Na jednym z wcześniejszych zdjęć pokazałeś swoją daglezję płaczącą, widzę w niej i trochę sosny i jodły - jest ciekawa. Wcześniej jej nie znałam. W czas dowiedziałam się o azaliach japońskich..
Działka prawie w Borach Tucholskich cz. IV
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. IV
Piękne i zdrowe postanowienia noworoczne masz Zbyszku
Na jednym z wcześniejszych zdjęć pokazałeś swoją daglezję płaczącą, widzę w niej i trochę sosny i jodły - jest ciekawa. Wcześniej jej nie znałam. W czas dowiedziałam się o azaliach japońskich..
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wygląda, jakbyś chciał posadzić wszystkie możliwe płaczące formy
Sadź, a my będziemy podziwiać i zazdrość nas będzie zżerać 
- Kawu
- 200p

- Od: 28 paź 2012, o 13:35
Zbyszku przyznaję się do zakwalifikowania The Eagels - Hotel C. jako mój nr 2 wszech czasów i to z racji sentymentu do daty 31 12 1977r, kiedy to pełniąc "zaszczytną" dla kraju słuchałem tego utworu w radio, jako przeboju roku i stąd ta pamiętna data.
Nr 1. niepodważalne miejsce w moim rankingu muzycznym, to LED ZEPPELIN : Stairway to Heaven

Nr 1. niepodważalne miejsce w moim rankingu muzycznym, to LED ZEPPELIN : Stairway to Heaven

- ZbigniewG

Kazik i tu się zgadzam -nawet bez tych dodatków emocjonalnych chociaż są one bardzo ważne
z pierwszej dziesiątki Topu 3-4 wymieniłbym (w swojej liście do słuchania) na np Modlitwę III w wykonaniu K. Kowalskiej http://www.youtube.com/watch?v=qYnCsx5LZ8M wykonanie lepsze chyba od oryginalnego Ryśka
z pierwszej dziesiątki Topu 3-4 wymieniłbym (w swojej liście do słuchania) na np Modlitwę III w wykonaniu K. Kowalskiej http://www.youtube.com/watch?v=qYnCsx5LZ8M wykonanie lepsze chyba od oryginalnego Ryśka
- Kawu
- 200p

Tak lepsze od oryginału. Byłem na koncercie syna Ryszarda R. czyli Sebastian R. + jego zespól Cree. Wykonuje nieco podobną muzykę co Ryszard, ale dzisiaj to inaczej brzmi i niestety żaden ich utwór nie wpadł mi w ucho. Zaraz po Cree wystąpił Feel i to już uznałem za bardziej wartościowe.
Ciekawa ballada warta przypomnienia głosu ojca :http://www.youtube.com/watch?v=P9t5HZuxlCM
Ciekawa ballada warta przypomnienia głosu ojca :http://www.youtube.com/watch?v=P9t5HZuxlCM
- ewamaj66

Nie wiem
Może barwa głosu mi nie odpowiada. Prawdę mówiąc nie umiałabym wybrać swojej dziesiątki-mnóstwo rzeczy bardzo mi się podoba-a Wish You Were Here?
W moim topie to jest nr 1: http://www.youtube.com/watch?v=KcFv150F-kw
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- ZbigniewG

a to się nam klub muzycznych seniorów spotkał
(myślę o sobie)
Kazik mój wnuk to kolejne w rodzinie pokolenie Dżemem smarowane a pod choinkę dostał książkę o Pink Floyd
Ewakażdemu coś innego w duszy gra i z czasem też coś odrobinę lub całkowicie się zmienia
EwaM
Dżamble kto ich pamięta i to jest właśnie to, każdy ma swoją perełkę lub perłę w koronie (patetycznie zabrzmiało)
to przyznam się bez bicia że Beata z Albatrosa wcale mnie nie drażni zwłaszcza że przypomina się biwak nad zalewem Otmuchowskim(znasz), ognisko, gitary, kajaki(prawie jak Albatrosy) i grupa chyba z Bielawy(lub okolic) (to już znasz na 100%) ....
a w międzyczasie zrobiłem listę swoich hortensji - bez topowania
bukietowych i drzewiastych które kwitły lub prawie kwitły naliczyłem 22 plus 7 maleńkich sadzonek które nie wiem czy przetrwają zimę
i jeszcze parę ogrodowych nowej generacji
tak jakoś się nazbierało w czasie podróży, byłoby więcej ale ustaliłem sobie limit cenowy
np kupiłem Bombshell za 11zł, Mega Mindy 12zł kwitnące
przypomniało mi się takie muzyczne mini jajco
http://www.youtube.com/watch?v=ScOc03OpVhY
to chyba najkrótszy kawałek jaki pamiętam a ile prawd życiowych
Kazik mój wnuk to kolejne w rodzinie pokolenie Dżemem smarowane a pod choinkę dostał książkę o Pink Floyd
Ewakażdemu coś innego w duszy gra i z czasem też coś odrobinę lub całkowicie się zmienia
EwaM
to przyznam się bez bicia że Beata z Albatrosa wcale mnie nie drażni zwłaszcza że przypomina się biwak nad zalewem Otmuchowskim(znasz), ognisko, gitary, kajaki(prawie jak Albatrosy) i grupa chyba z Bielawy(lub okolic) (to już znasz na 100%) ....
a w międzyczasie zrobiłem listę swoich hortensji - bez topowania
bukietowych i drzewiastych które kwitły lub prawie kwitły naliczyłem 22 plus 7 maleńkich sadzonek które nie wiem czy przetrwają zimę
i jeszcze parę ogrodowych nowej generacji
tak jakoś się nazbierało w czasie podróży, byłoby więcej ale ustaliłem sobie limit cenowy
np kupiłem Bombshell za 11zł, Mega Mindy 12zł kwitnące
przypomniało mi się takie muzyczne mini jajco
http://www.youtube.com/watch?v=ScOc03OpVhY
to chyba najkrótszy kawałek jaki pamiętam a ile prawd życiowych
- Kawu
- 200p

Książka to zapewne prezent od dziadka, a to jest pokolenie chipsów, nutelli,EwaM pisze:Kazik mój wnuk to kolejne w rodzinie pokolenie Dżemem smarowane a pod choinkę dostał książkę o Pink Floyd
Dżamble - jak to dawno było? Nie wiem dlaczego kojarzą mi się z Wawelami (może są z Krakowa?)
Brekaut - po ten księżyc, faktycznie Mira zaśpiewała wersję mini, ale za to, jaki teledysk
22+7 Hortensji, to jak oferta dużych szkółkarzy. Ja męczę się z jedną na moim przyleśnym piachu z pH 6-7 i raczej się nią nie pochwalę. Ceny nie są tragiczne, tylko zależy to od wielkości.
Spoglądam na aktualną ofertę szkółki spod Pakości, gdzie kupowałem ......szt. i mają 23 pozycje i np. H.p. Mega Mindi'IlvoMindy 40-80 cm.w C2, to 15,70 zł + VAT (kto wymyśla nazwy roślin?)
Zbyszku nie zbłądziłeś przypadkiem do Arboretum Wirty k/ Borzechowa na Kociewiu ?
Produkują tam świerka kłującego z nazwą na A.....
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Bardzo u Ciebie muzycznie,Zbyszku 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- ZbigniewG

Kazik dziadek z babcią prezenty sprawili bardzie praktyczne
hortensje zbierane przez parę lat i w kilkunastu szkółkach i u znajomych,
Pakość to jedna z tańszych szkółek jakie znam ale oferta to nie znaczy że mają to na placu, najczęście w szkółkach (centrach) jest kilka odmian w porywach do dziesięciu
byłem w Orlu ale Wirty wypadły (ulewa) są w planie na ten rok
ILVO Instytut Badań Rolnictwa i Rybołówstwa to skrót holenderskiego instytutu badawczego właściciela tej odmiany -i wielu innych
kłujący na A
jest - Picea pungens 'Adam Tuczyński ale to nowy kurdupel
jest więcej na A ale nie z kłujacych i jest jeszcze tyle rzeczy o których nawet nie podejrzewamy
że nic nie wiemy
......szt - domyślam się że odpowiednio do głównego nurtu sprzedaży w Pakości
Mirka kliknij na linki dopiero będzie się działo
hortensje zbierane przez parę lat i w kilkunastu szkółkach i u znajomych,
Pakość to jedna z tańszych szkółek jakie znam ale oferta to nie znaczy że mają to na placu, najczęście w szkółkach (centrach) jest kilka odmian w porywach do dziesięciu
byłem w Orlu ale Wirty wypadły (ulewa) są w planie na ten rok
ILVO Instytut Badań Rolnictwa i Rybołówstwa to skrót holenderskiego instytutu badawczego właściciela tej odmiany -i wielu innych
kłujący na A
jest więcej na A ale nie z kłujacych i jest jeszcze tyle rzeczy o których nawet nie podejrzewamy
......szt - domyślam się że odpowiednio do głównego nurtu sprzedaży w Pakości
Mirka kliknij na linki dopiero będzie się działo
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
To dla Ciebie na dobranoc ...
http://www.youtube.com/watch?v=7_IKcMl_a9A
A jak nie będziesz mógł zasnąć ...to ...
http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxs ... pJldTPRseg
Dobrej nocy .
http://www.youtube.com/watch?v=7_IKcMl_a9A
A jak nie będziesz mógł zasnąć ...to ...
http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxs ... pJldTPRseg
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ewamaj66

Breakout
Hortensje dopiro zaczynam kupować, ale na parapecie ukorzeniają się patyki, które dostałam. Może coś z tego będzie. Na razie wyszły liście, co przecież wcale nie jest jednoznaczne z wypuszczeniem korzeni 
- Kawu
- 200p

Chyba coś sobie przypominam, chociaż pewien nie jestem. Świerk na A. to - Picea pungens Argentea
Rośnie w Wirtach kilka dużych drzew tego gatunku, ale też masa innych ciekawych okazów. Polecam wizytę w tym ogrodzie z drobną uwagą. Tam są komary
wielkości kolibra. Nigdzie większych nie widziałem,
a ukąszenia jak po szerszeniach (przesadziłem nieco)
Rośnie w Wirtach kilka dużych drzew tego gatunku, ale też masa innych ciekawych okazów. Polecam wizytę w tym ogrodzie z drobną uwagą. Tam są komary