Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Post »

No to i ja jestem w kolejnej części, witam pięknie :wit
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w nowym wątku, z czasem u mnie bardzo krucho ostatnio ale ulubione wątek muszę zapisać. Pozdrawiam
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzieś mi się zapodziałaś a tu juz kolejna część i czwarta strona ;:oj Ale nie ma się co dziwić do takiej sympatycznej gospodyni wszyscy chętnie zaglądają :tan Robisz cudowne zdjęcia ;:180 I te motyle aż zatęskniłam za wiosną ...chociaż u mnie dzisiaj tak świergoliły ptaszki jak nie w grudniu :roll: Cebulowe wyściubiły noski do słonka a na termometrze +10 stopni
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ja też się melduję i motylki podziwiam, bo u mnie mało ich było w tym roku.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem i ja :wit
Motylki jak dla mnie pfuj, bo dla mnie motyl to taki "robal" w przebraniu a ja nie lubię "robali" :wink: Chociaż zdjęcia cudowne potrafisz robić, to i tak mnie "robal" nie oszuka 8-)

Ale Ciebie kochana lubię, więc z przyjemnością będę śledziła kolejny wątek ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu widzę, ze rozrasta Ci się kolekcja hoi.... gratuluję pięknego ukorzenienia ;:138
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Aniu, jednak jest określenie na 'górala od zawsze'! Teraz wyleciało mi z głowy, ale już kiedyś rozmawiałam na ten temat - rozmowę przypomniałaś mi tym określeniem 'przystac' :D Proszę, popytaj, bo mi to teraz nie da spokoju. ;:219
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Aniu pięknie rozpoczęłaś nowy wątek, kolorowo i fruwająco, wspaniałe ujęcia a zdjęcia super, ćma wygląda jak jakiś kosmiczny stwór. ;:113
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cześć Aniu, melduję się i ja ;:138
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aniu przydreptałam i ja do nowego wątku :wit
Powitałaś nas wspaniałymi motylkowymi ujęciami.Jak miło popatrzeć na takie zdjęcia gdy za oknem biało i zimno.
Aniu psinka bardzo urocza i jak nic piękną kokardę zawiązać i pod choinkę ułożyć :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Agatko (agatka123), Reni4, Iwono (Iwona0042), Olu (maliola), Lidziu (slila1), Justynko (justyna_gl)
witam Was w kolejnej częsci mojego wątku. Cieszę się, że nadal lubicie mnie odwiedzać, choć ostatnio tsunami w pracy mnie lekko przytłacza ;:oj
Ewo (ewamaj66)! Dwa razy próbowałam ukorzenić patyki z marbym skutekiem, Może dlatego, że zawsze było to, jak przypadkie odłamała mi się gałazka i nie była to dobra pora do ukorzeniania? Nie wiem, pewnie znowu kiedyś spróbuję. Mam nadzieję, że Tobie się uda ;:196
Kubasiu! Moje przeniosłam na ciepły kalofryfer i dopiero wówczas "ruszyły". Na razie na pięć dwie, ale co najmniej jeszcze jeden trafi do hydro w tym tygodniu. Ktoś mnie tu tym hydro zaraził ;:14
Aguś (aage)! Choinka nie tylko nie jest ubrana, ale jeszcze nie została kupiona. Na pewno będzie jodełka i to sam sufit. Odkąd mieszkamy w domu i mamy duży salon nie żałujemy sobie jeśli chodzi o rozmiar... W czwartek lub piętek dokonam stoswnego zakupu, a ubraniu na pewno się pochwalę!
Danusiu (mm-complex)! Fajnie, że jesteś. I ja do Ciebie lubię zaglądać i zawsze upatrzę sobie coś fajnego. Wcale nie cieszy mnie taka pogoda na święta. Poza tym jak u nas zaczyna padać śnieg to na poczatku trzeba się wykopać, a to oznacza ciężkie machanie szuflą. Choć teraz jak będzie eM... Poza tym lubię białe święta!
Magdo (variegata)! Oj, jak możesz mówić o motylach per robale? Zresztą ja wszystkie robale i tak lubię, nawet jak nie są takie kolorowe i wdzięczne jak motylki :D Z tego punktu widzenia to dobrze, że nie jestem motylem :;230 A nie jestem na pewno... No i podoba mi się Twoje pokręcone tłumaczenie ;:306
Agness! Dziękuję ;:196 To zapewne nie koniec. I mam przy tym nadzieję, że każda z nich uraczy mnie kwiatami :D
Majko (majar)! Nie mam pojęcia, o którym określeniu myślisz. Na pewno "kum", a inne? Nie wiem, ale popytam... Jestem nowoczesną góralką, mówiacą poprawną polszczyzną, wychowaną przez filologa polskiego :D Ale gwarę znam, a nawet tańczylam w zespole folklorystycznym.
Ireno (Irena37)! Witam nowego gościa :wit Cieszę się, że Ci się podoba! Ćma przypomina mi trochę rycerza z Gwiezdnych wojen :;230
Kasia (nirali)! Motyle o każdej porze roku, ale szczególnie teraz, cieszą swym widokiem. Tyle, że u nas nie jest ani biało, ani zimno. A chciałabym pięknych, białych świąt. No chyba wypadałoby, by takie były w górach... Okami na tym zdjęciu ma minę:"Czy widzicie, co ona mi zrobiła?" Psinka faktycznie jest wesoła i urulna, prawdziwa radość w domu.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Aniu, ja tnąc hortensje nigdy nie wyrzucam patyków - sadzę do ziemi i zostawiam w doniczkach na zewnątrz, przyjmuje się tak 1/3. Rozmnożyłam w ten sposób Vanillkę i Anabelkę, teraz czekam do wiosny co będzie z sadzonego późnym latem Great Stara...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

asia2 pisze:Aniu, ja tnąc hortensje nigdy nie wyrzucam patyków - sadzę do ziemi i zostawiam w doniczkach na zewnątrz, przyjmuje się tak 1/3. Rozmnożyłam w ten sposób Vanillkę i Anabelkę, teraz czekam do wiosny co będzie z sadzonego późnym latem Great Stara...
A to ciekawe, a ja zawsze głupia patyczki wyrzucałam. a nawet jeśliby się tylko 1/4 przyjęła to byłoby dużo...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tam świąteczne przygotowania ?
Mam nadzieję, że wszystkie twoje roślinki już okryte śpią.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Asiu (asia2) i Asiu (daffodil)! I ja na wiosnę wykorzystam to, co obetnę. W tym roku wiosną miałam tylko jedną hortensję - Wim's Red, ale nie miałam zielonego pojęcia o ukorzenianiu i nawet mi to nie przyszło do głowy. W przyszłym sezonie w takim razie znowu spróbuję ;:138
Grażynko (kogra)! Roślinki śpią, choć wolałabym by spały pod śnieżną pierzynką... Co miałam okryć okryłam. A przygotowania? Dużo zrobiłam, ale jeszcze wiele mi zostało. Od czwartku mam urlop, więc mam nadzieję, że te 4 dni do Wigilli mi absolutnie starczą, by ze wszystkim zdążyć. Musi być czysto, pachnąco i uroczyście przystrojone. A wyroby tylko domowe... Plany ambitne, teraz "tylko" je zrealizować...

A dziś ZAPYLACZE ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek