wysiew

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
CzarnyFM
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2012, o 20:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

wysiew

Post »

Ja właśnie wyczytałem ze jest specjalna żarówka do naświetlania roślinek nazywa się właśnie Led grow chodzi tam dokładnie o długość fal światła tylko myślałem ze ktoś miał już z nią do czynienia i czy opłaci się ją kupować ale widzę że nie więc może ja kiedyś komuś polecę jeśli się sprawdzi ale za uwagi bardzo dziękuje

mam jeszcze około 20 nasionek i jeszcze jedno pytanko kiedy najlepiej je wysiać ??
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Re: wysiew

Post »

A jakie to nasiona masz do wysiania, jak napiszesz to podpowiemy jak je wysiać;) :wit
CzarnyFM
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

chodzi o adenium . tzn już je wysiałem i wzeszły tylko takie troszkę lichawe są i chodziło mi o doświetlanie jaka lampa będzie lepsza Led grow czy świetlówka
Awatar użytkownika
Gethar
200p
200p
Od: 10 lis 2012, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moim zdaniem świetlówka będzie lepsza, najlepiej o barwie niebieskiej (6400k) możesz tez poszukać takie żarówki energooszczędnej:P bodajże w Castoramie taka była:P Zwykła Led daje bardzo mały strumień światła i może być za słaba na doświetlanie :) Natomiast z Led Grow nie miałem do czynienia:) Zaciekawiłeś mnie tym :)
CzarnyFM
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

z tego co już uwarzywszy to Led growe się sprawdza moje adenium się troszeczkę wzmocniło nie wiem jak by sobie z tym świetlówka poradziła nie próbowałem ale zaczynam się cieszyć ze kopiłem led growe myślę ze będę się cieszył moim pierwszym adenium bo przeżyje pierwsza zimę a potem już z górki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”