W moim ogródku - IWONA1311
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Jeszcze chwila, jeden krok i wejdziemy w Nowy Rok,
Niech się życie z górki toczy,
Niech wam wiatr nie wieje w oczy,
Spełnienia marzeń,
wielu wrażeń życzy...
Gabrysia;)
Niech się życie z górki toczy,
Niech wam wiatr nie wieje w oczy,
Spełnienia marzeń,
wielu wrażeń życzy...
Gabrysia;)
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Przyszłam i ja w odwiedziny... idę zwiedzać ...
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę wszystkiego najlepszego w NOWYM 2013 ROKU,
aby wszystkie wasze ogrody piękniały z dnia na dzień
by wszystkie roślinki rosły i nie ginęły
by nigdy nie brakło kaski na nowe chciejstwa roślinkowe
by żadne robactwo i krety nie rujnowały waszych ogrodów
a przede wszystkim tego żebyście byli zawsze zdrowi i radośni.
Na ten nowy rok kilka moich kwitnących w domku

Sylwia mam nadzieję że Ty nie znalazłaś jeszcze żadnych zbyt wcześnie kiełkujących roślinek u siebie. Ja co mogłam na razie okryłam jak wywalę choinkę z domu to okryję resztę.
Basiu faktycznie moje iryski w tamtym roku były w takim miejscu że to byłby cud gdyby przetrwały.
Jolu przykro mi że złapało Cię przeziębienie ale skoro piszesz że już byłaś na spacerze w ogrodzie to na pewno jest już lepiej, zdrówka.
Ewo bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Gabrysiu dziękuję za życzenia i Tobie również życzę szczęśliwego Nowego Roku.
Jolu witaj w moim skromnym ogródku, zapraszam serdecznie.
aby wszystkie wasze ogrody piękniały z dnia na dzień
by wszystkie roślinki rosły i nie ginęły
by nigdy nie brakło kaski na nowe chciejstwa roślinkowe
by żadne robactwo i krety nie rujnowały waszych ogrodów
a przede wszystkim tego żebyście byli zawsze zdrowi i radośni.
Na ten nowy rok kilka moich kwitnących w domku

Sylwia mam nadzieję że Ty nie znalazłaś jeszcze żadnych zbyt wcześnie kiełkujących roślinek u siebie. Ja co mogłam na razie okryłam jak wywalę choinkę z domu to okryję resztę.
Basiu faktycznie moje iryski w tamtym roku były w takim miejscu że to byłby cud gdyby przetrwały.
Jolu przykro mi że złapało Cię przeziębienie ale skoro piszesz że już byłaś na spacerze w ogrodzie to na pewno jest już lepiej, zdrówka.
Ewo bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Gabrysiu dziękuję za życzenia i Tobie również życzę szczęśliwego Nowego Roku.
Jolu witaj w moim skromnym ogródku, zapraszam serdecznie.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie kwitną Ci domowe
Aż miło spojrzeć i tak zacząć nowy rok 
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Imponująco Ci kwitną storczyki!!! U mnie dopiero w pąkach większość. Dzięki za życzenia, ja zabalowałam i prawie przegapiłam... Wam również zdrowia, spokoju, pieniędzy i realizacji planów - szczególnie ogrodowych!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Iwonko,witam się noworocznie.Storczyki piękne,ja miałam 4 sztuki,ale jak większość domowych kwiatów usmierciłam.
- IWONA1311

Aniu
i dziękuję
Ewa u mnie też jeszcze trzy storczyki w pąkach ale na te trzeba jeszcze kilka dni poczekać. Dzięki za życzenia, tych planów (szczególnie ogrodowych) jest wiele na ten rok więc zdrowie przyda się na pewno, nie mówiąc już o kasie...ale czas pokaże co ud się zrealizować.
Małgosiu i ja witam Cię w nowym roku, ja o swoje storczyki też za bardzo nie dbam, podleję kiedy sobie przypomnę o nich i tyle ale na razie jakoś żyją i nawet kwitną, szkoda że Twoje padły.
Ewa u mnie też jeszcze trzy storczyki w pąkach ale na te trzeba jeszcze kilka dni poczekać. Dzięki za życzenia, tych planów (szczególnie ogrodowych) jest wiele na ten rok więc zdrowie przyda się na pewno, nie mówiąc już o kasie...ale czas pokaże co ud się zrealizować.
Małgosiu i ja witam Cię w nowym roku, ja o swoje storczyki też za bardzo nie dbam, podleję kiedy sobie przypomnę o nich i tyle ale na razie jakoś żyją i nawet kwitną, szkoda że Twoje padły.
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Iwonko w 2013 roku
Storczyki masz o powalających kolorach!
Jak ja nie znoszę doniczkowych a na dodatek większość ich szybko kończy swój żywot to storczyk którego dostałam w ubiegłym roku szykuje się do kwitnienia
Normalnie ma pąki!
Też mam obawy co do niektórych roślin jak zniosą te ocieplenie ....wolałabym konkretną zimę a w kwietniu już niech się ociepla -zawsze to słoneczko wyżej i dzień dłuższy i wiosna tuż tuż!
Pozdrawiam
Storczyki masz o powalających kolorach!
Jak ja nie znoszę doniczkowych a na dodatek większość ich szybko kończy swój żywot to storczyk którego dostałam w ubiegłym roku szykuje się do kwitnienia
Też mam obawy co do niektórych roślin jak zniosą te ocieplenie ....wolałabym konkretną zimę a w kwietniu już niech się ociepla -zawsze to słoneczko wyżej i dzień dłuższy i wiosna tuż tuż!
Pozdrawiam
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko jakież masz cudne lato na parapecie
storczyki bujne, kwitnące..... piękne 
- Klara154
- 100p

- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Iwonko, ten drugi storczyk (tygrysek) to Cymbidium? Jak udało Ci się doprowadzić do kwitnienia? Ja od kilku lat się nie mogę doczekać na powtórne kwitnienie.
- IWONA1311

Ja w przeciwieństwie do Ciebie lubię doniczkowce i lubię jak coś mi kwitnie w domu, a swego czasu kupowaliśmy z M co raz jakiegoś storczyka teraz już nie kupuję bo u mnie większość parapetów to okna południowe i zachodnie a w lecie one tam nie dają rady. Cieszę się że i Tobie zakwitnie storczyk i że nie udało Ci się do tej pory go uśmiercić.
Wiosny to i ja już nie mogę się doczekać, ale już styczeń więc teraz to już z górki i już niedługo znów będziemy sadzić, plewić, przesadzać itd...
Aguś bardzo Ci dziękuję w imieniu moich storczyków ale Twoje też pięknie rosną.
Aniu storczyk na drugim zdjęciu to też phalenopsis, tylko zdjęcie zrobione z bliska bo jakoś ten wypuszcza pojedyńcze kwiatki, co jeden wypuści to poprzedni uschnie, taki jakiś dziwak z niego. Ja nie mam żadnego cymbidium, ale poszukaj na forum na pewno ktoś ma może Ci doradzi jak doprowadzić go do kwitnienia. Tak wygląda ten storczyk

Dzisiaj mimo tego że na dworze strasznie zimno, pochmurno i wietrznie wyszłam na troszkę do ogródka, ale to tylko dlatego że w końcu rozebrałam choinkę i poucinałam jej gałązki i przykryłam troszkę roślinek coby było im cieplej bo śniegu choć padał wczoraj i dziś to jak na lekarstwo, zresztą zobaczcie sami

Ale za to zobaczyłam że moje ciemierniki mają pączki, a biały to nawet sporo

I jeszcze na koniec dla ocieplenia postu kwitnący w domu oleander

-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Iwonko, Twój ogród wygląda wspaniale o każdej porze roku
Masz wiele ciekawych roślin i jeszcze trochę wolnego miejsca, a to bardzo ważne (u mnie zaczyna go już niestety brakować).
Masz wiele ciekawych roślin i jeszcze trochę wolnego miejsca, a to bardzo ważne (u mnie zaczyna go już niestety brakować).
- MonaeS

- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Witaj Iwonko w nowym Roku i życzę ci aby był obfity w radość, szczęście i bujną zieleń, oprócz chwastów, w twoim ogrodzie.
Czy wybierasz się na spotkanie formuowe w lutym, gdyż na ciebie czekają u mnie nasiona zamówionych traw? Prawda, że będziesz?
Czy wybierasz się na spotkanie formuowe w lutym, gdyż na ciebie czekają u mnie nasiona zamówionych traw? Prawda, że będziesz?
- IWONA1311

Michale witaj w moim ogródku
Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ale oprócz tego że jeszcze mam sporo miejsca do obsadzenia to jeszcze też sporo pracy przede mną, ale mam nadzieję że z roku na rok będzie coraz lepiej.
Aniu bardzo Ci dziękuję za życzenia
Na spotkanie oczywiście że się wybieram i mam nadzieję że uda mi się na nie dotrzeć, a Tobie bardzo dziękuję że pamiętałaś o nasionkach dla mnie.
Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ale oprócz tego że jeszcze mam sporo miejsca do obsadzenia to jeszcze też sporo pracy przede mną, ale mam nadzieję że z roku na rok będzie coraz lepiej.
Aniu bardzo Ci dziękuję za życzenia
Na spotkanie oczywiście że się wybieram i mam nadzieję że uda mi się na nie dotrzeć, a Tobie bardzo dziękuję że pamiętałaś o nasionkach dla mnie.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko ciemiernik ma mnóstwo pąków, może w tym roku będzie zima bardziej łaskawa i strat nie będziemy liczyli wiosną.
Dobrze, że trochę śniegu napadało.
Storczyk miodowy bardzo ciekawy, muszę sobie kupić takiego do kolekcji, gdyż pozbywam się z domu doniczkowców na rzecz storczyków.
Dobrze, że trochę śniegu napadało.
Storczyk miodowy bardzo ciekawy, muszę sobie kupić takiego do kolekcji, gdyż pozbywam się z domu doniczkowców na rzecz storczyków.