Kolorowy świat
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy świat
Piękne dzwonki
Moje nie chcą tak ładnie rosnąć. Brzoskwiniolistny u Ciebie tworzy ładną, krzepką kępę, mój rozłazi się szeroko i rozsiewa setkami nasionek, nie jest tak dekoracyjny, może czegoś mu brak w podłożu 
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Michale ,każdy ogród ma swojego ogrodnika i każdy jest na swój sposób piękny i nie ujmuj swojemu tej urody,masz różnorodne rośliny,zadbane a wiosna urocza
jeśliby wszystkie ogrody były do siebie podobne więc co za przyjemność byłaby je oglądać 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ślicznie, dojrzale, kolorowo
Witaj
Witaj
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Mirko, mój judaszowiec też tak zaczynał, życzę Ci, żeby tej wiosny pokazał na co go stać
Niebieskie nenufary? nie widziałem... ale muszą być przecudne
Mario, (Mufka), ja obcinam zaraz po przekwitnięciu dzwonki, nie rozsiewają się i może dlatego się rozkrzewiają.
Witaj Mario (mar33)
w moim ogrodzie
Witaj Magdo
Niebieskie nenufary? nie widziałem... ale muszą być przecudne
Mario, (Mufka), ja obcinam zaraz po przekwitnięciu dzwonki, nie rozsiewają się i może dlatego się rozkrzewiają.
Witaj Mario (mar33)
Witaj Magdo
- Mufka

Oj, dziękuję. Też tak spróbuje w tym sezonie. Ciachnę je zaraz po kwitnieniu 
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
I tu Cię rozczaruję
Zwabiona reklamą niebieskich nenufarów pojechałam do hodowcy i ujrzałam bure kwiatki na roślinie matecznej, a za marną sadzoneczkę zażyczył sobie 300 zł.To było z 5 lat temu.Dałam mu czas na pełniejsze wybarwienia rośliny ale nie udaje się to chyba,bo do tej pory już by się gdzieś pokazywały(na forum na pewno
)
Zapomniałam Ci jeszcze napisać,że pięknie umiesz eksponować rośliny,jakby żadna nie miała przypadkowego miejsca
-- 16 sty 2013, o 18:25 --
Ale dzwonki nie są chyba wieloletnie,więc po przycięciu wszystkich nic się nie rozsieje...
Zapomniałam Ci jeszcze napisać,że pięknie umiesz eksponować rośliny,jakby żadna nie miała przypadkowego miejsca
-- 16 sty 2013, o 18:25 --
Ale dzwonki nie są chyba wieloletnie,więc po przycięciu wszystkich nic się nie rozsieje...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
No ci powiem Michale, że mnie zamurowało. Wpadłam z rewizytą, ale nie spodziewałam się aż takich cudów zobaczyć. Zachwyciły mnie te podwyższone, usypane w małe górki rabaty, i cudowne oczko wodne - rzadko można spotkać ładne oczko. Masz wiele przepięknych i zdrowych roślin i niesamowity zmysł. Rośliny masz pięknie dobrane i skomponowane pod względem pokroju, wielkości i koloru. Całość daje malowniczy, niesamowity efekt. To wspaniały, bajeczny i dojrzały ogród. Jaki jest duży? Podobają mi sie te łany tulipanów - fajnie, że skupiasz tulipany w jednokolorowe grupy. Po prostu mistrzunio jesteś 
-
Michal M
- 200p

Mirko, no tak moja wyobraźnia zapędziła się troszkę przy niebieskich nenufarach... ale może kiedyś komuś uda się wyhodować pięknie wybarwione
, a widziałaś może niebieskie tulipany? Można spotkać w ofercie różnych sklepów, ale... czy one na prawdę będą niebieskie? 2 lata temu kupiłem takie w Holandii, tzn na opakowaniu było zdjęcie niebieskich tulipanów, w rzeczywistości są purpurowe.
Witaj Izo
, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa 
-- 17 sty 2013, o 09:01 --
działka ma ok. 15 arów, ale trochę miejsca zajmuje dom, budynek gospodarczy itd.
Witaj Izo
-- 17 sty 2013, o 09:01 --
działka ma ok. 15 arów, ale trochę miejsca zajmuje dom, budynek gospodarczy itd.
- Mufka

O jakie ciepłe, energetyzujące kolory
Od razu weselej. Len mam tylko błękitny, nie wiedziałam, że jest i w takiej barwie
-
Michal M
- 200p

Mario, ja do niedawna też nie wiedziałem. W zeszłym roku dostałem trochę siewek różnych roślin od znajomej i między innymi był taki len 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Kolejny ciekawy ogród-teraz tylko zaznaczam , po południu cofne się do pierwszej strony -witaj 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry Michale. Ja też chciałam cię przywitać w naszym gronie. Mam nadzieję, że będziesz się wśród nas dobrz czuł.
Ogród masz bardzo interesujący i niebanalny, dopracowany w każdym szczególe. Wszystko przemyślane i każdy zakątek pięknie zagospodarowany. Myślę, że stanie się wkrotce on źródłem inspracji dla wielu z nas, a dla mnie na pewno. Pozdrawiam cieplutko!
Ogród masz bardzo interesujący i niebanalny, dopracowany w każdym szczególe. Wszystko przemyślane i każdy zakątek pięknie zagospodarowany. Myślę, że stanie się wkrotce on źródłem inspracji dla wielu z nas, a dla mnie na pewno. Pozdrawiam cieplutko!