Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9
Dobry wieczór. Wandziu brzózka Youngii prześliczna, ja planuję w tym sezonie wsadzić brzózkę do skrzyni tarasowej,( nawet znalazłam w szkółce Kurowskich odmianę, która może żyć w donicy) razem ze stipą i kocimiętką, ewentualnie wilcem ziemniaczanym na dokładkę. Takie połączenie sobie wymyśliłam. Dzisiaj byłam w Al. Krakowskiej w Pnos-ie i kupiłam trochę nasion warzyw. Wyboru kwiatów niestety dużego nie było. Więc jutro wysiewam lobelię i lewkonię - czyli te rośliny na których poległam w zeszłym roku. Póki co się nie poddaję i próbuję, może w tym roku się uda. Pozdrawiam
Oczywiście dziękuję bardzo za cenne wskazówki dotyczące liliowców, magiczna siła do pomidorów zapisana na liście zakupowej. Dzięki serdeczne.
Oczywiście dziękuję bardzo za cenne wskazówki dotyczące liliowców, magiczna siła do pomidorów zapisana na liście zakupowej. Dzięki serdeczne.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na lobelię za wcześnie
Zaczyna się planowanie i wymyślanie-jak ja to lubię
Biegam po ogrodach i podpatruję, co u kogoś rośnie.
Zaczyna się planowanie i wymyślanie-jak ja to lubię
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wandziu, bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje
Mam nadzieję, że moje relację z tą różyczką będą jak najbardziej zadowalające. Pięknie uchwyciłaś urodę niby zwykłego złocienia! Ileż radości i słońca wnosi ten kwiatek w taki bury czas!
Dzwoneczki bajeczne 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Witaj Wandziu, w tym roku zamówiłam troszke dzwonków , bo mnie zauroczyły te cudeńka...zobaczymy czy wyrosna tak ładnie jak u Ciebie, do rózyczek to idealne towarzystwo nieprawdaz 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,te dzwonki piękne,dostałam od Tajki w ubiegłym roku,pieknie kompnują się z każdą rosliną.
Jutro mam u siebie spotkanie kujawiaków.
Jutro mam u siebie spotkanie kujawiaków.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ależ pięknie prezentuje się zawciąg w większej ilości . Cudnie .
Już nie mogę doczekać sie listeczków na brzozie . To moje ulubione drzewo .
POzdrawiam Cie Wandziu serdecznie .
Już nie mogę doczekać sie listeczków na brzozie . To moje ulubione drzewo .
POzdrawiam Cie Wandziu serdecznie .
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu tego szpaleru z różowego zawciągu jeszcze nie widziałam u Ciebie....ależ cudnie wygląda
Wspaniale wylega na tę kamienną ścieżkę..... no cudnie...
Zachwycają mnie u Ciebie zawsze donice z pięknymi kwiatami wkomponowane w ogrodową roślinnośc. Ja niestety gdy jakiegoś doniczkowca postawię w ogródku, to zawsze go zasuszę.... po prostu zapominam podlac
Zachwycają mnie u Ciebie zawsze donice z pięknymi kwiatami wkomponowane w ogrodową roślinnośc. Ja niestety gdy jakiegoś doniczkowca postawię w ogródku, to zawsze go zasuszę.... po prostu zapominam podlac
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Wanda,
Olśniło mnie
wymienię w jednym miejscu karmnik ościsty na zawciąg, o! Tak zrobię....
To sobie odwiedziłam i popatrzyłam
Olśniło mnie
To sobie odwiedziłam i popatrzyłam
Pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BOGULENKO, Aleja Krakowska to fajne miejsce, ale bywam tam bardzo rzadko, gdyż duże centrum ogrodnicze mam w swojej mieścinie. Wysiewanie lobelii to jeszcze za wcześnie. Dopiero w połowie lutego. Ja też kupilam lobelię i inne, ale jeszcze czekam na luty i poluję na lewkonie.
Ewamaj, właśnie też napisałam wyżej, że jeszcze za wcześnie na sianie. Rączki same latają, ale trzeba poczekać.
Lukrecjo. TEN zlocień jest naprawdę fajny. Dostałam go od forumek, może dlatego tak się pięknie rozrósł.
Keetee, ja zamowiłam wszystkie dzwoneczki, jakie były w ofertach. Super roślinki.
Małgosiu, życzę więc miłego spotkania i słoneczka
agatko123, w większych ilościach wszystko wyglada lepiej. Nawet takie niepozorne roślinki. Przekonałam się o tym, i teraz będę pilnować, żeby sadzić wszystko właśnie w większych grupach.
AGNESS, pokazywałam tę fotkę, ale jest tyle zdjęć i ogrodów, że wszystkich i tak się nie obejrzy.
Z donicami jest taki kłopot, że trzeba pamiętać o podlewaniu. Nie dziwię się, że czasem o ktorejś zapomnisz. A myślisz, że ja nie? Potem, jak znajdę biedne oklapnięte rośliny, sama siebie karcę
Justi, ja karmnika nigdy nie lubiłam, on jak dla mnie za bardzo się rozrasta. A zawciąg trzyma się swojej kępeczki. Cieszę się, że ciebie zainspirowałam
Jeszcze raz dzwoneczki, ale teraz w trawach.

Ogólny busz

Szałwiowo-lawendowo

Winchester Cathedral

Ewamaj, właśnie też napisałam wyżej, że jeszcze za wcześnie na sianie. Rączki same latają, ale trzeba poczekać.
Lukrecjo. TEN zlocień jest naprawdę fajny. Dostałam go od forumek, może dlatego tak się pięknie rozrósł.
Keetee, ja zamowiłam wszystkie dzwoneczki, jakie były w ofertach. Super roślinki.
Małgosiu, życzę więc miłego spotkania i słoneczka
agatko123, w większych ilościach wszystko wyglada lepiej. Nawet takie niepozorne roślinki. Przekonałam się o tym, i teraz będę pilnować, żeby sadzić wszystko właśnie w większych grupach.
AGNESS, pokazywałam tę fotkę, ale jest tyle zdjęć i ogrodów, że wszystkich i tak się nie obejrzy.
Z donicami jest taki kłopot, że trzeba pamiętać o podlewaniu. Nie dziwię się, że czasem o ktorejś zapomnisz. A myślisz, że ja nie? Potem, jak znajdę biedne oklapnięte rośliny, sama siebie karcę
Justi, ja karmnika nigdy nie lubiłam, on jak dla mnie za bardzo się rozrasta. A zawciąg trzyma się swojej kępeczki. Cieszę się, że ciebie zainspirowałam
Jeszcze raz dzwoneczki, ale teraz w trawach.

Ogólny busz

Szałwiowo-lawendowo

Winchester Cathedral

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Wandziu....i znowu gdzieś zgubiłam Ciebie, a to tylko dlatego,że zakorzeniłam się w Twoich poprzednich wątkach....na szczęście juz jestem...wpisuję się...a lekturę nowego wątku pozostawiam na wieczór. 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Wandziu uwielbiam te Twoje tajemnicze widoki , dzwonki mi wyginęły i w minionym sezonie kupowałam na nowo , odmian nie pamiętam ale Twój biały cudnie się rozrósł a u mnie szalały fioletowe ,natomiast białe rosły słabiutko
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Wandziu w nowej odsłonie w cudownym ogrodzie pod dębami.
Róże mnie zauroczyły,są prześliczne.
Bywając na Fo rozkochałam się w różach i w tym roku zaczynam swoją przygodę z nimi.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pokazujesz jak zwykle piękne zakątki swojego ogrodu
Mam nadzieję ze masz rację z tym moim irysem japońskim - i że w tym roku zakwitnie. No i wtedy się okaże czy faktycznie jest biały
Pozdrawiam
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wandziu, fotki tak energetycznie letnie, że aż się żyć chcę, pomimo tej aury za oknem. Chciałam Ci się tak po cichutku pochwalić, że przełamałam się i wreszcie po długiej bitwie samej z sobą zamówiłam różyczki
Oczywiście "krokusowa" wpadła pierwsza do koszyka! Dziękuję
Bardzo wielka Twoja w tym zasługa!
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wandziu, witaj!
Z przyjemnościa pospacerowalampo znajomych mi przecież ścieżkach pod dębem
Pieknie kwitły ci róże, niektóre odmiany widzę po raz pierwszy
No i te irysy... tak pieknie wyglądają
Z przyjemnościa pospacerowalampo znajomych mi przecież ścieżkach pod dębem