Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magda,żebyś wiedziała, ona stała przy samym wejściu, więc ją od razu wypatrzyłam, miałam wrażenie ,że potraktowana została po macoszemu, obok były małe sadzonki, a ona jedna taka duża czekała na mnie. To centrum ogrodnicze w takiej bardzo bogatej dzielnicy Krakowa, tam mają wyeksponowane piękne duże okazy różnych roślin, takimi bidusiami sie nie przejmują. Pamiętasz jak na mnie czekała hortensja, ona tak pięknie rośnie, jakaś magia musi w tym być.

- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko,tak jak Hortensja była Ci przeznaczona,bo nikt jej nie chciał(zrób koniecznie jej zdjęcie)a ja stwierdziłam że to właśnie jest ta dla Dorotki(teraz się odwdzięczyła)
Perovskia jest mało znana i początkowo wygląda mało atrakcyjnie,za to potem... .
Dorotko,mają plusa(tzn.ten sklep)bo ją sprowadzili.
Ta druga co jest u mnie,będzie na ciebie czekała.Jak już sobie zrobisz miejsce na nowych włościach, to wtedy ją się wysadzi
Moja H i P też szaleją muszę zrobić im dziś zdjątka i Ci pokazać
Perovskia jest mało znana i początkowo wygląda mało atrakcyjnie,za to potem... .
Dorotko,mają plusa(tzn.ten sklep)bo ją sprowadzili.
Ta druga co jest u mnie,będzie na ciebie czekała.Jak już sobie zrobisz miejsce na nowych włościach, to wtedy ją się wysadzi
Moja H i P też szaleją muszę zrobić im dziś zdjątka i Ci pokazać
Pozdrawiam Magda 
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja zrobię tak, posadzę tylko po jednym egzemplarzu roślin, to będzie miejsce na inne.
Bo o zagospodarowaniu trawnika nie może być mowy - w zeszłym roku dopiero zakładany, więc nie mogę go ruszać.
Ale krzewy to sobie też dokupię, bo mam na kilka miejsce. Na pierwszy ogień idzie trzmielina oskrzydlona i jeszcze jeden ale zapomniałam nazwy.
Musze poszperać, może mi sie przypomni.
Bo o zagospodarowaniu trawnika nie może być mowy - w zeszłym roku dopiero zakładany, więc nie mogę go ruszać.
Ale krzewy to sobie też dokupię, bo mam na kilka miejsce. Na pierwszy ogień idzie trzmielina oskrzydlona i jeszcze jeden ale zapomniałam nazwy.
Musze poszperać, może mi sie przypomni.