Galeria.Dalie Stanisława cz.1
Re: Dalie ........ pasją i miłością.......
Cudne...
A ja dziś dostałam katalog - jak ja mam wybrać z takiej dłuuugiej listy?:-)
Zostawiam to sobie ma wieczór - który będzie bardzo miły, chociaż pewnie niepozbawiony rozterek;-)
Pytanie mam tylko do warunków sprzedaży, jest tu punkt "Zamawiać należy po 1 sztuce z danej odmiany". Osobiście wolę kupować po kilka sztuk mniejszej ilości odmian, ale jeśli taka jest zasada, to będę się jej trzymać.
Chciałam się jednak upewnić, czy "należy" oznacza "trzeba" czy "byłoby miło"?;-)
A ja dziś dostałam katalog - jak ja mam wybrać z takiej dłuuugiej listy?:-)
Zostawiam to sobie ma wieczór - który będzie bardzo miły, chociaż pewnie niepozbawiony rozterek;-)
Pytanie mam tylko do warunków sprzedaży, jest tu punkt "Zamawiać należy po 1 sztuce z danej odmiany". Osobiście wolę kupować po kilka sztuk mniejszej ilości odmian, ale jeśli taka jest zasada, to będę się jej trzymać.
Chciałam się jednak upewnić, czy "należy" oznacza "trzeba" czy "byłoby miło"?;-)
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie można zdobyć taki katalog tych pięknych kwiatów?
Reno,
katalog możesz otrzymać pocztą od Stanisława Lipienia
katalog możesz otrzymać pocztą od Stanisława Lipienia
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mzimu - Mam informację od Stanisława - zamawiamy po 1 szt. danej odmiany,jak przeczytasz wcześniejsze posty,dowiesz się jak mozna sobie powiększyć ilość konkretnej odmiany....... wynika,to z tego,że hodowca posiada tylko kilka sztuk z każdej odmiany,a chętnych jest dużo.A tych odmian u Stanisława...............700..
Renata1962 -odpowiedziałam w pw.
BarbaraR - tak dokładnie.Zainteresowani katalogiem,proszę pisać pw do p.Lipienia.
Moje jesienne dalie w czasie "śliwkobrania" - potrafią rozweselić,każdy zakątek działki

Renata1962 -odpowiedziałam w pw.
BarbaraR - tak dokładnie.Zainteresowani katalogiem,proszę pisać pw do p.Lipienia.
Moje jesienne dalie w czasie "śliwkobrania" - potrafią rozweselić,każdy zakątek działki

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 5 cze 2012, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poszperałam trochę po forum i wyczytałam, że można wysłać do pana Lipienia prośbę o katalog i kopertę zaadresowaną na siebie już ze znaczkiem. Zastanawiam się tylko jakiej wielkości jest katalog, żeby zmieścił się w kopertę.
Pozdrawiam, Kasia
- lanceta
Najlepsza koperta formatu szkolnego zeszytu,czyli A5.....cathias pisze:Poszperałam trochę po forum i wyczytałam, że można wysłać do pana Lipienia prośbę o katalog i kopertę zaadresowaną na siebie już ze znaczkiem. Zastanawiam się tylko jakiej wielkości jest katalog, żeby zmieścił się w kopertę.

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 5 cze 2012, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za odpowiedź. Pozostaje wyzwanie, na którą dalie się zdecydować, jak wszystkie takie piękne...
Pozdrawiam, Kasia
Po wczorajszym długim studiowaniu katalogu absolutnie wycofuję to pytanie, dopiero teraz zrozumiałam, jak niemądre ono było ;-)... Przejrzałam zdjęcia wszystkich odmian i zaznaczałam sobie te, które bardzo mi się podobają. Jest ich... 62.lanceta pisze:Mzimu - Mam informację od Stanisława - zamawiamy po 1 szt. danej odmiany,jak przeczytasz wcześniejsze posty,dowiesz się jak mozna sobie powiększyć ilość konkretnej odmiany....... wynika,to z tego,że hodowca posiada tylko kilka sztuk z każdej odmiany,a chętnych jest dużo.
A teraz próbuję z nich wybrać taką ilość, dla której mam szansę znaleźć u siebie dobre miejsce:D
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
- lanceta
Mzimu- i tak jesteś lepsza ode mnie
mnie dodawanie i ujmowanie do określonej liczby -zajęło dużo więcej czasu. 

Dalie to przepiękne kwiaty, nawet nie przypuszczałam, że jest tyle odmian 

Chyba nie jestem;-)lanceta pisze:Mzimu- i tak jesteś lepsza ode mniemnie dodawanie i ujmowanie do określonej liczby -zajęło dużo więcej czasu.
Myślę że 20 sztuk to maksimum, jaki mogę pomieścić (bez atakowania trawnika, którego jak lew broni mój wybranek)... i jak na razie w ogóle się do tej liczby nie zbliżam:D
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
- lanceta
- lanceta
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna odmiana-Kenora Makop. Napisz proszę, jakiej wysokości krzaczek i jaka średnica kwiatka. 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;