Mój fijoł 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 7

Post »

Też bardzo podobają mi się tojady, czytałam, że są silnie trujące. Ostrożnie jeżeli dzieci biegają po ogrodzie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie został tylko jeden granatowy tojad.
Reszta padła zeszłej zimy. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ewo , jakiś czas spacerowałam po Twoich wątkach.
Sporo host znalazłam . Będzie Ci trudno dogodzić.
Ale wymienię Ci większą ilość odmian z których może Ci się uda wybrać takie których nie masz.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Stasiu, to całkiem świeża sadzonka, powinien dorosnąć do 150 cm w dobrych warunkach.
Zbyszek, widziałam już Twojego kota-piękny :D Sama zaczęłam dopiero niedawno wybierać do zakupu takie róże, które być może utrzymają się u mnie dłużej niż sezon. Wiosną powiem coś o nowych, ze starszych róż doskonale zimują Therese Bugnet, Pink Grootendorst i Rose de Resht, a także Stanwell Perpetual-po zeszłej zimie nie zmarzło im nic, ani kawałek pędu :D
Majka, królowa czeka w kompostowniku na posadzenie w glebie :tan Głupie miejsce dla szwedzkiej królowej :roll:
Ewa, dzieci to mam już całkiem stare, a na wnuczki przyjdzie trochę poczekać. Zresztą nie wypuszczę takiego małego wnuczka samego do ogrodu, bo by zaraz w róże się wpakował :wink:
Grażyna, moje pierwszy raz zimują, zobaczymy :D
Olusia :wit Jestem pewna, że istnieją rośliny, których nie mam w ogrodzie :;230 Zresztą dla mnie i tak ogromnie przyjemna była sama wygrana-może wróżba na ten rok :D

Koniec września.
Obrazek

Chudzinka.
Obrazek

Za mało zdjęć świecznicy zrobiłam :evil:
Obrazek

Anafalis trójnerwowy (mnie się jakoś określenie "perłowy" bardziej trzyma).
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mnie sie tez wydaje, ze u Ciebie wszystko jest zgromadzone ;:108 Masz taka roznorodnosc chabazi i tyle tego jest, ze szok :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule-bo oprócz róż kocham jeszcze mnóstwo innych roślin i nie mogę się zdecydować, które najbardziej :;230 Teraz będę zasiedlać bagienko, irysy mi chodzą po głowie :wink: Masz pojęcie jakie piękne są ensata? Z tych to na razie jeden sobie "uprawię", a jak polubi moje bagno... 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Które najbardziej ?.I chyba tak zostanie.Trzeba mieć naprawdę silną wolę aby jakieś przyjąć a inne wyeliminować.Mam
znajomą,której ogród stworzył architekt krajobrazu.Taki ogród miał pozostać.Jakież było jego zdziwienie gdy zobaczył go po
upływie dwóch lat.Popatrzył,wzruszył ramionami i tylko westchnął.Tam było już wszystko.No,prawie wszystko.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Bardzo podobają mi się wszystkie kolory tojadów, świecznice, pustynniki, oczywiście ostrózki - ale mogę je podziwiać tylko w forumowych ogrodach, bo są to rośliny większego gabarytu i potrzebują przestrzeni, niestety u mnie ciasno.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

A ła :wit masz bagienko? Jeny, moje marzenie.....jakoś tak....w ogóle lubię takie tematyczne ogrody....
.....świecznica/pluskwica rzeczywiście mdleje, jak nie ma dostatecznie dużo wody, ale jest bardzo trwałą byliną, rośnie nawet na piachach, nawet przez wiele lat...aby była w cienistym miejscu...Widziałam ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ewcia , GRATULUJĘ wygranej ;:138 . Marzy mi się taka świecznica . Ja w tym roku będę zacharowana pracami w ogrodzie. Skalniak i przebudowa za domem. Aby mi tylko sił wystarczyło.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

O, to Justynka mnie pocieszyła z tą świecznicą, że rośnie na piachach. Teraz przy zamówieniu zrezygnowałam, bo byłam pewna, że u mnie nie wytrzyma długo na piaseczku. Ale skoro da się ją jakoś do tego przekonać, to za rok czemu nie...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ewciu witaj, czekam na iryski na bagienku...., a co ty wygrałaś ;:oj
Ty kochasz wszystkie roślinki, a one Ciebie dlatego masz takie ślicznotki w ogrodzie. ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janek, to też kwestia tego, że mam bardzo różne miejsca w ogrodzie-w cieniu róże nie poszaleją, a i w bagienku niechętnie rosną :roll: W mniejszym ogrodzie byłoby to strasznie męczące :wink: Uznałam, że mogę pobrykać, bo ogrodu nie da się obejrzeć z jednego miejsca, trzeba jeszcze dom oblecieć.
Marysiu, u mnie z kolei niskie byliny nikną :D Pustynnika jeszcze nie próbowałam sadzić, choć bardzo mi się podoba.
Justyna, jedno rozwojowe w obniżeniu terenu, jeszcze sporo można zagarnąć :D Trawa niechętnie tam rośnie, natomiast irysy syberyjskie bujają w górę. Jedno małe bagienko przy warzywniku, który zaczyna się robić kontrowersyjny-na co mi warzywa wodne? :evil: Jeszcze w tym roku nie przewiduję zmiany lokalizacji warzywnika, zobaczę, co się będzie działo. A w bagienku posadzę irysy.
Wanda, w cieniu i tak jest nieco więcej wilgoci :wink: Rozanka eksperymentowała z zatrzymywaniem wilgoci przez bentonit, popytaj.
Majka, był plebiscyt na kwiat roku 2013, trzeba było zgłosić trzy kandydatury-trafiłam wszystkie trzy rośliny, które najbardziej się forumkom podobały :D Zwyciężyła lilia, a ja wygrałam zestaw host :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ewa, pytałam, wiem i zastosuję ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda, to możesz już nie czekać, tylko kupować świecznicę do cienia-tego u Ciebie nie brakuje :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”