Tawułki - odmiany
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tawułki - odmiany
Są tawułki Arendsa, japońskie, chińskie... czy czymś się różnią? które uważacie za najładniejsze odmiany?
Re: Tawułki
Nie widzę różnicy. 
Najbardziej podobają mi się odmiany o ciemnoczerwonych kwiatach, niestety nie znam nazw.

Najbardziej podobają mi się odmiany o ciemnoczerwonych kwiatach, niestety nie znam nazw.
-
- 100p
- Od: 9 mar 2011, o 21:13
Re: Tawułki
Tawułki goszczą w moim ogrodzie od paru lat, szybko się rozrastają tworząc duże kępy, nie wymarzają. Najładniejsz wg.mnie to Astibe Montgomery czerwona nie wysoka oraz biała Astilbe Weisse Gloria, mam również różową America oraz fioletowa Superba.
Poprawiłam nazwę/KaRo
Poprawiłam nazwę/KaRo
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Re: Tawułki - odmiany
Majka,tawułka to bylina,a tawuła to krzew.
Lawendo,poszukaj w tym dziale o tawułkach,nasi forumowicze mają piękne okazy, to zobaczysz jaka różnica na zdjęciach.-czerwone wiechy ma też Fanal.
Lawendo,poszukaj w tym dziale o tawułkach,nasi forumowicze mają piękne okazy, to zobaczysz jaka różnica na zdjęciach.-czerwone wiechy ma też Fanal.
Halina
-
Bardzo dziękuję, widzę że czerwone tawułki podobają się najbardziej. Karo dziękuję za linki, muszę popracować nad korzystaniem z wyszukiwarki, szukałam wiadomości zanim rozpoczęłam nowy temat, nie udało mi się nic znaleść
chyba słabo szukałam

-
Dwa lata temu gdy zaczęłam szperać w necie za odmianami tawułek,natrafiłam na taką rosyjską stronę i wkleiłam link tu na forum.W sklepach nie było dużego wyboru,a tam na stronie piękne odmiany,aż dech zapierało.Teraz już widzę u sprzedawców wiele z tych odmian,tylko zbierać pieniądze na zakupy i projektować gdzie je sadzić w ogrodzie.Już mam ich sporo ale jeszcze myślę o zakupie tych przewieszających się -Thunberga.
Halina
Halino wyręcze Cię tym razem
http://www.policvet.ru/JPG/A_PHOTO/albu ... index.html

-
fajna stronka
halina522 i fox, wydaje mi się że macie wątki, nie widzę linków do Waszych ogrodów

Mój wątek ogrodowy to stare dzieje
po perypetiach z hostingiem dałem sobie spokój, ewentualnie wstawiam link do albumu na googlach.

-
Spróbuję w tym roku założyć wątek -mój ogród.Na razie próbuję uporządkować moje rośliny,nie mówiąc o tym,że krystalizuje mi się pomysł na ogródek,w którym będę miała mniej pracy.Dlatego przez ostatnie dwa lata kupiłam sporo piwonii,swoich starych mam trochę,a rośliny do cienia miedzy innymi tawułki, przeniosłam z hostami w inne miejsce.Więcej to rzeczywiście na nowy wątek.
Jacku,dzięki za skopiowanie linka;przed sezonem zakupowym przyda się oglądnąć,a nasz ulubiony pan Marek na allegroo ma sporo odmian i jak zawsze piszę,w przyzwoitej cenie.
Jacku,dzięki za skopiowanie linka;przed sezonem zakupowym przyda się oglądnąć,a nasz ulubiony pan Marek na allegroo ma sporo odmian i jak zawsze piszę,w przyzwoitej cenie.
Halina