Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Post »

Śliczne te fotki :) od razu zrobiło mi się cieplej. A te żonkile to wyglądają jak rosnące zborze :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizko , ta ilość cebulek powala na kolana . Gdzieś w Holandii mają park z większą ilością. Ja tyle nawet gdybym chciał nie posadzę . A chciałbym. Tulipany zaczęły się mnożyć coraz lepiej , reszta nie za ciekawie. Kulki , to forumowa nazwa iglaków . Raczej tych z górnej półki. Ja takich nie mam , ale kilka gatunków niewielkiego zrostu jest i chcę je razem posadzić. Pomiędzy nimi drobne cebulki.
Stołówka pewnie pięciogwiazdkowa , sami znamienici goście zlatują się ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ptaki już się zwiedziały, gdzie darmowa wyżerka :D A głodnym kot nie straszny...Zresztą taki kot, na razie kieszonkowy, nie jest taki groźny.
Żałuję, że nic z cebulowych nie kupiłam tej jesieni.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Gdzie nie wejdę, tam przygotowania świąteczne idą pełną parą ;:173
Na drzwiach zawisły wieńce, w ogrodzie świecą się lampki, a w domu pachnie piernikami.
A u Ciebie Elizo wiosna kusi krokusami ;:oj Czyżbyś bojkotowała święta :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

ibizaa pisze:any57 bardzo za rozpoznanie ptaszka,
poznałem nowego ptaka - zadziwił mnie mały ptaszek wielkości wróbla z niebieską główką i różowym brzuszkiem .... poszukałem i jest to zięba - samiec.
A dotychczas wyobrażałem sobie że zięba jest większym ptakiem (nie wiem dlaczego)
wyczytałem, że zięby odlatują, ale samce czasami zostają i to chyba jest dowód na to, że zima będzie łagodna i krótka :tan
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Iza po wyjściu (za mąż) nie może wrócić (na forum).. :;230wszystkiego naj ....w Nowym Roku.. :D
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ;:136
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Kriss1515 miło mi, ze się podobają :D w tym roku mam nadzieje że tego "zborza" bedzie więcej :heja

Tadku widziałam ten holenderski park na zdjęciach - jest naprawde zjawiskowy, a nawet w zeszłym roku kompozycje kwiatowe były poświęcone Polsce, chciałam jechać nawet zwiedzić wtedy ten Park ale niestety nie dało rady, ale kiedyś mam nadzieję że go odwiedzę ;:108
Rozumiem że więcej cebulowych nie posadzisz z braku miejsca???

ewamaj66 kieszonkowy to niestety on już nie jest :cry: a był taki słodki..., teraz słodki jest tylko jak spi :;230
Noo to tej jesieni trzeba nadrobić zakupowe zaległości cebulowych ;:108

heliofitka Święta, Święta i po Świętach... ja to w weekend przed świętami ruszyłam z przygotowywaniami, niestety na tygodniu do 18 była praca, ale właściwie poszłam na łatwiznę i pierwsze święta z M poszliśmy do moich rodziców :lol:

any57 po obejrzeniu tego osobnika w google musze stwierdzić, że ładny z niego ptaszek chętnie bym zobaczyła go u siebie w karmniku ale niestety chyba nie jest mi dane... za dużo bym chciała :D

lulka dziękuję bardzo za życzenia ;:196 no i oczywiście wzajemnie :D

Józefie a żebyś wiedział że tak jest... przed ślubem nie pracowałam, skończyłam studia to i czasu było mnustwo na siedzenie na forum, a po ślubie od razu nowa praca no i niestety więcej obowiązków przybyło :)
Dziękuję bardzo za życzenia i wzajemnie ;:168

Szyszuniu Tobie także dziękuję bardzo, i wzajemnie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to już jest-nie tylko z kotami :D Mój się rozbestwił, szaleje na parapecie :evil: Starszym kotom się udziela to wariactwo.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mówisz że szaleje na parapecie.... ja to sie obawiam ze w tym roku z moim sianiem na parapetach bedzie jeden wielki klopot... a przez kogo? no oczywiscie ze przez kota, teraz mi obgryza już asparagusa czy mięte a nie mówiąc już jak całe parapery zapełnie ;:223 chyba tylko na kłopot sobie tego kota wziełam ;:124
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eliza, ja Ci mowię, że Ty się jeszcze przyzwyczaisz :D
Na początku kuwety z wysiewami nakryj kawałkiem szyby-będzie dwa w jednym. Nasiona szybciej wschodzą, a kot nie depcze. Po pikowaniu do doniczek koty już tak nie brykają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Elizko :wit Ślicznego macie kiciusia...........młody musi psocić ;:138 Tunele super......... masz miejsca dużo ..........tylko czasu pewnie mało :?: Ptaszarnia za oknem wspaniała i karmnik śliczny ;:63
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ewuś tylko że ja swoich siewek nie pikuję do większych doniczek, tylko od posiania do wysadzenia siedzą sobie w wielodoniczkach :roll: już wspomniałam swojemu M aby zrobił jakies półki piętrowe na które więcej tych wielodoniczek by się zmieścioło wtedy by były 2 pokoje zamkniete cały czas do których by rozrabiaka nie miał wstępu, innego wyjscia nie widzę :)

RomciaW hej :wit kiciuś ładny szkoda tylko że właśnie tak psoci :evil: ojjj tak miejsca jest wiele, a czasu już właśnie mniej jak poszłam do pracy ale wszystko można pogodzić jeżeli coś się kocha i zawsze ten czas sie znajdzie, już sie nie moge doczekać pierwszego siania na parapetach, właściwie pare dni temu posadziłam do doniczek troche narcyzów o których zapomniałam sobie i już mnie to cieszy bo codziennie do nich zaglądam, podlewam i czas do wiosny szybciej zleci :heja

wspominki mieczykowe, bo już dawno miałam je wstawić :D
Obrazek Obrazek Obrazek4 Obrazek5 Obrazek6 Obrazek8 Obrazek Obrazek12 Obrazek13 Obrazek14 Obrazek15 Obrazek18 Obrazek19 Obrazek20 Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Rozumiem że więcej cebulowych nie posadzisz z braku miejsca???
Elizko , dobrze rozumiesz. :wink: :uszy Czekaja mnie spore przenosiny w ogrodzie ;:108 Wszystkie małe cebulowe takie jak krokusy czy szafirki itp. na rabatę z niewielkimi iglaczkami. Narcyzy także w jedno miejsce . Jedna rabata ''kulek'' juz zrobiona, na wiosnę drugą mam nadzieję. W lecie poleci zamówienie. ;:215 Sporo krokusków , odrobina narcyzów.
Pozdrówka ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”