Bonaa dziękuję i nawzajem
Co do chleba - przepyyyszny,
Spróbuj w takiej formie, świetnie się w niej piecze, tylko jest ciężkie przy wyjmowaniu z piekarnika. Ja ją smaruję masłem i podsypuję słonecznikiem, nie ma problemu z wyjęciem chleba, nie przywiera
Ale...co naknociłam? bo ciasto było rzadkie..
Ja do moich chlebowych wypieków daję ok 0,5 l wody na ok 1 kilogram mąki, w Twoim przepisie jest 1,5 l x 1,5 kg, nawet ta duża ilość dodatków nie spowodowała, żeby ciasto było gęste. Ciuteczkę jest za kleist..ale nad tym poracuję

no chyba, że ma tak być.
Troszeczkę za mało słony, ale to moja wina, bo soli dałam oszczędnie, więc następnym razem dodam trochę więcej.
Ale to wszystko to drobne uwagi wg mojego 'smaku'.
Dziękuję za przepis, chlebek świetny