A ja polecam AGROWŁÓKNINE
w marketach widziałem takie do owijania na zimę więc przypuszczam ze ona jest grubsza od takiej zwykłej rolniczej.
Ja osobiście stosuję starą agrowłókninę która zostaje po produkcji warzyw wiosną którą zawsze mi "kochane" sarny psują. Biorę te skrawki i owijam szczelnie w koło drzewka i obwiązuję sznurkiem i zawsze wytrzymują nawet bardzo duże mrozy.
Osłona na zimę
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Osłona na zimę
Używałam osłonek leśnych i byłam z nich bardzo zadowolona. Jak masz je za darmo to bierz i się ciesz. Przed mrozem to i słoma nie ochroni, bo jak ktoś słusznie zauważył - nie grzeje.
Osłonki uratowały mi drzewka przed ogryzaniem przez zające i sarny, a ponadto dzięki nim nie pęka kora nagrzewając się i oziębiając, nie trzeba więc w lutym bielić drzewek. Chronią też przed lodowatym wiatrem.
Osłonki uratowały mi drzewka przed ogryzaniem przez zające i sarny, a ponadto dzięki nim nie pęka kora nagrzewając się i oziębiając, nie trzeba więc w lutym bielić drzewek. Chronią też przed lodowatym wiatrem.
Też Wam kochani bardzo dziękuje za porady,co dwie głowy to nie jedna i zawsze coś ciekawego się dowiesz,pozdrawiam Was kochani

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 sty 2013, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, jestem nowy, trafiłem przez przypadek i po przeczytaniu kilku wątków chciałbym poinformować, że dzisiaj już nie ma problemu z zabezpieczaniem roślin na zimę.
Osłony na zimę można kupić w sklepach internetowych z naturalnych materiałów jak: juta, włóknina, a także maty słomiane - takie jak kiedyś były, teraz też są dostępne. Przed zającami są maty naturalne np. wiklinowe, trzcinowe, kokosowe, słomiane lub wiele innych. Oprócz zabezpieczenia przed zającami zaletą tych mat jest ochrona przed przemarzaniem konarów (pękanie kory, nagła różnica temperatur, słońce-mróz), a także funkcja dekoracyjna.
Osłony na zimę można kupić w sklepach internetowych z naturalnych materiałów jak: juta, włóknina, a także maty słomiane - takie jak kiedyś były, teraz też są dostępne. Przed zającami są maty naturalne np. wiklinowe, trzcinowe, kokosowe, słomiane lub wiele innych. Oprócz zabezpieczenia przed zającami zaletą tych mat jest ochrona przed przemarzaniem konarów (pękanie kory, nagła różnica temperatur, słońce-mróz), a także funkcja dekoracyjna.

Dmek