Mój fijoł 7
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 7
Też bardzo podobają mi się tojady, czytałam, że są silnie trujące. Ostrożnie jeżeli dzieci biegają po ogrodzie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie został tylko jeden granatowy tojad.
Reszta padła zeszłej zimy.
Reszta padła zeszłej zimy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo , jakiś czas spacerowałam po Twoich wątkach.
Sporo host znalazłam . Będzie Ci trudno dogodzić.
Ale wymienię Ci większą ilość odmian z których może Ci się uda wybrać takie których nie masz.
Sporo host znalazłam . Będzie Ci trudno dogodzić.
Ale wymienię Ci większą ilość odmian z których może Ci się uda wybrać takie których nie masz.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Stasiu, to całkiem świeża sadzonka, powinien dorosnąć do 150 cm w dobrych warunkach.
Zbyszek, widziałam już Twojego kota-piękny
Sama zaczęłam dopiero niedawno wybierać do zakupu takie róże, które być może utrzymają się u mnie dłużej niż sezon. Wiosną powiem coś o nowych, ze starszych róż doskonale zimują Therese Bugnet, Pink Grootendorst i Rose de Resht, a także Stanwell Perpetual-po zeszłej zimie nie zmarzło im nic, ani kawałek pędu
Majka, królowa czeka w kompostowniku na posadzenie w glebie
Głupie miejsce dla szwedzkiej królowej
Ewa, dzieci to mam już całkiem stare, a na wnuczki przyjdzie trochę poczekać. Zresztą nie wypuszczę takiego małego wnuczka samego do ogrodu, bo by zaraz w róże się wpakował
Grażyna, moje pierwszy raz zimują, zobaczymy
Olusia
Jestem pewna, że istnieją rośliny, których nie mam w ogrodzie
Zresztą dla mnie i tak ogromnie przyjemna była sama wygrana-może wróżba na ten rok
Koniec września.

Chudzinka.

Za mało zdjęć świecznicy zrobiłam

Anafalis trójnerwowy (mnie się jakoś określenie "perłowy" bardziej trzyma).

Zbyszek, widziałam już Twojego kota-piękny
Majka, królowa czeka w kompostowniku na posadzenie w glebie
Ewa, dzieci to mam już całkiem stare, a na wnuczki przyjdzie trochę poczekać. Zresztą nie wypuszczę takiego małego wnuczka samego do ogrodu, bo by zaraz w róże się wpakował
Grażyna, moje pierwszy raz zimują, zobaczymy
Olusia
Koniec września.
Chudzinka.
Za mało zdjęć świecznicy zrobiłam
Anafalis trójnerwowy (mnie się jakoś określenie "perłowy" bardziej trzyma).
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie sie tez wydaje, ze u Ciebie wszystko jest zgromadzone
Masz taka roznorodnosc chabazi i tyle tego jest, ze szok 
- ewamaj66

Jule-bo oprócz róż kocham jeszcze mnóstwo innych roślin i nie mogę się zdecydować, które najbardziej
Teraz będę zasiedlać bagienko, irysy mi chodzą po głowie
Masz pojęcie jakie piękne są ensata? Z tych to na razie jeden sobie "uprawię", a jak polubi moje bagno... 
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Które najbardziej ?.I chyba tak zostanie.Trzeba mieć naprawdę silną wolę aby jakieś przyjąć a inne wyeliminować.Mam
znajomą,której ogród stworzył architekt krajobrazu.Taki ogród miał pozostać.Jakież było jego zdziwienie gdy zobaczył go po
upływie dwóch lat.Popatrzył,wzruszył ramionami i tylko westchnął.Tam było już wszystko.No,prawie wszystko.
znajomą,której ogród stworzył architekt krajobrazu.Taki ogród miał pozostać.Jakież było jego zdziwienie gdy zobaczył go po
upływie dwóch lat.Popatrzył,wzruszył ramionami i tylko westchnął.Tam było już wszystko.No,prawie wszystko.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Bardzo podobają mi się wszystkie kolory tojadów, świecznice, pustynniki, oczywiście ostrózki - ale mogę je podziwiać tylko w forumowych ogrodach, bo są to rośliny większego gabarytu i potrzebują przestrzeni, niestety u mnie ciasno.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
A ła
masz bagienko? Jeny, moje marzenie.....jakoś tak....w ogóle lubię takie tematyczne ogrody....
.....świecznica/pluskwica rzeczywiście mdleje, jak nie ma dostatecznie dużo wody, ale jest bardzo trwałą byliną, rośnie nawet na piachach, nawet przez wiele lat...aby była w cienistym miejscu...Widziałam
.....świecznica/pluskwica rzeczywiście mdleje, jak nie ma dostatecznie dużo wody, ale jest bardzo trwałą byliną, rośnie nawet na piachach, nawet przez wiele lat...aby była w cienistym miejscu...Widziałam
Pozdrawiam
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Ewcia , GRATULUJĘ wygranej
. Marzy mi się taka świecznica . Ja w tym roku będę zacharowana pracami w ogrodzie. Skalniak i przebudowa za domem. Aby mi tylko sił wystarczyło.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
O, to Justynka mnie pocieszyła z tą świecznicą, że rośnie na piachach. Teraz przy zamówieniu zrezygnowałam, bo byłam pewna, że u mnie nie wytrzyma długo na piaseczku. Ale skoro da się ją jakoś do tego przekonać, to za rok czemu nie...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ty kochasz wszystkie roślinki, a one Ciebie dlatego masz takie ślicznotki w ogrodzie.
- ewamaj66

Janek, to też kwestia tego, że mam bardzo różne miejsca w ogrodzie-w cieniu róże nie poszaleją, a i w bagienku niechętnie rosną
W mniejszym ogrodzie byłoby to strasznie męczące
Uznałam, że mogę pobrykać, bo ogrodu nie da się obejrzeć z jednego miejsca, trzeba jeszcze dom oblecieć.
Marysiu, u mnie z kolei niskie byliny nikną
Pustynnika jeszcze nie próbowałam sadzić, choć bardzo mi się podoba.
Justyna, jedno rozwojowe w obniżeniu terenu, jeszcze sporo można zagarnąć
Trawa niechętnie tam rośnie, natomiast irysy syberyjskie bujają w górę. Jedno małe bagienko przy warzywniku, który zaczyna się robić kontrowersyjny-na co mi warzywa wodne?
Jeszcze w tym roku nie przewiduję zmiany lokalizacji warzywnika, zobaczę, co się będzie działo. A w bagienku posadzę irysy.
Wanda, w cieniu i tak jest nieco więcej wilgoci
Rozanka eksperymentowała z zatrzymywaniem wilgoci przez bentonit, popytaj.
Majka, był plebiscyt na kwiat roku 2013, trzeba było zgłosić trzy kandydatury-trafiłam wszystkie trzy rośliny, które najbardziej się forumkom podobały
Zwyciężyła lilia, a ja wygrałam zestaw host 
Marysiu, u mnie z kolei niskie byliny nikną
Justyna, jedno rozwojowe w obniżeniu terenu, jeszcze sporo można zagarnąć
Wanda, w cieniu i tak jest nieco więcej wilgoci
Majka, był plebiscyt na kwiat roku 2013, trzeba było zgłosić trzy kandydatury-trafiłam wszystkie trzy rośliny, które najbardziej się forumkom podobały
- ewamaj66

Wanda, to możesz już nie czekać, tylko kupować świecznicę do cienia-tego u Ciebie nie brakuje