wysiew
wysiew
Ja właśnie wyczytałem ze jest specjalna żarówka do naświetlania roślinek nazywa się właśnie Led grow chodzi tam dokładnie o długość fal światła tylko myślałem ze ktoś miał już z nią do czynienia i czy opłaci się ją kupować ale widzę że nie więc może ja kiedyś komuś polecę jeśli się sprawdzi ale za uwagi bardzo dziękuje
mam jeszcze około 20 nasionek i jeszcze jedno pytanko kiedy najlepiej je wysiać ??
mam jeszcze około 20 nasionek i jeszcze jedno pytanko kiedy najlepiej je wysiać ??
Re: wysiew
A jakie to nasiona masz do wysiania, jak napiszesz to podpowiemy jak je wysiać;) 

chodzi o adenium . tzn już je wysiałem i wzeszły tylko takie troszkę lichawe są i chodziło mi o doświetlanie jaka lampa będzie lepsza Led grow czy świetlówka
- Gethar
- 200p
- Od: 10 lis 2012, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moim zdaniem świetlówka będzie lepsza, najlepiej o barwie niebieskiej (6400k) możesz tez poszukać takie żarówki energooszczędnej:P bodajże w Castoramie taka była:P Zwykła Led daje bardzo mały strumień światła i może być za słaba na doświetlanie
Natomiast z Led Grow nie miałem do czynienia:) Zaciekawiłeś mnie tym 

z tego co już uwarzywszy to Led growe się sprawdza moje adenium się troszeczkę wzmocniło nie wiem jak by sobie z tym świetlówka poradziła nie próbowałem ale zaczynam się cieszyć ze kopiłem led growe myślę ze będę się cieszył moim pierwszym adenium bo przeżyje pierwsza zimę a potem już z górki