Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Dziś wieczorem pokazowo zamilknę 

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga przepraszam, chyba się źle wyraziłam. Przeczytałam, że chcesz się dzisiaj wybrać do LM po nasiona heliotropa. Ja nie mam pewności, że go tam kupisz. Na pewno kupisz lobelię białą, niebieską i zwisającą - nasiona z firmy Eden. Tylko patrz dokładnie, bo nie są powieszone obok siebie, tylko rozrzucone na hakach. Natomiast nie wiem, czy są nasiona heliotropa, jeśli są to z tej firmy Vilmorin, ale jej nie poświęciłam wiele uwagi, natomiast nasion tej firmy było całe mnóstwo. Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie. Pozdrawiam.
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus donice wyniesione do gospodarczego, tak ze fotosow nie zrobie ale nie ma co robic, bo to takie zwykle ceramiczne z tych prostych okraglych. W Casto bylo pare ladnych przecenionych ale z takich bardziej pekatych i przecieranych ale mnie takie nie pasuja. Przy tych moich wielkich ktore sa specyficzne w wygladzie musze miec calkiem proste-przecietne
ps widzie ze D. przekomarza sie z Toba hihi nie daj sie podebrac i nie milknij - zrob na przekor

ps widzie ze D. przekomarza sie z Toba hihi nie daj sie podebrac i nie milknij - zrob na przekor

Bogna, poniedziałkowo-wieczorne dzień dobry - coraz bliżej do weekendu
Już wszystko rozumiem z tymi nasionami... jeśli szukać heliotropu, to wśród marki Vilmorin
Nie byłam, czasu na nic nie mam!
Julek, no dobra, daruję Ci skoro mówisz że takie przeciętne ;-)) D. mnie dziś podrywająco zaczepia - chyba chce porozmawiać
Robię duszoną rybę w curry, z jabłkiem, porem, cebulką i śmietaną. Do tego kus-kus. A co u Was?
Kurczaki, milczeć miałam wieczorem po całości
Dziś moje ukochanica, Choco Bleu:

Julek, no dobra, daruję Ci skoro mówisz że takie przeciętne ;-)) D. mnie dziś podrywająco zaczepia - chyba chce porozmawiać

Robię duszoną rybę w curry, z jabłkiem, porem, cebulką i śmietaną. Do tego kus-kus. A co u Was?
Kurczaki, milczeć miałam wieczorem po całości

Dziś moje ukochanica, Choco Bleu:

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No co za zbieg okoliczności, akurat przelatuję sklepy internetowe szukając hortensji, a tu taka cudna u Ciebie
O różach staram się nie czytać, co jest o tyle trudne, że we wszystkich moich ulubionych wątkach trwa różana burza mózgów 

- Jule
U mnie dzisiaj na szybko pasta ala funghi
dobrych grzybow zostalo troche, to M. szybko pesto zamieszal. Teraz wykanczamy jeszcze swiateczne kruche ciasteczka, ktorych zawsze mamy w nadmiarze - wspolpracownice M. zawsze pieka takie roznosci i przekazuja dla mnie na sprobowanie.... a ja oczywiscie probuje, probuje, probuje i tylek mi od tego rosnie.
Sliczna ta hortensja, juz nie moge doczekac sie kiedy zaczniesz poletka i szpalery robic z innych - no pieknie bedzie

Sliczna ta hortensja, juz nie moge doczekac sie kiedy zaczniesz poletka i szpalery robic z innych - no pieknie bedzie

Miałam taki sam kolor tylko mi od dwóch lat nie kwitnie..może przemarzła?
Aga głowa mnie boli a jak u Ciebie?
Aga głowa mnie boli a jak u Ciebie?

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Cudna ta hortensja
mam w planie dokupić jeszcze kilka odmian ale w ogrodowe póki co się nie bawię
Aga u mnie sypie śnieg, boczne drogi zasypane jak nie wiem
chce już wiosnę
pozdrawiam

Aga u mnie sypie śnieg, boczne drogi zasypane jak nie wiem

pozdrawiam
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie było u mnie aż tak zimno-koty to sprostowały, bo jeszcze trzy razy wychodziły przed siódmą
Było tylko -7, więc bez porównania cieplej.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko bolała mnie dzisiaj do południa głowa i cały czas myślałam o Tobie, a tu czytam że Daria też cierpiąca. Na szczęście przeszło
Hortensja cudna też bym ją kochała!

Marysiu, ja jakoś dycham dziś z głowisią, ale padam jak pies Pluto ze zmęczenia. Cieszę się, że Twoja łepetyna przeszła... Hortensji ciężko się oprzeć!
Ewa, faktycznie cieplej niż u mnie rano, ale jeśli taką temperaturę miałaś w ciągu dnia, to z kolei u mnie było cieplej. Mieszam chyba?
Bożenko, u mnie jakoś hortensje ogrodowe sobie radzą... w ostatnim sezonie nie kwitły spektakularnie, ale nie narzekam... Choco Bleu ma kwitnąć na pędach tegorocznych, także nie powinna stwarzać problemów... Bożenko, u nas śnieg sypie okrutnie i ta zima zaczyna mnie przytłaczać
Dario, ciężko mi powiedzieć... pędy Twojej są czekoladowe czy to 'zwykła' ogrodówka? Głowa mnie nie boli, bo właśnie zakończyłam trzydniówkę, ale normalnie przy tej pogodzie to zrozumiałe, że Cię boli - biedactwo
Julek, ja już się nie mogę doczekać obsadzania poletek i szpalerów. Musisz to zobaczyć - wybierasz się do nas w maju? D. takim grzybowym pesto od razu by mnie przekupił - ubóstwiam grzyby!
Pat, Choco Bleu wypatrzył PanM i jak mi ją pokazał, to prawie się popłakałam z zachwytu. Ciekawa jestem ogromnie jak się będzie sprawować. Czytałam o planowanych różach, ale z takich gigantów wszystko już chyba zostało Ci polecone... Może jeszcze rozważ James Brown? EDIT: Bobby James. Już się dziś nie odzywam
Ewa, faktycznie cieplej niż u mnie rano, ale jeśli taką temperaturę miałaś w ciągu dnia, to z kolei u mnie było cieplej. Mieszam chyba?
Bożenko, u mnie jakoś hortensje ogrodowe sobie radzą... w ostatnim sezonie nie kwitły spektakularnie, ale nie narzekam... Choco Bleu ma kwitnąć na pędach tegorocznych, także nie powinna stwarzać problemów... Bożenko, u nas śnieg sypie okrutnie i ta zima zaczyna mnie przytłaczać

Dario, ciężko mi powiedzieć... pędy Twojej są czekoladowe czy to 'zwykła' ogrodówka? Głowa mnie nie boli, bo właśnie zakończyłam trzydniówkę, ale normalnie przy tej pogodzie to zrozumiałe, że Cię boli - biedactwo

Julek, ja już się nie mogę doczekać obsadzania poletek i szpalerów. Musisz to zobaczyć - wybierasz się do nas w maju? D. takim grzybowym pesto od razu by mnie przekupił - ubóstwiam grzyby!
Pat, Choco Bleu wypatrzył PanM i jak mi ją pokazał, to prawie się popłakałam z zachwytu. Ciekawa jestem ogromnie jak się będzie sprawować. Czytałam o planowanych różach, ale z takich gigantów wszystko już chyba zostało Ci polecone... Może jeszcze rozważ James Brown? EDIT: Bobby James. Już się dziś nie odzywam

Aga hm nie wiem..a w ogóle się zastanawiam czy M jej nie wyciął
muszę się następnym razem przyjrzec..
dzięki

dzięki

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Jule
Agus w tym roku, to chyba odpadamy z wyjazdem. M. jest juz 5 tydzien na chorobowym a jeszcze z 3 tygodnie sa na widoku, tak ze popracowac bedzie musial pozniej troche w ciaglosci tz do wrzesnia. We wrzesniu na urlop trzeba hihi 

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, te Twoje hortensje (teraz, gdy róże mi trochę odpuściły
) spać mi po nocach nie dają...
Jak ja bym chciała, żeby moje ogrodówki w końcu zakwitły.
A tymczasem...
Jak w tym roku pomimo nawożenia będą strajkować, to...

Jak ja bym chciała, żeby moje ogrodówki w końcu zakwitły.

Jak w tym roku pomimo nawożenia będą strajkować, to...

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguniu - piękne różyczki in blue. Ja mam ogromną nadzieję, że mój nowy aparacik będzie lepiej oddawał takie fiolety, bo tamten był beznadziejny i już na matrycy widać było, że wszystko będzie niebieskie.