Ogród - hal1959 /r.2008/
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Derde dzięki,że zajrzałaś do mnie.Z tą smagliczką to pomyłka,jeśli chodz Ci o te białe kwiatki to co ja wiem to jest rogownica chyba kutnerowa.Smagliczki nigdy nie miałam.Skoro pomyliłaś to musi być podobna.Ja nie znam wielu roślin,nawet,które mam z nazw,bardziej patrzę na to co mi się podoba.Jednak myślę,że warto znać ich nazwy,choćby po to,żeby coś się o nich dowiedzieć np jakie lubią warunki .Może się poprawię 
Pozdrawiam i zapraszam.Do Ciebie zaglądam,nie zawsze coś pisząc,sama wiesz jak brakuje czasu na wszystko.

Pozdrawiam i zapraszam.Do Ciebie zaglądam,nie zawsze coś pisząc,sama wiesz jak brakuje czasu na wszystko.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Halinko, rośliny kwitną niezwykle bogato.
Kiedy ja doczekam takich rozmiarów moich maluchów.
Mam pytanie dotyczące janowca - czy rzeczywiście jest trujący?

Mam pytanie dotyczące janowca - czy rzeczywiście jest trujący?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- hal1959
Cieszę się Haniu,że zauważyłaś mojego klematisa.Mam go dopiero drugi rok ,czyli przezimowałam go dobrze,bo dosyć fajnie ruszył wiosną i ma sporo kwiatów i pąków.Pierwszy mój powojnik.W tym roku kupiłam Westerplatte,ale powoli przestanie kwitnąc chyba,bo nie widzę nowych pąków.Czyżby mu coś nie pasowało? Są obok siebie.jest na bardzo słonecznym miejscu,może go przesuszyłam,chociaż podlewam często,ale te upały u nas i wielotygodniowa susza daje się we znaki.Pozdrawiam
- hal1959
Moniko,To mój M jest maniakiem takich przedmiotów i je znosi do domu.Ja je wykorzystuję,mam 2 magle,starą brukwiarkę na której stoi skrzynka z roślinami.W domu mam stolik zrobiony ze starej maszyny do szycia.Przede wszystkim jest dumny z 2 kamieni młyńskich,które wykorzystuję jako gazony , w tym roku posadziłam eukomisy,na drugi rok coś innego,w tamtym roku miałam inne jednoroczne.Fajnie,że można zmieniać.Pozrawiam .