Jolcia1212- dziękuję i nawzajem ;)
Tesia39- kolejne dwa hipeastra w pączkach
Doromichu- nie tylko na Święta...kolejne pączki się otwierają
Evluk- dziękuję - kocham storczyki. Już idzie piąty rok, jak je uprawiam
Hipeastrum przekwitło, ale w wątku o nich napisałam i prawdopodobnie jest to
Rilona( średnica kwiatu to około 16cm). Dziękuję za identyfikację
Mmaryla- e tam marzyć... Wystarczy kupić kilka cebul hipeastrów i parę storczyków z przeceny. By móc się cieszyć wspaniałymi kwiatami na Święta ;)
Elcia1974- będę kolejne ich kwiaty.
Gdybyś chciała ceropegii sadzonkę, na wiosnę będę ciachać, to chętnie Ci wyślę.
Kubasia- u mnie co roku zimą jest kolorowo. Dobrze mieć różnorodną kolekcję.
Jola1313- dziękuję.
Dwa maluchy hojkowe się przyjęły - a to cieszy i to bardzo

Wnet będę szczepić dla siebie kolejne hojki. Dorosłe okazy muszę sprzedać, bo miejsca mało. A kolejne hoje mi się podobają...
Stokrotkaniu- witaj szybciutko.
Zaraz pokażę jeszcze kilka zdjęć z kwitnień.
Trzynastko- Philadelphia to prezent dla mnie. Nie wiem czemu, ale prezenty i gratisiki u mnie najlepiej rosną

Bo te, co kupię sobie sama, czasami z oporami się przyjmują
Paula15- dziękuję.
Kociaro/Krysiu- dziękuję. Nie mam wszystkiego, wciąż marzeń mam kilkadziesiąt...podobają mi się kolejne hoje. I chirity mi się zaczęły podobać, niektóre sukulenty, np.: stapeliowate przyciągnęły moją uwagę. No i kolejne gloksynie o ciekawych kolorach chciałabym mieć.
I storczykowa lista chciejstw coraz dłuższa. Nie mówiąc o liście chciejstw ogrodowych hihhi.
Kasiuta74- polecam hipeastra. Ja myślę sobie dokupić kolejne odmiany na wiosnę. Teraz podobają mi się pełne. Może będę na ogrodowej wystawie krakowskiej - a tam bywają hipki po 5zł za cebulkę

Tylko czasami odmiany są pomieszane.
H.bella rozkwita i pachnie:
Jeszcze raz Philadelphia:
Drugi Red Lion:
Pojedyńcze kwiatki ma
Dinas i
The Martian:
Pączek na sabotku zaczyna pękać:
Chyba latem kupiłam sadzonkę ( do ukorzenienia samodzielnego) - epiphyllum crenatum. Nie była tania, bałam się, że się nie przyjmie. Obawy były płonne...dziś ładnie rośnie: