Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13
Sanguisorbia chyba podobna jest do sadźca? czy dobrze widzę? Sadźca będę dopiero podziwiała w tym roku. Agunia dobrego...
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kobiety proszę nie stresujcie mnie z samego rana...aguniada pisze: melduję że bieżnia i dieta na swoim miejscu (czyli w ruchu)
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Edytko, ależ ja to robię wieczorem! Teraz luz ;-))
Marysiu, ta roślina o trudnej do wymówienia nazwie jest interesująca - chciałabym ją zobaczyć na żywo... Dobrego również
Pat, jak zabraknie na chleb, to będę kafle ze ścian zżerać! ;-) Poza tym chudemu niewiele będzie potrzeba
Boniu, ta pelargonia jest przepiękna
Czy lubię na chybcika? Chyba nie, ale boję się, że mi wszystko wykupicie ;-))
Aguś, mam nadzieję, że nie zawiodę Waszych i swoich oczu własnymi pomysłami na upiększenie ogrodu
Doris, zaczęło się, właśnie dziś
Pelasie cud-miód, dokładnie tak myślę 
Magda, wszystko wykupiłaś! Musiałam sprzątnąć to, co mi z Bonią zostawiłyście ;-)) Wysiewać będę wypełniacze (fioletową lobelię i coś jeszcze).
Jestem w wiosennym szale i głowa mnie z emocji rozbolała!
Marysiu, ta roślina o trudnej do wymówienia nazwie jest interesująca - chciałabym ją zobaczyć na żywo... Dobrego również
Pat, jak zabraknie na chleb, to będę kafle ze ścian zżerać! ;-) Poza tym chudemu niewiele będzie potrzeba
Boniu, ta pelargonia jest przepiękna
Aguś, mam nadzieję, że nie zawiodę Waszych i swoich oczu własnymi pomysłami na upiększenie ogrodu
Doris, zaczęło się, właśnie dziś
Magda, wszystko wykupiłaś! Musiałam sprzątnąć to, co mi z Bonią zostawiłyście ;-)) Wysiewać będę wypełniacze (fioletową lobelię i coś jeszcze).
Jestem w wiosennym szale i głowa mnie z emocji rozbolała!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
oj wręcz przeciwnie polędwica wołowa dużo droższa od boczkuPat, jak zabraknie na chleb, to będę kafle ze ścian zżerać! ;-) Poza tym chudemu niewiele będzie potrzeba
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Plany Aga masz bardzo ambitne
a w którym miejscu planujesz szpaler z hortensji limelight??
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu, bry...
U mnie pada deszcz i coś takiego białego pomiędzy. Nowy piesio uroczy, ale ścigany przez moją Azję i szukam mu domu. Na FO trochę mnie mniej przez to... A jeszcze praca przecież.
Gratuluję rozpoczęcia sezonu zamówieniowego. Nie ma to jak solidny plan a potem realizacja. Podziwiam Twoje zorganizowanie
U mnie pada deszcz i coś takiego białego pomiędzy. Nowy piesio uroczy, ale ścigany przez moją Azję i szukam mu domu. Na FO trochę mnie mniej przez to... A jeszcze praca przecież.
Gratuluję rozpoczęcia sezonu zamówieniowego. Nie ma to jak solidny plan a potem realizacja. Podziwiam Twoje zorganizowanie
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
To znaczy, że wczoraj w pelasiowo - fuksjowym sklepie było pół forum
Moje zamówienie także skromne, bo trochę mam z zeszłego roku, ale pelargonie: Star Flair ,Happy Appleblossom nr RO7 , Victoria Andrea Pelargonium oraz fuksje: Manfried Kleinau 173 , Aurora Superba 347 i Autumnale 449 jakoś tak same wpadły do koszyka
Jakoś tak...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aga, fajne zakupy! Odmiana peletonu rosebuds bardzo mi się podoba, ale u nas jej nie było, więc może tez się skuszę na zakup internetowy
Plany zakupowe tez pokaźne 
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aguniu!
Wprost oczom nie wierzę proza, proza a gdzie Twoje wspaniałe fotki,które ożywią wątek ogrodu Aguniady.
Pozdrowienia Edward
Wprost oczom nie wierzę proza, proza a gdzie Twoje wspaniałe fotki,które ożywią wątek ogrodu Aguniady.
Pozdrowienia Edward
No to przez Was też wylądowałam u Adriana
... Zamówiłam na szczęście tylko trzy ostróżki : Coral Sunset i Darwins Pink Indulgence z serii Elatum i Sweet Sensation z serii Highlander. Miałabym ochotę na więcej, ale reszta już wyprzedana
. W zeszłym roku też nie udało mi się ich upolować...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Asiu już lekko po północy części ostróżek nie było. Nie sądzę, by je wykupione. Po prpstu ich chtba nie było 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
No to się zaczyna
chabaziowe szaleństwo
To lubię
Fajne zakupki, a znacie może jakąś stronkę surfiniową?
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Dobre popołudnie
Aguś ho, ho, ho jak co roku szaleństwo!!! Ja też już po pierwszych zakupkach!
A powiedz mi co ty wysiewałaś w zeszłym roku, bo nie mogę sobie przypomnieć, tylko pamiętam, że coś było...?
A co to za ostróżkowy Adrian? Przydałyby mi się ze trzy ostróżki
Aguś ho, ho, ho jak co roku szaleństwo!!! Ja też już po pierwszych zakupkach!
A powiedz mi co ty wysiewałaś w zeszłym roku, bo nie mogę sobie przypomnieć, tylko pamiętam, że coś było...?
A co to za ostróżkowy Adrian? Przydałyby mi się ze trzy ostróżki
Aguś wszystkiego dobrego.
Zakupowe szaleństwo i mnie ogarnia, muszę tylko uważać, żeby finansowo podołać.
BEATKO, witam noworocznie i ścieskam życząc dobrego 2013! Lecę sprawdzić, co zamawiasz - mam nadzieję, że opisałaś już u siebie?
KASIU, trudno nazwać sianiem moje zeszłoroczne próby ? wszystko poszło za siatkę ;-) Próbowałam z ostróżką hiacyntową i czymś jeszcze. Udało mi się wyprodukować jedynie smocze draceny ;-)) Adrian ma sklep internetowy: fuchsiahybrida.pl i tam całe forum szalało od północy ;-)
MADZIU, strony surfiniowej nie znam, ale przed Magdalenką jest super producent jednorocznych ? jak sobie przypomnę, to podam namiary, wybieram się tam wiosną!
ANIU, zależy ile planuje się donic i do nich musimy przecież dostosować wielkość zamówienia. Oczami kupiłabym wszystko, ale nie mam aż takich potrzeb, bo jednoroczne staram się ograniczać. W tym roku wyjątkowo starannie planuję każdą donicę i skrzynię.
ASIU, mnie też się wydaje, że ostróżki jeszcze nie zostały dodane do stanów magazynowych ? obserwuj albo zadaj pytanie mailem!
EDWARDZIE, specjalnie dla Ciebie przewertuję zdjęcia i wstawię wieczorem kilka letnich migawek z ogrodu ?
KASIU, moim zdaniem pelargonie Rosebund są na tyle piękne i wyjątkowe, że warto je mieć.
MARZKO, dziękuję za odwiedziny i życzę powodzenia w poszukiwaniu dobrego domu dla psiejstwa? szkoda, że nie dotarli się z Azją ? miałabyś drugiego przyjaciela!
GRAŻKO, nie wiem, czy plany ambitne, ale na pewno ich realizacja zapewni mi zajęcie na długo ;-) Nie da się wykonać wszystkiego na raz, chociaż chciałoby się? Szpaler Limelight będzie posadzony wzdłuż południowej elewacji domu i zakończy się przy wejściu na taras. Kojarzysz miejsce?
MARYSIU, w takim razie przerzucam się na korzonki! ;-))
KASIU, trudno nazwać sianiem moje zeszłoroczne próby ? wszystko poszło za siatkę ;-) Próbowałam z ostróżką hiacyntową i czymś jeszcze. Udało mi się wyprodukować jedynie smocze draceny ;-)) Adrian ma sklep internetowy: fuchsiahybrida.pl i tam całe forum szalało od północy ;-)
MADZIU, strony surfiniowej nie znam, ale przed Magdalenką jest super producent jednorocznych ? jak sobie przypomnę, to podam namiary, wybieram się tam wiosną!
ANIU, zależy ile planuje się donic i do nich musimy przecież dostosować wielkość zamówienia. Oczami kupiłabym wszystko, ale nie mam aż takich potrzeb, bo jednoroczne staram się ograniczać. W tym roku wyjątkowo starannie planuję każdą donicę i skrzynię.
ASIU, mnie też się wydaje, że ostróżki jeszcze nie zostały dodane do stanów magazynowych ? obserwuj albo zadaj pytanie mailem!
EDWARDZIE, specjalnie dla Ciebie przewertuję zdjęcia i wstawię wieczorem kilka letnich migawek z ogrodu ?
KASIU, moim zdaniem pelargonie Rosebund są na tyle piękne i wyjątkowe, że warto je mieć.
MARZKO, dziękuję za odwiedziny i życzę powodzenia w poszukiwaniu dobrego domu dla psiejstwa? szkoda, że nie dotarli się z Azją ? miałabyś drugiego przyjaciela!
GRAŻKO, nie wiem, czy plany ambitne, ale na pewno ich realizacja zapewni mi zajęcie na długo ;-) Nie da się wykonać wszystkiego na raz, chociaż chciałoby się? Szpaler Limelight będzie posadzony wzdłuż południowej elewacji domu i zakończy się przy wejściu na taras. Kojarzysz miejsce?
MARYSIU, w takim razie przerzucam się na korzonki! ;-))