Peperomia miodzio
  Peperomia miodzio   Ale z tym rokiem to jak...na pewno innym się oprzesz
  Ale z tym rokiem to jak...na pewno innym się oprzesz  

Peperomia miodzio
  Peperomia miodzio   Ale z tym rokiem to jak...na pewno innym się oprzesz
  Ale z tym rokiem to jak...na pewno innym się oprzesz  

Hibiskus wygląda na nim bardzo okazale.
 Hibiskus wygląda na nim bardzo okazale.  Zresztą muszę zajrzeć do moich zeszłorocznych cebul, może coś jeszcze się nada do pędzenia na wiosnę.
 Zresztą muszę zajrzeć do moich zeszłorocznych cebul, może coś jeszcze się nada do pędzenia na wiosnę. 
 ,
 ,  .
 .

Coś Ty. Aga to elegantka! W domuNiunia1981 pisze:Aguś jeszcze w szlafroku jesteś
 odświętnie prawie
  odświętnie prawie  .
 .

kohleria pisze:Aga to elegantka!
 ale się uśmiałam!!! Co Ty za głupoty opowiadasz
 ale się uśmiałam!!! Co Ty za głupoty opowiadasz   dziś wstałam po 10, zjadłam, kawkę wypiłam, coś poklikałam i koło 13 poszłam pod prysznic, stwierdziłam, że nie będę wypuszczać się do ludzie więc nawet głowy nie umyłam i siedzę taka tłusta pospinana wsuwkami aby M nie przerazić jak wróci
 dziś wstałam po 10, zjadłam, kawkę wypiłam, coś poklikałam i koło 13 poszłam pod prysznic, stwierdziłam, że nie będę wypuszczać się do ludzie więc nawet głowy nie umyłam i siedzę taka tłusta pospinana wsuwkami aby M nie przerazić jak wróci  tylko ten coś wracać nie chce a ja obiadek nawet upichciłam
 tylko ten coś wracać nie chce a ja obiadek nawet upichciłam   

rapunzel pisze:Ciekawa jestem, jak ci zakwitnie hiacynt,
 jestem mega zaskoczona i do tego wiecie jak on pachnie? jak nie hiacynt
 jestem mega zaskoczona i do tego wiecie jak on pachnie? jak nie hiacynt   tylko jak takie śliczne perfumy (na razie tylko trzeba nos wetknąć aby poczuć)
 tylko jak takie śliczne perfumy (na razie tylko trzeba nos wetknąć aby poczuć)
 Wtedy zapomniałam zabrać więc w ten weekend dostałam takie coś:
 Wtedy zapomniałam zabrać więc w ten weekend dostałam takie coś:

krojąc cebulę ciachłam sobie po opuszku paluszka i z tym plastrem teraz kijowo pisze się na klawiaturze - sierota no
 krojąc cebulę ciachłam sobie po opuszku paluszka i z tym plastrem teraz kijowo pisze się na klawiaturze - sierota no   

Co nie znaczy, że nieładny.
  Co nie znaczy, że nieładny.

A zapach mówisz, jak perfumy
  A zapach mówisz, jak perfumy   No tak przecież to arystokrata- odmianowy
  No tak przecież to arystokrata- odmianowy   
  ...
 ...  ...
 ...  
  bo takie cudo przefrunęło by Ci koło nosa
  bo takie cudo przefrunęło by Ci koło nosa   

, a Ty mnie za to co ? Od głupot i młotem w łeb
 , a Ty mnie za to co ? Od głupot i młotem w łeb  
   .
 .
kohleria pisze:stanęłam w obronie Twojej czci
 tylko nie bardzo zakumałam kiedy to ja się mogłam wydać elegantką
 tylko nie bardzo zakumałam kiedy to ja się mogłam wydać elegantką   w domu zawsze chodzę bez makijażu i w dresikach
 w domu zawsze chodzę bez makijażu i w dresikach   chyba, że mnie ludzie mają nawiedzać to się bardziej postaram
 chyba, że mnie ludzie mają nawiedzać to się bardziej postaram   

elcia1974 pisze: No tak przecież to arystokrata- odmianowy
 i go zapobiegawczo nie na stół ale na komodę z dala od nosa... tylko ten kolor chyba zleje się ze ścianą
 i go zapobiegawczo nie na stół ale na komodę z dala od nosa... tylko ten kolor chyba zleje się ze ścianą   to może go jednak przeniosę..?
 to może go jednak przeniosę..?
elcia1974 pisze:ale żeby tak nie
pomyślec od razu o kochającej zielone synowej tylko do kosza
 ale jej dłużna nie byłam i zawiozłam grudnika z tekstem "nie wiem czy się cieszysz i czy będziesz chciała ale masz"
 ale jej dłużna nie byłam i zawiozłam grudnika z tekstem "nie wiem czy się cieszysz i czy będziesz chciała ale masz"   

miniulek pisze:Jak się nie mylę to będzie Eschynantus
elcia1974 pisze:mi to też na Eszynantusa wygląda

masik pisze: Dziwny ten kwiatek....
 i teraz muszę doczytać gdzie to to ustawić aby rosło, choć czubeczek jeden już musiałam uciąć bo wystawał mi z reklamówki jak niosłam i chyba zmarzł
 i teraz muszę doczytać gdzie to to ustawić aby rosło, choć czubeczek jeden już musiałam uciąć bo wystawał mi z reklamówki jak niosłam i chyba zmarzł   

i cieszyć się proszę, bo pięknie kwitną.
  i cieszyć się proszę, bo pięknie kwitną. 

ze względu na te kwiaty...
 ze względu na te kwiaty...  a tego esz..coś tam to nie tak łatwo podobno
 a tego esz..coś tam to nie tak łatwo podobno   

) Mamy naszych eMków często podkoloryzowują...niekoniecznie Twoja. Najlepiej jak się jej podpytasz jak to "pędziła", skoro teściu miał pretensje o bałagan kwiatkowy. Tzn. ona wie jak toto się pielęgnuje. Nie ważne jak się nazywa. I mocno czekam na kwitnienie, bo jestem strrrrasznie ciekawa.
 ) Mamy naszych eMków często podkoloryzowują...niekoniecznie Twoja. Najlepiej jak się jej podpytasz jak to "pędziła", skoro teściu miał pretensje o bałagan kwiatkowy. Tzn. ona wie jak toto się pielęgnuje. Nie ważne jak się nazywa. I mocno czekam na kwitnienie, bo jestem strrrrasznie ciekawa.
 Fajnie
  Fajnie  

z zazdrością na nie gapię się i myślę, co mojemu robię nie tak, że nie rośnie
 z zazdrością na nie gapię się i myślę, co mojemu robię nie tak, że nie rośnie   więc go w ręce biorę przenieść do salonu a tam:
 więc go w ręce biorę przenieść do salonu a tam:
 co to ma być? 1:1???
 co to ma być? 1:1???   i tak mam od lat... pojawi się nowa łodyga to jedna z uhodowanych musi mi zdechnąć.. no jakiś przeklęty czy co?
 i tak mam od lat... pojawi się nowa łodyga to jedna z uhodowanych musi mi zdechnąć.. no jakiś przeklęty czy co?