Z moich borówek zostało tylko to co było schowane pod śniegiem, można powiedzieć że w porę zauważyliśmy bo w tym czasie bez śniegu to pewnie już by niewiele było, rozkrzewią się bardziej ale owocków w tym roku nie będzie
Ogródek Agness
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Agness
Agnieszko widzę że masz sporo planów na ten sezon, ja też cos tam planuję zrobić tylko jeszcze nie do końca wiem jak ma to wyglądać...
Z moich borówek zostało tylko to co było schowane pod śniegiem, można powiedzieć że w porę zauważyliśmy bo w tym czasie bez śniegu to pewnie już by niewiele było, rozkrzewią się bardziej ale owocków w tym roku nie będzie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu ja jak już przerobię rabatkę zobaczę, może coś uda mi się jeszcze wcisnąc, to też skusiłabym się na jakiegoś pajączka
Iwonko, szkoda, że owocków nie będzie, ale całe szczęście, że krzaczki przetrwały..... sezon poświęcą na rozkrzewianie się a za rok będzie ogrom owoców na wielkich gęstych krzaczorkach
Iwonko, szkoda, że owocków nie będzie, ale całe szczęście, że krzaczki przetrwały..... sezon poświęcą na rozkrzewianie się a za rok będzie ogrom owoców na wielkich gęstych krzaczorkach
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko liliowce super , ten biały wyjątkowo ładny
i nie tylko 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Aguś ten pierwszy pomidorowy jest przepiękny.
No reszta też, ale tamten przebija wszystko!!!
No reszta też, ale tamten przebija wszystko!!!
Pozdrawiam, Agata.
Mnie 4 sztuki borówek wypadły po zeszłorocznej zimie - późno jesienne nasadzenia
- mam nauczkę i będę sadzić
wiosną. To samo miałam z trawami .- Zamowiłam za 200 zeta i klops tylko trzcinniczek przetrwał 
Pozdrawiam. Ewa
-
pomidorzanka

Napaliłam się na róże ,ale jak czytam Wasze wątki to po zeszłorocznej zimie też ich sporo wypadło .
Czy trzeba różyczki okrywać?
Czy trzeba różyczki okrywać?
Pozdrawiam. Ewa
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga co za przyjemność, zaglądam do Ciebie a tu liliowce, jakie cudne kolorki aż się weselej robi. Dzisiaj mój Zbyszek stwierdził że jeszcze półtora miesiąca i już będzie dobrze. 
- AGNESS

Bożenko liliowce mogą zauroczyc, taki ogrom odmian, ze każdy znajdzie coś dla siebie, mnie naprawdę oczarowały
Agatko Ty wszędzie widzisz pomidorki
Faktycznie piękny jest ten liliowiec, też go bardzo lubię
Ewuniu ależ żal takiej ilości roślinek
ja szczerze mówiąc wolę nasadzenia wiosenne, roślinki mają cały sezon, żeby ukorzenic się przed nadejściem zimy....
Co do różyczek, to trzeba robic im kopce na zimę z ziemi lub kory. Delikatniejsze pnące , szczególnie te, które kwitną na dwuletnich pędach najlepiej zabezpieczyc pędy w całości, poprzez ułożenie na ziemi i również zasypac zimią lub korą.
Jolu Zbyszek zdecydowanie ma rację
i ten czas szybko minie
Już niedługo zacznie się wysiewanie nasion, robienie sadzonek zimujących tarasowców a i pierwsze prace w ogrodach..... przycinanie drzewek, winorośli..... zleci biegusiem 
Agatko Ty wszędzie widzisz pomidorki
Ewuniu ależ żal takiej ilości roślinek
Co do różyczek, to trzeba robic im kopce na zimę z ziemi lub kory. Delikatniejsze pnące , szczególnie te, które kwitną na dwuletnich pędach najlepiej zabezpieczyc pędy w całości, poprzez ułożenie na ziemi i również zasypac zimią lub korą.
Jolu Zbyszek zdecydowanie ma rację
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jednak róże sadzone jesienią mają za sobą pierwszą zimę i wiosną zaczynają rosnąć aż miło
Liliowce zaczęłam niedawno sadzić na potęgę.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne masz liliowce! Aż się muszę powstrzymywać przed kupieniem nastepnych... 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS

Ewuniu zdecydowanie popularniejsze jest sadzenie róż jesienią i bardziej polecane, ja jednak z własnego doświadczenia jestem innego zdania. Może przyczyną jest to, że u mnie na wschodzie zimy ostre i takie świeżynki nie dają rady..... sadziłam wiele razy róże i wiosną i jesienią i jednak dla mnie zdecydowanie wiosenny termin jest dużo lepszy...... więcej róż jesiennych traciłam..... Ale tak jak powiedziałam ogólne opinie są przeciwne... i co dla mnie niesprzyjające, wiosną jest dużo mniejszy wybór różanych sadzonek
.....
Ewuniu gajowa ja też mam wielką ochotę na jeszcze kilka odmian liliowców....ale niestety nie mam miejsca, żeby posadzic. A są takie cudeńka, że aż napatrzec się nie mogę.... u mnie to przeważnie takie bardziej popularne.....
Kilka różyczek
Burgund

Augusta Luise

Chippendale

Falstaf

William Morris

Abraham Darby

Graham Thomas

Ewuniu gajowa ja też mam wielką ochotę na jeszcze kilka odmian liliowców....ale niestety nie mam miejsca, żeby posadzic. A są takie cudeńka, że aż napatrzec się nie mogę.... u mnie to przeważnie takie bardziej popularne.....
Kilka różyczek
Burgund

Augusta Luise

Chippendale

Falstaf

William Morris

Abraham Darby

Graham Thomas

-
pomidorzanka

O la la, jaki ciekawy układ płatków w tych różyczkach,
a kolorki wszystkie piękne, uwielbiam szczególnie kolorki wpadające w łosoś.
a kolorki wszystkie piękne, uwielbiam szczególnie kolorki wpadające w łosoś.
Pozdrawiam, Agata.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu jak dla mnie to Twoje róże nie są popularne, tylko takie z wyższej półki .
Piękne fotki, Burgunda mam i ja, ale nie umiem uchwycić tej jej czerwieni.
Piękne fotki, Burgunda mam i ja, ale nie umiem uchwycić tej jej czerwieni.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Na razie nie wypadło mi nic z jesiennego sadzenia róż, ale każdy ma własne warunki klimatyczne-tu się nie pobryka za wiele. Można okrywać i cudować...Abraham-taki wielki kwiat?