"COŚ" doniczkowego
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "COŚ" doniczkowego
Aaaaa....w B się było.....
masz szczęście że TY nie byłaś.....bo bym szlaban na drodze postawiła-że nie wstąpiłaś 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Grażynko piękne są te Hoje, a już szczególnie variegata

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Grażynko, też mam tego hipka z Biedrony. Trafiła mi się grubaśna cebula, 29 w obwodzie
.
Mierzyłaś swoją
Teraz są jeszcze hiacynty w wazonikach po 3,69... to tak na marginesie, gdybyś miała ochotę
Mierzyłaś swoją
Teraz są jeszcze hiacynty w wazonikach po 3,69... to tak na marginesie, gdybyś miała ochotę
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Celinko
Hojki kupione u jednej z koleżanek forumowych...widac że z dobrych łapek bo fajnie rosną
Grażka nie byłam...instruowałam tylko małża telefonicznie jakich zakupów ma dokonac
Eluś powiem nieskromnie,że też mi się podobają
Michale to wszystko wpływ kuszenia na forum,bo inaczej to pewnie bym nawet nie wiedziała że te hipki w biedronie są
Kasiu a myślisz że gdzie tego hipka wypatrzyłam???U Ciebie i u Dorotki....i proszę mnie tu już hiacyntami nie kusic(kurcze jutro będę w miasteczku i jak tu do B... nie zaglądnąc
)
Cebuli nie mierzyłam...przesadziłam tylko radośnie do nowego podłoża,przemówiłam do niej i teraz czekam na kwiatuchy
....................
zielistka
........
zielistka odwrotnie paskowana i...?(hmm nie znam nazwy)
Grażka nie byłam...instruowałam tylko małża telefonicznie jakich zakupów ma dokonac
Eluś powiem nieskromnie,że też mi się podobają
Michale to wszystko wpływ kuszenia na forum,bo inaczej to pewnie bym nawet nie wiedziała że te hipki w biedronie są
Kasiu a myślisz że gdzie tego hipka wypatrzyłam???U Ciebie i u Dorotki....i proszę mnie tu już hiacyntami nie kusic(kurcze jutro będę w miasteczku i jak tu do B... nie zaglądnąc
Cebuli nie mierzyłam...przesadziłam tylko radośnie do nowego podłoża,przemówiłam do niej i teraz czekam na kwiatuchy
....................
zielistka........
zielistka odwrotnie paskowana i...?(hmm nie znam nazwy)- elcia1974

Ależ cudne masz te Zielistki
A roślinka której nazwy nie znasz to Aichryson
Nawiasem mówiąc bardzo ładny no i w osłonce niebanalnej 
A roślinka której nazwy nie znasz to Aichryson
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Piękne rośliny, i maranta się schowała;).
- FRAGOLA
- 1000p

Aluniu
dziękuję.Niby taki najzwyklejszy kwiatuszek,ale je lubię...są całkowicie bezproblemowe i wszędzie im dobrze
Michale one w takim układzie i w tym miejscu tylko czasami i na krótko stoją.Zwykle rosną na parapecie,bo mają więcej światła i nie tracą liści.
Eluś dziękuję za nazwanie mojego "śmierdziuszka"
Aichryson i osłonka to prezent od mamci.Jest jeszcze druga do kompletu z takim motywem tylko prostokątna.
Pati dziękuję w imieniu roślinek
Właśnie tej marancie chciałam białounerwioną do towarzystwa dokupic
I oczywiście dziś będąc w biedronie nie mogłam hiacyntów nie kupic

Michale one w takim układzie i w tym miejscu tylko czasami i na krótko stoją.Zwykle rosną na parapecie,bo mają więcej światła i nie tracą liści.
Eluś dziękuję za nazwanie mojego "śmierdziuszka"
Pati dziękuję w imieniu roślinek
I oczywiście dziś będąc w biedronie nie mogłam hiacyntów nie kupic

- elcia1974

Flakoniki nam się rozmnożyły na Forum 
A tak na poważnie to zapachu już zazdroszczę. Moje przekwitły, ale zamierzam je jeszcze kupic.
Ostatnio widziałam ładne kompozycje z kilku cebul, ale cena, jak na sezonowe roślinki jak dla mnie za bardzo wygórowana.
Poczekam, bo pewnie natknę się na nie jeszcze nie raz.
A tak na poważnie to zapachu już zazdroszczę. Moje przekwitły, ale zamierzam je jeszcze kupic.
Ostatnio widziałam ładne kompozycje z kilku cebul, ale cena, jak na sezonowe roślinki jak dla mnie za bardzo wygórowana.
Poczekam, bo pewnie natknę się na nie jeszcze nie raz.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No tak a ja w B nie byłam i takie cuda znowu ominęłam
buuu ale będe podziwiać u Ciebie 
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Grażynko, z mojego białego też już cosik wyłazi...trzymam kciuki za Twoje i swoje 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Graziu, zielistki to moje ulubienice,
od razu widać że w domu wszyscy zdrowi, kiedy zielistce coś jest
to znaczy że ktoś z domowników ma kłopoty z drogami oddechowymi.
Czekam na kwitnięcie waszych hiacyntów, czy toaletę już przygotowałaś na ich przyjęcie
???
od razu widać że w domu wszyscy zdrowi, kiedy zielistce coś jest
to znaczy że ktoś z domowników ma kłopoty z drogami oddechowymi.
Czekam na kwitnięcie waszych hiacyntów, czy toaletę już przygotowałaś na ich przyjęcie
Pozdrawiam, Agata.
- FRAGOLA
- 1000p

Witajcie Kochani,dziękuję wszystkim za odwiedzinki
Michale już się nie mogę doczekac na te wiosenne zapachy
Eluś między innymi i dla flakoników kupiłam te hiacynty...flakonik i cebula i cena przyzwoita
Celinko nic straconego...pewnie jeszcze nie jedna okazja będzie,żeby sobie wcześniejszą wiosnę w domciu stworzyc
Kasiu ze wszystkich to właśnie białe miały najładniejsze cebule,ale liczę na to że wszystkie ładnie zakwitną
Też trzymam kciuki za Twoje i moje
Aga ale te zielistki rosną w pokoju w którym najmniej przebywamy,może dlatego się tak dobrze mają
Najbiedniejsze kwiatki to te,kóre rosną w pokoju mojego dwulatka...oj biedne one są,biedne...Średnio dwa razy w tygodniu "przesadzane" a "szczepione" jeszcze częściej
Moje hiacynty nie będą toaletowe...łazienka jest najcieplejsza ze wszystkich pomieszczeń w domu
Niedawno przyciełam moje avocado,bo zabardzo w górę wystrzeliło...i...ładnie się zaczeło zagęszczac

Michale już się nie mogę doczekac na te wiosenne zapachy
Eluś między innymi i dla flakoników kupiłam te hiacynty...flakonik i cebula i cena przyzwoita
Celinko nic straconego...pewnie jeszcze nie jedna okazja będzie,żeby sobie wcześniejszą wiosnę w domciu stworzyc
Kasiu ze wszystkich to właśnie białe miały najładniejsze cebule,ale liczę na to że wszystkie ładnie zakwitną
Też trzymam kciuki za Twoje i moje
Aga ale te zielistki rosną w pokoju w którym najmniej przebywamy,może dlatego się tak dobrze mają
Najbiedniejsze kwiatki to te,kóre rosną w pokoju mojego dwulatka...oj biedne one są,biedne...Średnio dwa razy w tygodniu "przesadzane" a "szczepione" jeszcze częściej
Moje hiacynty nie będą toaletowe...łazienka jest najcieplejsza ze wszystkich pomieszczeń w domu
Niedawno przyciełam moje avocado,bo zabardzo w górę wystrzeliło...i...ładnie się zaczeło zagęszczac

No to niech teraz szybciutko się rozkrzewia i zacznie owocować
Może nawet rozpoczniesz plantację awokado
Może nawet rozpoczniesz plantację awokado