W moim ogródku - IWONA1311
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Kochana dobrze że napisałaś że to makaronowa bo pewnie długo bym siedziała i zastanawiała się z czego jest zrobione to cudo.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Choinka świetna pewnie dużo pracy włożyłaś przy jej tworzeniu 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko choinka wygląda prześlicznie, wcale nie widać, że jest z makaronu.... bardzo elegancka
Twoje dzieło???
- promyk
- 200p

- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
choineczka piękna i bardzo pracochłonna.... super....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko witaj po świętach.
Bardzo piękna i oryginalna ta choinka z makaronu.
Nawet główkuję, jak ją zrobiłaś. Wycięłaś stożek z bristolu, nakleiłaś muszelki i koraliki? No i jeszcze piękne, pracochłonne wykończenie.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
Bardzo piękna i oryginalna ta choinka z makaronu.
Nawet główkuję, jak ją zrobiłaś. Wycięłaś stożek z bristolu, nakleiłaś muszelki i koraliki? No i jeszcze piękne, pracochłonne wykończenie.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Serdecznie witam wszystkich po świętach, u mnie był to mile spędzony czas w gronie rodziny.
Jolu, Rewi, AGNESS, promyczku, Tajeczko choinka faktycznie jest z makaronu - muszelek przyklejonych do stożka zrobionego z brystolu i pomalowana sprayem, niestety ja w tym roku nie miałam czasu na takie wytwory i tą zrobiła mi znajoma, ale faktycznie jest bardzo pracochłonna robota, ja w tym roku zrobiłam tylko jedną bombkę

Teraz doniesienia z mojego ogródka:
śnieg prawie już stopniał i zrobiło się buro i ponuro, rano było pochmurnie ale później wyjrzało słoneczko więc wyszłam na chwilkę do ogródka, przykryłam gałązkami hebe i odkryłam że u mnie wiosna już tuż tuż

wylazły już irysy holenderskie i pewnie jak przyjdzie czas ich kwitnienia to i w tym roku nie zobaczę kwiatów, wzeszłoroczne też szybko wykiełkowały a potem ich cebule zgniły
wychodzą też inne cebulowe

mimo śniegu i mrozu ładnie trzymają się obrazki włoskie

i cyklamen ktorego w październiku przywiozła mi mama, i mimo że przy wykopywaniu go ucięła mu kawałek bulwy to dobrze rośnie

jedyna paprotka którą widać spod śniegu

i ogólnie

Jolu, Rewi, AGNESS, promyczku, Tajeczko choinka faktycznie jest z makaronu - muszelek przyklejonych do stożka zrobionego z brystolu i pomalowana sprayem, niestety ja w tym roku nie miałam czasu na takie wytwory i tą zrobiła mi znajoma, ale faktycznie jest bardzo pracochłonna robota, ja w tym roku zrobiłam tylko jedną bombkę

Teraz doniesienia z mojego ogródka:
śnieg prawie już stopniał i zrobiło się buro i ponuro, rano było pochmurnie ale później wyjrzało słoneczko więc wyszłam na chwilkę do ogródka, przykryłam gałązkami hebe i odkryłam że u mnie wiosna już tuż tuż

wylazły już irysy holenderskie i pewnie jak przyjdzie czas ich kwitnienia to i w tym roku nie zobaczę kwiatów, wzeszłoroczne też szybko wykiełkowały a potem ich cebule zgniły
wychodzą też inne cebulowe

mimo śniegu i mrozu ładnie trzymają się obrazki włoskie

i cyklamen ktorego w październiku przywiozła mi mama, i mimo że przy wykopywaniu go ucięła mu kawałek bulwy to dobrze rośnie

jedyna paprotka którą widać spod śniegu

i ogólnie

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko u Ciebie prawie śniegu nie ma?
Myślę, że może przed nadejściem mrozów poprzerzucaj czymś te iryski, gdyż zmarzną na bank, gdy nie będzie śniegu.
U mnie tamtej zimy zmarzły.
Na obrazkach i cyklamenach się nie znam, ale myślę, że ich także nie szkodziło by okryć.
Śliczną bombkę zrobiłaś.
Myślę, że może przed nadejściem mrozów poprzerzucaj czymś te iryski, gdyż zmarzną na bank, gdy nie będzie śniegu.
U mnie tamtej zimy zmarzły.
Na obrazkach i cyklamenach się nie znam, ale myślę, że ich także nie szkodziło by okryć.
Śliczną bombkę zrobiłaś.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A ja jestem zdziwiona,ze snieg jeszcze jest,bo u mnie nawet grama nie uswiadczy.Najbardziej boję się jak przyjdą większe mrozy bez sniegu,wtedy bedzie to,co w ubiegłym roku.
- IWONA1311

Tajeczko jak tylko choinka dostanie eksmisję z domu to jej gałązkami poprzykrywam co się da na razie to brak mi gałązek...
Gosiu śnieg leży jeszcze tylko w tych miejscach gdzie zawsze nawiewa największe zaspy a że jest też tam sporo cienia przez cały dzień to nie topi się tak szybko.
Gosiu śnieg leży jeszcze tylko w tych miejscach gdzie zawsze nawiewa największe zaspy a że jest też tam sporo cienia przez cały dzień to nie topi się tak szybko.
- promyk
- 200p

O Iwonko widzę że u Ciebie coś roślinki się pośpieszyły.... chyba cieplutko im było pod tą białą pierzynką..... jutro idę i ja u siebie poszukać pospieszalskich......mam nadzieję że nie znajdę bo to jeszcze na nich nie pora
Bombeczka też śliczna widzę że zdolniacha z Ciebie.....
Bombeczka też śliczna widzę że zdolniacha z Ciebie.....
- IWONA1311

Sylwia ja wcale nie chciałam znaleźć tych wychodzących roślinek jak zobaczyłam te irysy to aż się zezłościłam
że znów wylazły za wcześnie i nie zakwitną jak w tym roku.
- promyk
- 200p

Wiem, wiem... mam nadzieję że ja jutro nic nie znajdę, a jedyny plus braku śniegu to taki że sobie korę rozsypię tam gdzie mam sadzone lilię OT bo nie zdążyłam a szkoda by mi ich było.... posłuchaj Tajeczki i pookrywaj wszystko chociaż gałązkami....
Iwonko, myślę, że w tym roku iryski po prostu wymarzły z powodu dużego mrozu i braku śniegu, a nie dlatego że wcześnie wyszły. Moje co roku wychodziły wcześnie i zawsze kwitły. Ta zima była po prostu wyjątkowa. Myślę, że wiosną iryski normalnie zakwitną, tylko przykryj je może opadłymi liśćmi, a pewnie nic im nie będzie. A choinka makaronowa - dla mnie bomba!
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonka ja żeby nie widzieć takich widoków zdezorientowanych roślin nie wychodzę do ogrodu. No oczywiście żartuję nie wychodzę bo zmogło mnie przeziębienie, całe szczęście już mija i wczoraj byłam na krótkim spacerze.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Bardzo ładnie u Ciebie nawet o tej porze roku 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !