U mnie też na razie cisza, nawet śnieżyczek nie widać.
Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
U mnie też na razie cisza, nawet śnieżyczek nie widać.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Maska Gratuluję oswojenia kotka. Choć wcale to nie znaczy że już całkiem się do Ciebie przekonał, starczy że pofaworyzujesz kilka razy Monikę np częściej ją głaszcząc i Maciuś się obrazi, trzeba go będzie przekupywać
U mnie najczęściej Diablik się obraża, zawsze musi być pierwszy karmiony, tarmoszony, jedynie czuje respekt przed swoją matką Darmokotem, ale że ona nie mieszka w domu to Diablik jest bachorem numer 1.
Olimpia bardzo serdecznie zapraszam w moje ogrodowe progi
Jakby Ci zostało jednak kawałek pola to warto kilka drzewek owocowych posadzić...później można się zachwycać smakiem, kiedy inni muszą kupować w sklepie paskudztwo faszerowane chemią, lepiej nawet nie wiedzieć czym oni te drzewa pryskają. Ze względu na mój zawód wiem co się dzieje w sadach towarowych i naprawdę polecam owoce tylko ze swojej hodowli, nawet jeśli złapią robaki to na bank są o wiele zdrowsze
Moniko, Marysiu Amba, Basiu tegoroczna zima temperaturowo jak na razie zapisuje się mniej więcej w normie więc dziwią mnie pąki nabrzmiałe u roślin. W przyszły weekend ma się sporo ochłodzić ale różnie zapowiadają, w jednych prognozach nocami ma spadać do -8*C, w innych do -15. Dziś popadał śnieg więc ochrona dla roślin już jest na 2 noce.W środe znów odwilż więc stopnieje, oby pod koniec tygodnia znów nasypało. Może rośliny już budzą się do wiosny ze względu na duże wahania temperatur? Moniko a jakie rośliny wymroziło Ci w maju? Basiu u mnie też ketmia wymarzła, ale odbiła się dopiero w lipcu. Pierisów i rododendronów nie mam bo gleba jest zbyt zasadowa, natomiast hortensje dają sobie radę, szczególnie bukietowe
Olimpia bardzo serdecznie zapraszam w moje ogrodowe progi
Moniko, Marysiu Amba, Basiu tegoroczna zima temperaturowo jak na razie zapisuje się mniej więcej w normie więc dziwią mnie pąki nabrzmiałe u roślin. W przyszły weekend ma się sporo ochłodzić ale różnie zapowiadają, w jednych prognozach nocami ma spadać do -8*C, w innych do -15. Dziś popadał śnieg więc ochrona dla roślin już jest na 2 noce.W środe znów odwilż więc stopnieje, oby pod koniec tygodnia znów nasypało. Może rośliny już budzą się do wiosny ze względu na duże wahania temperatur? Moniko a jakie rośliny wymroziło Ci w maju? Basiu u mnie też ketmia wymarzła, ale odbiła się dopiero w lipcu. Pierisów i rododendronów nie mam bo gleba jest zbyt zasadowa, natomiast hortensje dają sobie radę, szczególnie bukietowe
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie śniegu nie ma. Temperatury jednak są wyższe niż normalnie. Takie zwykle panowały do połowy grudnia, potem się obniżały. Najbardziej mrozi u nas pod koniec stycznia i w lutym-wtedy się zobaczy. Jak nie będzie trzydziestek, zima nieważna 
- ewamaj66

Niedsamowicie to wygląda
Jak z obcej planety.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Groźny wschód, niepokojący! 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
a po prawej stronie wygląda, jakby zza chmur drugie słońce wychodziło!
U nas też z ziemi to i owo wyłazi, ale ja uparcie wierzę w szczęście nowicjusza i to, ze uda mi się większość roślin zachować
U nas też z ziemi to i owo wyłazi, ale ja uparcie wierzę w szczęście nowicjusza i to, ze uda mi się większość roślin zachować
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Michale-Darmokocie! Weszłam przypadkiem do Twojego wątku - i wsiąkłam!
Od razu rzuciły mi się w oczy podobieństwa
Po pierwsze, drugie i trzecie - koty!Po kolejne - świętokrzyskie (jeśli dobrze namierzyłam, to mieszkamy chyba dosyć blisko, myślę że około 40 km). A Twój sad ...bardzo przypomina mi nasz
Przeczytałam całą opowieść o Twoim ogrodzie z przyjemnością, a zdjęcia - cudne!
Od razu rzuciły mi się w oczy podobieństwa
Przeczytałam całą opowieść o Twoim ogrodzie z przyjemnością, a zdjęcia - cudne!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Darmokot

Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Od razu podskoczyłem do Ciebie i bardzo mi się spodobało. Masz piękny i wielki ogród. Kotki również cudowne - moja kociarnia także przynosi mi różne zdobycze do domu - czasem nawet psa ziemnego lub bażanta. Przynoszą też myszy (żywe) i wypuszczają je ganiając po cały podwórku. Wtedy muszę taką myszę złapać i wyrzucać za płot bo zapewne za jakiś czas wdarła by się do domu a tam kotom nie chce się polować. A w którym kierunku ode mnie mieszkasz?Z Twojego wątku wydaje mi się, że gdzieś w okolicach busko-pińczowskich. Pozdrawiam i zapraszam sąsiadkę ponownie.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Bardzo dobrze Ci się wydaje, prawie dokładnie w połowieDarmokot pisze:Ewo RóżyczkoZ Twojego wątku wydaje mi się, że gdzieś w okolicach busko-pińczowskich. Pozdrawiam i zapraszam sąsiadkę ponownie.
Na pewno będę stałym gościem w Twoim wątku. A ponieważ u mnie sadem zajmuje się głównie M, to będę mu przekazywać twoje sadownicze wieści z placu boju, bo zdaje mi się, że masz w tej dziedzinie niezłą praktykę.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Michale chyba prościej byłoby wymienić czego w tym maju nie wymroziło , pierwszy raz odkąd mam 18-ego maja wymarzły wszystkie kwiaty azali wielokwiatowych , winogrona, wszystkie sezonowe kwiaty które zdążyłam wystawić (bo przecież już było po zimnej Zośce ) , hosty jakie wyszły, czereśnie nigdy nie miały mieć tyle owoców ,wszystkie w jedna noc były czarne.
- Darmokot

Moniko mam to szczęście,że nawet jak są wiosenne przymrozki lub mrozy późnomajowe to mnie oszczędza. Nawet w ostatnim maju w okolicach wymroziło czereśnie, kwiatki jednoroczne i pełno innych roślin a u mnie tylko na czereśni 'Hedelfińska' kilka zawiązków owoców sczerniało i na orzechach młode, brązowe jeszcze, liście gdzieniegdzie przyczerniło, cała reszta w stanie nienaruszonym.
Ewo Różyczko będzie mi bardzo miło jeśli będę Wam mógł pomóc. Mój sad ma 20 lat, z zawodu jestem sadownikiem,poza tym jest to moje hobby więc mam nadzieję, że na coś się przydam
Ewo Różyczko będzie mi bardzo miło jeśli będę Wam mógł pomóc. Mój sad ma 20 lat, z zawodu jestem sadownikiem,poza tym jest to moje hobby więc mam nadzieję, że na coś się przydam
- ewamaj66

Tak sobie pomyślałam, że masz coś wspólnego z sadownictwem widząc, ile drzew posadziłeś
Mam nadzieję, że będzie można prosić Cię o rady.
- Darmokot

Oczywiście, bardzo chętnie pomogęewamaj66 pisze:Tak sobie pomyślałam, że masz coś wspólnego z sadownictwem widząc, ile drzew posadziłeśMam nadzieję, że będzie można prosić Cię o rady.
- ewamaj66

Cieszę się, bo w swoim sadku jakoś spektakularnych efektów nie mieliśmy