Tawułki - odmiany

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
ODPOWIEDZ
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Tawułki - odmiany

Post »

Są tawułki Arendsa, japońskie, chińskie... czy czymś się różnią? które uważacie za najładniejsze odmiany?
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tawułki

Post »

Nie widzę różnicy. :shock:
Najbardziej podobają mi się odmiany o ciemnoczerwonych kwiatach, niestety nie znam nazw.
majka2103
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:13

Re: Tawułki

Post »

Tawułki goszczą w moim ogrodzie od paru lat, szybko się rozrastają tworząc duże kępy, nie wymarzają. Najładniejsz wg.mnie to Astibe Montgomery czerwona nie wysoka oraz biała Astilbe Weisse Gloria, mam również różową America oraz fioletowa Superba.

Poprawiłam nazwę/KaRo
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37

Re: Tawułki - odmiany

Post »

Majka,tawułka to bylina,a tawuła to krzew.
Lawendo,poszukaj w tym dziale o tawułkach,nasi forumowicze mają piękne okazy, to zobaczysz jaka różnica na zdjęciach.-czerwone wiechy ma też Fanal.
Halina
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję, widzę że czerwone tawułki podobają się najbardziej. Karo dziękuję za linki, muszę popracować nad korzystaniem z wyszukiwarki, szukałam wiadomości zanim rozpoczęłam nowy temat, nie udało mi się nic znaleść :roll: chyba słabo szukałam
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwa lata temu gdy zaczęłam szperać w necie za odmianami tawułek,natrafiłam na taką rosyjską stronę i wkleiłam link tu na forum.W sklepach nie było dużego wyboru,a tam na stronie piękne odmiany,aż dech zapierało.Teraz już widzę u sprzedawców wiele z tych odmian,tylko zbierać pieniądze na zakupy i projektować gdzie je sadzić w ogrodzie.Już mam ich sporo ale jeszcze myślę o zakupie tych przewieszających się -Thunberga.
Halina
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fajna stronka :) halina522 i fox, wydaje mi się że macie wątki, nie widzę linków do Waszych ogrodów
_fox_

Post »

Mój wątek ogrodowy to stare dzieje :;230 po perypetiach z hostingiem dałem sobie spokój, ewentualnie wstawiam link do albumu na googlach.
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spróbuję w tym roku założyć wątek -mój ogród.Na razie próbuję uporządkować moje rośliny,nie mówiąc o tym,że krystalizuje mi się pomysł na ogródek,w którym będę miała mniej pracy.Dlatego przez ostatnie dwa lata kupiłam sporo piwonii,swoich starych mam trochę,a rośliny do cienia miedzy innymi tawułki, przeniosłam z hostami w inne miejsce.Więcej to rzeczywiście na nowy wątek.
Jacku,dzięki za skopiowanie linka;przed sezonem zakupowym przyda się oglądnąć,a nasz ulubiony pan Marek na allegroo ma sporo odmian i jak zawsze piszę,w przyzwoitej cenie.
Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”