Krysiu, mam nadzieję, że prace remontowe nie narobią wiele szkód w Twoim pięknym ogrodzie...

Fakt, że zawsze można przesadzić, dosadzić... ale ten czas... tak pięknie jest już u Ciebie.
Fakt, że mam tutaj dostęp do wielu rarytasów ogrodowych, ale tez czasem mam problemy ze znalezieniem jakiejś rośliny (tyle tego jest...) poza tym pokus jest więcej niż miejsca w ogrodzie.

Ponadto widzę (między innymi po Twoim ogrodzie!!!), że w Polsce też jest niesamowity wybór roślin! I to bardzo atrakcyjnych!
Pikusiu, jeżeli tylko moje roślinki mogą Ciebie przyciągnąć do mojego ogródka, to cała przyjemność po mojej stronie!
Grażynko, nie wiem na którym tarasie przysiadłaś... Ale jeśli na tym małym, przy bramie wjazdowej, to nie mogłaś lepiej trafić!!! To tam właśnie "panuje nam miłościwie"

niezaprzeczalny król zapachów mojego ogrodu: wiciokrzew. Piękne są róże i pięknie pachną, wiele jest tez innych pachnących kwiatów i krzewów, ale żaden nie upaja swoja wonią tak intensywnie i w tak dużym promieniu, jak wiciokrzew. (Może są jeszcze zbyt młode, zbyt małe). Mam ich kilka, mniej lub bardziej atrakcyjnych (te najładniejsze nie pachną...

Ale te najzwyklejsze....
Ewuniu, ... co ja tu będę owijać w bawełnę... Rozszyfrowałaś mnie...

Jak mi się jakaś roślina podoba,...

No i nie potrafię dokonać wyboru... bo np. która piwonia piękniejsza...? Ta ciemno bordowa ze złotym środkiem, czy ta bladoróżowa pełna, czy ta ciemno różowa... , czy... Każda jest najpiękniejsza...

A który łubin,... a który irys... a który mak... ? A który wiciokrzew...

A która róża... ?
Serdecznie pozdrawiam Wszystkich moich Gości
i zapraszam na kolejną paradę róż:
Charles de Gaulle......................................................................................Claude Brasseur
Eclat de Haute Bretagne.............................................................................Palais Royal
Papi Delbard................................................................................................Dioressence
Baron Girod de l'Ain........................................................................................William Shakespeare
Fox-Trot...............................................................................................................Pas de Deux
TomTom...................................................................................................................Rumba
Brocéliande...................................................................................................................Honey Dijon
Gold Glow.........................................................................................................................Sissi (Mainzer Fastnacht)
Papa Meilland.....................................................................................................................Scentimental
Sahara...............................................................................................................................Louis de Funès
Kimono......................................................................................................................................Glamis Castle
Michèle Morgan......................................................................................................................Carrousel
Savoy Hotel (Violette Niestlé)......................................................................................................................Marie Curie
The Fairy...................................................................................................................................Orange Symphonie
Cdn.