Cięcie gałęzi na pół

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
benzulli
200p
200p
Od: 30 kwie 2011, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Cięcie gałęzi na pół

Post »

Witam,

potrzebuję urządzenia w miarę taniego, chodzi mi głównie o cięcie gałęzi (w miarę prostych) z miękkiego drewna (brzoza, sosna, topola) na pół. Chodzi o to, żeby cięcie było równe i nie było nierówności. Myślałem nad zakupem pilarki stołowej. Mam już kilka elektronarzędzi z firmy verto, tak więc myślę, że zakup pilarki stołowej tej firmy to dobre rozwiązanie. Maksymalne koszty jakie mogę wydać na to przedsięwzięcie to 300 złotych (im mniej tym lepiej, oczywiście, żeby to nie był także jakiś badziew). Proszę o pomoc w wyborze rodzaju urządzenia i oczywiście jakiej firmy.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
jbskul
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 29 kwie 2012, o 12:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cięcie gałęzi na pół

Post »

krajzega - do gałęzi jak znalazł.
w tej cenie najlepiej kupić używaną ale solidną z mocnym silnikiem.
benzulli
200p
200p
Od: 30 kwie 2011, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Cięcie gałęzi na pół

Post »

Mam krajzegę, lecz jakąś starą, domowej roboty, bez żadnych osłon, bez żadnych prowadnic ani kątowników. Chodzi mi o podłużne cięcie. Tej dużej krajzegi używam do cięcia drewna do opału, ma wymiary ze stołem 1m x 0,5m, chciałbym coś mniejszego, mobilniejszego, coś co mógłbym na co dzień w garażu trzymać, gdzie jest samochód.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”