Hacjenda Anego
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego
Witam w Nowym Roku i szczęścia ,zdrowia i radości życzę
Oj pogoda u nas fatalna 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Dziękuję Jadziu - uspokoiłaś mnie
Elu - dziękuję, u mnie też pogoda nieciekawa, ale nic to ... wziąłem się za dalszy remont w domu, bo .... jednak nie nastąpił koniec świata i teraz już nie mam wymówki.
Elu - dziękuję, u mnie też pogoda nieciekawa, ale nic to ... wziąłem się za dalszy remont w domu, bo .... jednak nie nastąpił koniec świata i teraz już nie mam wymówki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to pracuj w pocie czoła ,bo wiosna czasu nie będzie na takie taam prace domowe
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Any pomyślności w nowym roku.
Podglądałam sobie twój kominek i muszę przyznać że bardzo fajny pomysł i dobra rada z tą rurą , przyda się
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- any57

cieszę się, że mogę pomóc - jestem jak to się mówi ... mądry po szkodzie - gdyby nie to, że mój piecyk miał nogi, które zalałem betonem, to zaraz odunąłbym go od ściany i rurę ustawił pionowo.kozino pisze: twój kominek ... dobra rada z tą rurą
Tobie Emko również życzę dobrych dni.
Jadziu, Tosiu - może tak szybko ten remont się nie zakończy, ale do wiosny zdążę
jak już zacznę, to ... raz dwa poleci - wyrywny jestem i ... pracowity
na razie muszę wszystko wymyślić, przemyśleć, pomierzyć - jednym słowem ... zaprojektować, ale już mam to prawie na ukończeniu.
Koszty niemal policzone, dostępność materiałów sprawdzona - w połowie tygodnia chyba zacznę przebudowę, a raczej zabudowę przedpokoju.
Dwa minione dni miały po +5 z drobnym deszczem, dzisiaj +1 i śnieżek sypie - to dobrze, moje pragnienie na styczeń i luty - śnieżek (nie za dużo) i dzienne temperatury ok 0 nocne do -5.
Z robalami nie zamarzniętymi dam sobie radę - gorzej byłoby gdyby to zamarzły roślinki.
Idę na spacer - na razie po Waszych ogrodach - po południu będzie spacer w plenerze.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Any no to plan już masz teraz tylko wykonanie .,ale jak twierdzisz to będzie raz -dwa .
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Any
to masz zajęcie na zimę, remontuj powoli to szybko Ci wiosna zapuka do ogrodu 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Oj pewnie do wiosny długa droga bo u mnie zimowo się zrobiło i śnieżek padał cały dzionek jest pięknie zimowo i oby ta biała kołderka leżała długo ,aż przyjdzie ta właściwa wiosna 
Pozdrawiam, Ela
- any57

kolejny Nowy Rok - kolejne marzenia, życzenia,
a Alan ... ma już swoje lata (całe 23) - już się go nie oszuka - on wie i napisał to w swojej wizytówce ....
'leczenie jest bardzo drogie i POMAGA w przedłużeniu życia"
tak, tak - my myślimy o wiośnie, o roślinkach, o nowych nasionach, sadzonkach, a on .... on tylko chce trochę przedłużyć swoje życie
Alan w ub.r. zbierał na kamizelkę wspomagającą oddychanie - niestety w płucach są takie zmiany, że ... kamizelka już nie pomoże czeka go przeszczep płuc i to najprawdopodobniej razem z wątrobą, bo ma on i płucną i pokarmową tę paskudną chorobę ........
Jeśli możecie proszę zróbcie odpis 1% wypełniając PIT
nr KRS 0000097900
w następnej rubryce "cel szczegółowy 1%" wpisujemy koniecznie - DLA ALANA CELERA
a jeśli chcecie pomóc więcej - Alan ma założone subkonto w Fundacji Matio - prosi o pomoc
nr konta Fundacji Matio
BPH o/ Kraków
36 1060 0076 0000 3200 0132 9248
koniecznie z dopiskiem dla Alana Celera Więcej informacji o subkontach w Fundacji Matio i ich działalności : tel.: 012 292 31 80, e-mail: krakow@mukowiscydoza.pl
- any57

No dobra!
już wczoraj radośnie zasiadłem do kompa i ..... brak łączności - ależ mnie to zdrzaźniło.
ale wiecie co?
kilka dni nie byłem na necie i .... mam 3 kg mniej
czyźby to działało?
hehehe - chcileibyście!
a na to trzeba włazić i złazić po drabinie przez 2 dni, oraz dużo machać rączkami, a to przy cięciu piłką, a to przy kręceniu śrubokrętem, młotkiem nie zawadzi postukać, oraz inne ruchy posuwisto-zwrotne (nie mylić z frykcyjnymi) z papierem ściernym w ręce, czy pędzlem, bądź wałkiem.
Największą frajdę mam z tego, że zabudowałem szafę 3 drzwiową z drzwiami przesuwnymi za 950 zł (wnętrze zrobiłem ze starej szafy) a mój sąsiad za krótszą 2 drzwiową szafę dał fachowcom 2 300 zł.
Jeszcze nawiążę do wcześniejszego remontu kuchni - ten sam sąsiad zajrzał gdy miałem położone kafelki na podłodze (robiłem to pierwszy raz w życiu) i zaraz rzucił się na podłogę - spojrzał okiem z poziomu podłogi w lewo i prawo, przejechał kilkakrotnie po łączeniach i powiedział - lepiej położyłeś i równiej niż fachowcy u mnie
Remont skończony - całkowicie nowy przedpokój z zabudowanym pawlaczem, ową 3 drzwiową szafą i wąską szafką (przedłużenie jednej ściany) na narzędzia, odkurzacz, drabinę. Dołożyłem też punkty oświetleniowe i .... mam dosyć remontów.
Byłem wczoraj z żoneczką na spacerze, zajrzeliśmy na hacjendę nakarmić ptaszki - oj brnęliśmy przez zaspy, dzisiaj było jeszcze więcej śniegu , bo byłem po narzędzia, ale jutro już wezmę się za odśnieżanie - napalę w piecu i ... zadzwonię po sąsiada - co będę sam siedział
już wczoraj radośnie zasiadłem do kompa i ..... brak łączności - ależ mnie to zdrzaźniło.
ale wiecie co?
kilka dni nie byłem na necie i .... mam 3 kg mniej
czyźby to działało?
hehehe - chcileibyście!
a na to trzeba włazić i złazić po drabinie przez 2 dni, oraz dużo machać rączkami, a to przy cięciu piłką, a to przy kręceniu śrubokrętem, młotkiem nie zawadzi postukać, oraz inne ruchy posuwisto-zwrotne (nie mylić z frykcyjnymi) z papierem ściernym w ręce, czy pędzlem, bądź wałkiem.
Największą frajdę mam z tego, że zabudowałem szafę 3 drzwiową z drzwiami przesuwnymi za 950 zł (wnętrze zrobiłem ze starej szafy) a mój sąsiad za krótszą 2 drzwiową szafę dał fachowcom 2 300 zł.
Jeszcze nawiążę do wcześniejszego remontu kuchni - ten sam sąsiad zajrzał gdy miałem położone kafelki na podłodze (robiłem to pierwszy raz w życiu) i zaraz rzucił się na podłogę - spojrzał okiem z poziomu podłogi w lewo i prawo, przejechał kilkakrotnie po łączeniach i powiedział - lepiej położyłeś i równiej niż fachowcy u mnie
Remont skończony - całkowicie nowy przedpokój z zabudowanym pawlaczem, ową 3 drzwiową szafą i wąską szafką (przedłużenie jednej ściany) na narzędzia, odkurzacz, drabinę. Dołożyłem też punkty oświetleniowe i .... mam dosyć remontów.
Byłem wczoraj z żoneczką na spacerze, zajrzeliśmy na hacjendę nakarmić ptaszki - oj brnęliśmy przez zaspy, dzisiaj było jeszcze więcej śniegu , bo byłem po narzędzia, ale jutro już wezmę się za odśnieżanie - napalę w piecu i ... zadzwonię po sąsiada - co będę sam siedział
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Any
Dobre
prace remontowe zamiast tabletek odchudzających
Zazdroszczę końca remontów ,bo w tym roku mnie to czeka
Najgorsi to ci fachowcy z "bożej łaski"a lepszych nie ma ,bo wyjechali
.Może też schudnę parę kg. 
Pozdrawiam Ewula
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Andrzejku to zazdroszczę tej zgubionej wagi . Nie nie, pracy nie. Ja też już mam dość remontów. Ale z M. postanowiliśmy, że dopóki starczy sił to sami pomachamy wałkiem.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju...a więc przyjemne z pożytecznym..
Zmiany w mieszkaniu...mniej kilogramów...a do tego satysfakcja z solidnie i własnoręcznie wykonanej pracy.
Takich ludzi się ceni
My też ...w trosce o solidność, dokładność,utrzymanie kondycji...wszelkie prace budowlano-remontowe i nie tylko...wykonujemy sami.
Pozdrawiam serdecznie!
Zmiany w mieszkaniu...mniej kilogramów...a do tego satysfakcja z solidnie i własnoręcznie wykonanej pracy.
Takich ludzi się ceni
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Any to stolarzem też jesteś ,a ja potrzebuję stolarza takiego od szaf
Fajnie że schudłeś tusza to nic dobrego teraz dopiero lżejszy będziesz miał ruchy
Fajnie że schudłeś tusza to nic dobrego teraz dopiero lżejszy będziesz miał ruchy
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.