Lilie też mam zamiar dokupić
Ogródek Agness
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
Zostawiłam sobie dwie siewki
Jeśli przeżyją (a czemu nie?), wszystko będzie jasne.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kornelio wcale się Ci nie dziwię
bo jest piękna.... taka śmietankowa, później bieleje
Aniu z tym miejscem na roślinki zawsze wielki problem. Ja tez zamówiłam kilka odmian, każda po 3 cebule i też gdzie posadzę nie mam pojęcia..... będę znów chodzic i szukac
Kasiu niesamowita jesteś
Cieszę się, ze podobają Ci się moje roślinki.... nawet jeśli powodują obłęd
Nasionkami zawsze bardzo chętnie się podzielę
Tak Geniu to lilia św Antoniego
Ewuniu będę śledziła jak zakwitną prymulki, jestem bardzo ciekawa
Lilii jest taka masa, że naprawdę trudno się zdecydowac co wybrac

Aniu z tym miejscem na roślinki zawsze wielki problem. Ja tez zamówiłam kilka odmian, każda po 3 cebule i też gdzie posadzę nie mam pojęcia..... będę znów chodzic i szukac
Kasiu niesamowita jesteś
Nasionkami zawsze bardzo chętnie się podzielę
Tak Geniu to lilia św Antoniego
Ewuniu będę śledziła jak zakwitną prymulki, jestem bardzo ciekawa
Lilii jest taka masa, że naprawdę trudno się zdecydowac co wybrac
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko
Nie zaglądalam kilka dni, ale za to teraz miałam prawdziwą ucztę
Przegląd Twoich pięknych kolekcji - liliowców, dzwonków, lilii...wszystkie cudne! Lilia GARDEN Affair wspaniała
dzwonki uwielbiam, pasują do każdych nasadzeń, urozmaicają kompozycje i kwitną bardzo długo.
Jakie plany na ten sezon? Poza delektowaniem się widokami i efektami pracy w bajkowym ogrodzie...
Miłego dnia
Nie zaglądalam kilka dni, ale za to teraz miałam prawdziwą ucztę
Jakie plany na ten sezon? Poza delektowaniem się widokami i efektami pracy w bajkowym ogrodzie...
Miłego dnia
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Podoba mi się, że masz pogrupowane lilie i każda odmiana rośnie w kupie. W tym roku też je powsadzam grupami, na jesieni wykopałam cebulki (czy już o tym pisałam?
) Garden Affaire-moja faworyta 
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- AGNESS

Kasiu Gardenka to jedna z moich liliowych ulubienic, jest ogromna, piękna....a jak pachnie
Planów na ten sezon trochę mam...... na koniec lutego, początek marca planuję zając się wystrojem tarasu , najlepiej się czuję z otoczeniu naturalnym - wiklina i drewno, częśc już takich elementów mam, ale to jak na razie tak wszystko przypadkowo zrobione, chcę teraz taras zaaranżowac na stałe.... tak jak pokój
wymienne będą tylko dodatki
Planuję też całkowite przeszeregowanie na dużej rabacie pod tarasem, roślinki w większości pozostaną te, które tam rosną ,ale całkowicie inaczej posadzone....
Madziu ja najbardziej lubię jak rośliny są posadzone w jednorodnych kępkach, i tak staram się robic. Wtedy bardziej widac urodę kwiatów.... jest po prostu zwielokrotniona
Ewuniu Gardenka jest naprawdę przepiękna, więc nie dziwię się Twojemu zakochaniu .... ja też jestem w niej zakochana...... a gdybyś jeszcze zapach poczuła..... rzuca na kolana .... mam je posadzone pod tarasem i wieczorami czuję się jak w niebiańskiej perfumerii
Ja już też kompletnie nie mam miejsca na kolejne rośliny.... ale liliom nie potrafię się oprzec..... zamówiłam kilka odmian 
Kolejna porcja lilii....... mam nadzieję, ze Was nimi nie zanudzę
Italia

Carona

Sorbet

Cote d,Azur

Satisfaction

Heart Balance

NN

Pollyanna

Bellosong

Dolcetto

Planów na ten sezon trochę mam...... na koniec lutego, początek marca planuję zając się wystrojem tarasu , najlepiej się czuję z otoczeniu naturalnym - wiklina i drewno, częśc już takich elementów mam, ale to jak na razie tak wszystko przypadkowo zrobione, chcę teraz taras zaaranżowac na stałe.... tak jak pokój
Planuję też całkowite przeszeregowanie na dużej rabacie pod tarasem, roślinki w większości pozostaną te, które tam rosną ,ale całkowicie inaczej posadzone....
Madziu ja najbardziej lubię jak rośliny są posadzone w jednorodnych kępkach, i tak staram się robic. Wtedy bardziej widac urodę kwiatów.... jest po prostu zwielokrotniona
Ewuniu Gardenka jest naprawdę przepiękna, więc nie dziwię się Twojemu zakochaniu .... ja też jestem w niej zakochana...... a gdybyś jeszcze zapach poczuła..... rzuca na kolana .... mam je posadzone pod tarasem i wieczorami czuję się jak w niebiańskiej perfumerii
Kolejna porcja lilii....... mam nadzieję, ze Was nimi nie zanudzę
Italia

Carona

Sorbet

Cote d,Azur

Satisfaction

Heart Balance

NN

Pollyanna

Bellosong

Dolcetto

-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Lilie to niestety moja słabość, już mój m wie coś na ten temat
W poprzednim sezonie większość zeżarła mi poskrzypka, ostały się nędzne resztki,
Twoje są przecudne, a i tyle odmian, godne pozazdroszczenia!!!
W poprzednim sezonie większość zeżarła mi poskrzypka, ostały się nędzne resztki,
Twoje są przecudne, a i tyle odmian, godne pozazdroszczenia!!!
Pozdrawiam, Agata.
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Zima nie jest taka wredna więc mam nadzieję na kwiaty lilii.Trochę kupiłem,trochę dostałem i powinno być kolorowo.Mnie
bardziej odpowiadaja azjatyckie poniewaz są trwalsze ale orientalnej arystokracji urody odmówić nie można.
bardziej odpowiadaja azjatyckie poniewaz są trwalsze ale orientalnej arystokracji urody odmówić nie można.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Chyba przestane odwiedzać Wasze ogrody bo się okaże ze zeszyt za cieniutki mam 
Pozdrawiam. Ewa
- AGNESS

Agatko wcale się nie dziwię, bo lilie potrafią zawrócic w głowie. To też moje ukochane kwiaty, w zeszłym roku po paskudnej zimie kilka odmian straciłam, teraz próbuję je odkupic i ponownie posadzic. Mam nadzieję, że obecna zima będzie dla nich łaskawsza ..... Współczuję Ci strat spowodowanych przez poskrzypkę, u mnie też się pojawiają, ale na szczęście w niewielkiej ilości.... wystarczy zebrac i jest ok....
Janku powiem Ci coś, co mnie niesamowicie dziwi..... otóż jeszcze nigdy nie zdarzyło sie, że zginęła mi lilia orientalna..... po poprzedniej zimie zginęło mi kilka odmian lilii, inne zostały przetrzebione, były wśród nich również azjatki..... a orientalna nie zginęła żadna...... nie do uwierzenia, bo to niby najdelikatniejsza grupa, ale ja mam całkowicie przeciwne doświadczenia....... Wprawdzie mówi się ,,nigdy nie mów nigdy,, i po obecnej zimie jak będzie trudno zgadnąc, ale jak na razie potwierdza się to od lat..... tak, że może wiosną zaryzykuj i ze 2 orientki zaproś co ogródka
..... nie żebym kusiła
Ewuniu z tymi zeszytami tak właśnie jest..... jakoś zawsze są za cienkie
Ja już kompletnie nie mam miejsca, żeby cokolwiek sadzic, a mój zeszyt też pęka w szwach 
Janku powiem Ci coś, co mnie niesamowicie dziwi..... otóż jeszcze nigdy nie zdarzyło sie, że zginęła mi lilia orientalna..... po poprzedniej zimie zginęło mi kilka odmian lilii, inne zostały przetrzebione, były wśród nich również azjatki..... a orientalna nie zginęła żadna...... nie do uwierzenia, bo to niby najdelikatniejsza grupa, ale ja mam całkowicie przeciwne doświadczenia....... Wprawdzie mówi się ,,nigdy nie mów nigdy,, i po obecnej zimie jak będzie trudno zgadnąc, ale jak na razie potwierdza się to od lat..... tak, że może wiosną zaryzykuj i ze 2 orientki zaproś co ogródka
Ewuniu z tymi zeszytami tak właśnie jest..... jakoś zawsze są za cienkie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, ciekawa jestem zmian na tarasie
Z Twoich planów wyłania się piękna wizja salonu ogrodowego
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego, byle do wiosny
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego, byle do wiosny
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Lilie pokazuj, nie nudzą się nigdy
Szykuję się do zamówienia kilku odmian, wiem już jedno-najbardziej lubię białe i różowe. Słodyczy mi brak 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Aguś na pierwszej str. cudowne fotki i ogródek
Zaznaczam żeby nie zgubić ,w wolnej chwili przejrzę
Ostatnia liliowa str . prześliczna

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Piękne lilie! Niezmiennie jestem zauroczona lilią Dolcetto
Niestety jednak trochę straciłam serce do lilii, bo jak kochać kwiaty, które nie kwitną? ...
3 sezony z rzędu wiosenne przymrozki "koszą" moje lilie, w ubiegłym roku załatwiły nawet azjatki!
Pozostaje mi zachwycać się Twoimi
Niestety jednak trochę straciłam serce do lilii, bo jak kochać kwiaty, które nie kwitną? ...
3 sezony z rzędu wiosenne przymrozki "koszą" moje lilie, w ubiegłym roku załatwiły nawet azjatki!
Pozostaje mi zachwycać się Twoimi
- AGNESS

Kasiu mam nadzieję, że wyjdzie ciekawie, jak będzie gotowy, to pewnie pojawią się jakieś fotki
Ewuniu ja i żółtości wszelakie uwielbiam
Cieszę się, że nie nudzą się lilijki, bo jeszcze troszkę mam do pokazania
Romciu witaj
Cieszę się, że zajrzałaś do mojego ogródka, miło mi, że podoba Ci się .... zapraszam serdecznie 
Izuniu pamiętam zeszłoroczny pogrom wiosną..... w wielu ogrodach lilie zostały zdziesiątkowane
a Ty piszesz, że u Ciebie już 3 lata
Bardzo to smutne i naprawdę można się zrazic 
Ewuniu ja i żółtości wszelakie uwielbiam
Romciu witaj
Izuniu pamiętam zeszłoroczny pogrom wiosną..... w wielu ogrodach lilie zostały zdziesiątkowane