Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Róże różami są piękne i tyle, ale goździki cudo. Wiedziałaś jak mnie ściągnąć do siebie. Mam cichą nadzieję, że i moja, i Twoja kolekcja w tym roku będzie większa ;:196 Nie ukrywam, że liczę na kwitnienie tych od Ciebie.
Sasanki....sama słodycz. Wciąż poluję na bladoróżową papageno.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu masz całkowitą rację, cudne są pierzaczki sasanek po przekwitnięci, ja też bardzo je lubię i traktuję jako ciekawą ozdobę ogrodu :D

Kasiu bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz ;:196 Mam nadzieję, że kolorowe kwiatuszki skuszą Cię do odwiedzin :D

Marysiu i ja goździki bardzo lubię wszystkie, i te niskie i wysokie :D Wcześniej sadziłam też te kamienne dwuletnie, ale niestety już miejsca brak ...

Małgosiu dziękuję za miłe słowa ;:196 Fotki robię albo Nikon D80 albo Nikon D3000 .

Izuś będą kwitły nasze nowe goździczki, może jeszcze niezbyt obficie, ale zakwitną na pewno :D Ja już nie mogę doczekac się widoku tych od Ciebie , oby tylko ładnie przezimowały :D
Czy ja Ci nie wysyłałam sasanek tej różowiutkiej papageno??? już nie pamiętam..... jeśli nie to zbiorę po kwitnieniu i wyślę..... różnie może byc z powtarzaniem cech, ale zawsze warto spróbowac :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeśli możesz-pozbieraj wszystkie, też poproszę :roll: Wysiałam swoje w zeszłym roku, ale mam tylko takie zwykłe fioletowe, białe i czerwone. Choć na dobrą sprawę mogą się jakieś dziwolągi trafić :D Uwielbiam sasanki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja też należę do miłośniczek goździków :D Mam kilka odmian i bardzo się z nich cieszę.
Nie potrafię też zrezygnować z goździków brodatych, chociaż są tylko dwuletnie. Często wysiewają się obok kępy albo w samej kępie i wtedy sa jak bylina. Upodobałam sobie szczególnie jeden, ciemnoczerwony z białymi pręcikami :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś ale piękne fotki pokazujesz jak patrzę na te goździki to tak strasznie chce mi się już tej wiosny by znów poczuć ich zapach.
Chyba zapomniałam Ci napisać że z Twoich nasionek sasanek wyrosło tak dużo małych roślinek że będę miała cały ogródek w nich chyba, bardzo jestem ciekawa co z nich wyrośnie i czy jakieś mi zakwitną?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Dziękuję Agnieszko za zdjęcia gozdzików, bo dałaś mi doping abym powiększyła swoje zasoby. Zaraz zaczynam zgłębiać wiedzę na ich temat ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Aga alez tymi sasaneczkami mi poprawiłas humor ;:cm Ja mam jedną czerwona papageno...ale nie wiem czy nie padła...bo tak obeschła....mam nadzieje ,ze przezyje :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Sasanki wysiałam jesienią i mam jeszcze trochę nasionek z torebki. Czy ja się doczekam kiedyś ich pięknych kwiatów? ;:145
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Czy można kupić normalnie nasionka sasanki???

bo tak zrozumiałam!
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit witaj Aga, sasanki są wdzięcznymi kwiatuszkami ;:168 aż chce się je pogłaskać.
Śliczne?. jak je oglądam, to zawsze się zastanawiam, który kolor jest najładniejszy... tak śmiesznie :;230 ,
bo one wszystkie są śliczne. 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu nie ma sprawy, pewnie, że zbiorę, już sobie Ciebie zapisałam :D

Izuś ja jakiś czas temu też je miałam i bardzo je lubię :D Niestety już ich nie sadzę, bo nie mam gdzie , pozostaję przy samych bylinowych.

Iwonko bardzo się cieszę, że tak ładnie wzeszły Ci sasanki :D Mam nadzieję, że pojawią się jakieś wyjątkowo ładne egzemplarze..... chociaż sasanki wszystkie są cudne :lol: Niektóre już może z tym sezonie pokażą kwiatuszka :D

Aniu goździki są urocze, a niektóre przepięknie pachną :D Po sadzoneczki zapraszam do mnie :D

Dorotko ja miałam bordową papageno.... niestety w kolejnym roku zakwitła jako zwykła bordowa i to z niewielkimi kwiatuszkami :? Mam nadzieję, ze Twoja ładnie przetrwa i zakwitnie pierzaczkami :D

Madziu doczekasz się, doczekasz, one pięknie wychodzą z siewu, pod warunkiem, że nasionka są świeże niezleżałe.... Najlepiej wysiewac je jak najszybciej po zebraniu....Jeśli nie wzeszły Ci to chętnie podzielę się nasionkami z Tobą :D

Agatko można, ale Ty nie kupuj, jeśli masz ochotę, to zbiorę nasiona i wyślę Ci :D

Majeczko ja też nie potrafię ocenic, który kolor podoba mi się najbardziej :lol: ....chyba wszystkie :lol: Marzą mi się te pierzaste, baaaardzo mi się podobają , a mam tylko jeden kolorek. Niestety jak na razie są nie do osiągnięcia w mojej okolicy :roll:

Dalszy ciąg wiosny - prymule :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Noooo to teraz dałas do wiwatu ;:oj Ciekawa jestem ile z moich ubiegłorocznych pierwiosnków przezimuje :wink: jeden łuszczak ładnie siedzi...ale reszta...i japończyki ...oby sie wysiały ,oby sie wysiały :uszy
Sasanki domówiłam na wiosne , bo ja tylko ta jedna miałam a one takie cudne ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko a tam gdzie zamawiałaś były w ofercie jakieś pierzaste???
Trzymam kciuki za Twoje młode pierwiosnki.... za swoje też, bo wysadziłam sporo młodziaczków - omączonych z siewu..... mam nadzieję, że ładnie przetrwają zimę i bardzo jestem ciekawa jak zakwitną.....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Prymule też są śliczniutkie............. wiosenką powiało ;:168
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p