A kosz to kompozycja z Pobierowa z domku wakacyjnego
Pasja - cz.3
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Pasja - cz.3
Ja też bardzo lubię bakopy, ale one mnie nie bardzo
W tym roku jeszcze z nimi spróbuję ale jak się nie sprawdzą to przestanę. Rosły co prawda z grandiflorą i to chyba nie był najszczęśliwszy zestaw.
Mnie bakopy atakują mszyce, także w ostatnim sezonie z nich zrezygnowałam...
- magenta

- Kontakt:
Pomarańcz (drobne Million Bells) z fioletem byłby lepszy, zgadzam się, a biel to już w ogóle...
- magenta

- Kontakt:
Tak to prawda, miałam kiedyś takie połączenia 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak czy inaczej bokopa ladna jest ... no ale klopotliwych roslin miec nie mozna przeca 
ps mialam jeszcze napisac ale nie zdarzylam, bo M. na obiad wolal hihi ze ja w tym roku zrezygnuje z duzych surfini jak mi sie bardzo podobaja ale po deszczu wygladaja tak sobie ale za to petunie miniaturowe tz to sa tez chyba surfinie - sprawdzily mi sie w tym roku pierwsza klasa. Deszcz im nie przeszkadza i kwitnal caly sezon jak zwariowane.
ps mialam jeszcze napisac ale nie zdarzylam, bo M. na obiad wolal hihi ze ja w tym roku zrezygnuje z duzych surfini jak mi sie bardzo podobaja ale po deszczu wygladaja tak sobie ale za to petunie miniaturowe tz to sa tez chyba surfinie - sprawdzily mi sie w tym roku pierwsza klasa. Deszcz im nie przeszkadza i kwitnal caly sezon jak zwariowane.
Połączenie fioletu z pomarańczowym jest w dechę! Na pewno niebanalne, za to bardzo energetyczne, zwłaszcza jeżeli ten drugi kolor będzie bardzo nasycony.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu ,
u Ciebie aż kipi od pomysłów.
Może i mnie coś poradzicie ?
Bacopy miałam w pierwszych moich koszach wiszących na ganku.
Wyglądały pięknie, dopóki brak słońca (bo to jest północna strona domu) o mało co ich nie zniszczył.
Ale po przesadzeniu na rabatę rozrosły się aż miło. Od tamtej pory wciąż szukam roślin na to miejsce.
Miałam już takie piękne begonie, bujnie kwitnące zwisające, ale ostatnio trudno je kupić. Fuksje za mocno targa wiatr i się łamią. Nieźle wyglądała ostatnio smagliczka, taka niebieska z białym oczkiem, ale ona też raczej potrzebuje więcej słońca.
Macie koleżanki , jakiś pomysł ?

Może i mnie coś poradzicie ?
Bacopy miałam w pierwszych moich koszach wiszących na ganku.
Wyglądały pięknie, dopóki brak słońca (bo to jest północna strona domu) o mało co ich nie zniszczył.
Ale po przesadzeniu na rabatę rozrosły się aż miło. Od tamtej pory wciąż szukam roślin na to miejsce.
Miałam już takie piękne begonie, bujnie kwitnące zwisające, ale ostatnio trudno je kupić. Fuksje za mocno targa wiatr i się łamią. Nieźle wyglądała ostatnio smagliczka, taka niebieska z białym oczkiem, ale ona też raczej potrzebuje więcej słońca.
Macie koleżanki , jakiś pomysł ?
- Jule

Krysiu a moze niecierpki? U mnie w cienistym zakatku na rabacie i w doniczkach pod matami gdzie jest malo slonca, bardzo dobrze sprawdzaja sie Niecierpki waleriana - to te mniejsze z tych bardziej tradycyjnych.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
A u mnie bacopa rosła fantastycznie u stóp powojnika (w skrzynce). Kasiu może u Ciebie miała po prostu za kwaśno, tak jak mówiłaś.
Ja poluję na gipsówkę
Ja poluję na gipsówkę
Gipsówkę mam ja - przyjedziesz wiosną, to sobie skubniesz 
- Jule

Posadzilam gipsowke wiosna ale nie wylazla bandytka wcale
Moze to i dobrze, bo jak zobaczylam u sasiadki jakie to wielkie sie robi z czasem, to jednak zrezygnowalam z ponownego sadzenia 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z niecierpkami jeszcze nie próbowałamJule pisze:Krysiu a moze niecierpki? U mnie w cienistym zakatku na rabacie i w doniczkach pod matami gdzie jest malo slonca, bardzo dobrze sprawdzaja sie Niecierpki waleriana - to te mniejsze z tych bardziej tradycyjnych.
Czy one nadają się do wiszącej doniczki ?
- magenta

- Kontakt:
Dziewczyny Dobry Wieczór, a właściwie Noc!
Wczoraj niestety zniknęłam niespodziewanie, ale pojechaliśmy familią oglądać Światełko do nieba, wrzucić coś do puszki i obejrzeć iluminację świetlną na Krakowskim
Jest przepiękna ! Zakochaj się w Warszawie na Święta jak mówiła reklama
Dzisiaj było baardzo przyjemnie pogodowo, a teraz od dobrych 4 godzin sypie śnieg
Dzień miałam zawalony i pojawiałam się u was w wątkach ale odpowiedzi lekko lakoniczne były , bo nie cierpię przez telefon pisać na Fo.
Juleczko, z tym klapnięciem po deszczu to prawda, ale ponieważ w tym roku mało było deszczu u mnie, to mi to aż tak nie przeszkadzało. Za to zapach tych białych surfinii był nieziemski! Wszelkie miniatury też bardzo lubię, ale w tym roku rozważnie zapełnię skrzynie co by pstrokato nie było!
Asiu będę miała jedną rabatę w tych kolorkach: liatry-fiolet, kukliki, róża Golden Celebration, i coś jeszcze wsadzę na bank!
To prawda, że to połączenie jest świetne, zobaczymy co mi z tego wyniknie
Krysiu, aż tak strasznie dużo to nie
tylko, że to gruba robota niestety
Co do północnej strony to begonia chyba najlepsza, bo niecierpki nie są zwisające... Kurcze nie mam pomysłu ...
A nie mam
zerknij tu
Madzia, Julka gipsówka u mnie w glebie też się nie popisała. Za to jednoroczna w doniczce cudo!! Miałam różową kupioną na Al.Krakowskiej.
Aga masz tę gipsówkę na jakiejś focie?
Wczoraj niestety zniknęłam niespodziewanie, ale pojechaliśmy familią oglądać Światełko do nieba, wrzucić coś do puszki i obejrzeć iluminację świetlną na Krakowskim
Dzisiaj było baardzo przyjemnie pogodowo, a teraz od dobrych 4 godzin sypie śnieg
Juleczko, z tym klapnięciem po deszczu to prawda, ale ponieważ w tym roku mało było deszczu u mnie, to mi to aż tak nie przeszkadzało. Za to zapach tych białych surfinii był nieziemski! Wszelkie miniatury też bardzo lubię, ale w tym roku rozważnie zapełnię skrzynie co by pstrokato nie było!
Asiu będę miała jedną rabatę w tych kolorkach: liatry-fiolet, kukliki, róża Golden Celebration, i coś jeszcze wsadzę na bank!
To prawda, że to połączenie jest świetne, zobaczymy co mi z tego wyniknie
Krysiu, aż tak strasznie dużo to nie
A nie mam
Madzia, Julka gipsówka u mnie w glebie też się nie popisała. Za to jednoroczna w doniczce cudo!! Miałam różową kupioną na Al.Krakowskiej.
Aga masz tę gipsówkę na jakiejś focie?
- Jule

U mnie znowu bylo na odwrot, w zeszlym sezonie petunie mialy sie dobrze a w tym bylo za duzo deszczu i dosc szybko musialam je wywalic, bo nie dosc ze pozytku z nich nie bylo wizualnie, to jeszcze maczniaka mi zlapaly ale piekne sa nie ma dwoch zdac. A co do zapachu, to moje miniatury pachnialy tez niesamowicie az bylam zdziwiona - tyle ze nie wiem jaka to odmiana byla, bo kupowalam tak z biegu jakies nn-ki na probe.

Jednoroczna gipsowka hmmm pierwsze slysze... musze poczytac cos o niej wiecej. Widzalam dosc duzo nasion gipsowek i moze mozna sobie takie jednoroczne samemu wysiac.

Jednoroczna gipsowka hmmm pierwsze slysze... musze poczytac cos o niej wiecej. Widzalam dosc duzo nasion gipsowek i moze mozna sobie takie jednoroczne samemu wysiac.