Twój jest bardzo ładny, gęsty
Pieczarkowa zielenina
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pieczarkowa zielenina
Aniu
ja mam pytanie w sprawie lauru
czy latem on rośnie w mieszkaniu
a mój jakiś powyciągany
może ma za ciemno ?
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
Grażynko, laur latem stoi na dworze mniej więcej od maja (chociaż w tym roku majowe przymrozki nieco go dopadły i liście zrzucił) do września - października. stoi na wschodniej stronie
pokażę Wam jeszcze falka, którego kupiłam mamie jakieś 1,5 miesiąca temu - wciąż kwitnie

i dracenki

pokażę Wam jeszcze falka, którego kupiłam mamie jakieś 1,5 miesiąca temu - wciąż kwitnie

i dracenki

pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dracenki

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Draceny
, musi im być u Ciebie dobrze, bo są śliczne 
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
dracenki...moja mama obskubała w różnych miejscach mniej lub bardziej legalnie,więc rosną
a że miejsca mają sporo, to się odwdzięczają wielkością i pięknymi kolorami liści
w przeciwieństwie do kliwii, która z braku miejsca stała na głośniku ciesząc się niewielką ilością światła, w związku z czym nigdy nie kwitła.
obecnie zmieniłam jej miejscówkę na wschodni parapet, może niedługo odwdzięczy się

w przeciwieństwie do kliwii, która z braku miejsca stała na głośniku ciesząc się niewielką ilością światła, w związku z czym nigdy nie kwitła.
obecnie zmieniłam jej miejscówkę na wschodni parapet, może niedługo odwdzięczy się

pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
Dwie moje kliwie stoją na wschodnim parapecie i kwitną - także to dobry pomysł:) natomiast trzecia stoi na komodzie w pokoju z oknem od zachodu i też nie ma zamiaru obdarzyć mnie kwitnieniem:(
mam nadzieje, że parapet ja zmobilizuje. tylko żal mi tej kliwii, bo to jednak spora roślina i część liści opiera się teraz o szybę 
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu kwiaty Twoje i mamy cudne. Szczególnie te kwitnące grudniki robią wrażenie
Czy ja się kiedyś doczekam tak dorodnych kwitnień
Korzystam z porady dot miejsca ustawienia kliwii też mam sporą której nie ma się na kwitnienie
za to często marnieją jej liście te najstarsze...
Przestawiam więc jutro na wschodnie okno
Czy ja się kiedyś doczekam tak dorodnych kwitnień
Korzystam z porady dot miejsca ustawienia kliwii też mam sporą której nie ma się na kwitnienie
za to często marnieją jej liście te najstarsze...
Przestawiam więc jutro na wschodnie okno
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Witaj Aniu, pięknie tu u Ciebie.
Laur masz, ja szukam już dlugo. Lecę teraz zobaczyć Twoje klujaki i zaznaczam wątek.
Laur masz, ja szukam już dlugo. Lecę teraz zobaczyć Twoje klujaki i zaznaczam wątek.
Aniu, piękne masz grudniczki i sansewerie.
Ja nie mogę jakoś dogadać się z grudnikami i nigdy u mnie długo nie wytrzymują
Ja nie mogę jakoś dogadać się z grudnikami i nigdy u mnie długo nie wytrzymują
Karo, Dorotko, Perla - dziękuje za odwiedziny
z tymi grudnikami to jest tak (już gdzieś tu o tym wspomniałam) że one się dogadują z moją mamą i teściową - ze mną gorzej. może dlatego, że nie mam dla nich miejsca wystarczająco i traktuję trochę "po macoszemu"
ale moje mamy traktują wszystkie rośliny jako nasze, więc mam pozwolenie by się nimi chwalić
ale dziękuje za miłe komentarze
Dorotko ten laur został zakupiony jakieś 4lata temu w kwiaciarni na potrzeby reprezentacji firmy, a później podzielony i w ten sposób znalazł się u nas. od tego czasu urósł trzykrotnie. ja też miałam,ale nie zapewniłam mu warunków i padł, więc cieszę oczy tym, który został się u Mamy
z tymi grudnikami to jest tak (już gdzieś tu o tym wspomniałam) że one się dogadują z moją mamą i teściową - ze mną gorzej. może dlatego, że nie mam dla nich miejsca wystarczająco i traktuję trochę "po macoszemu"
ale moje mamy traktują wszystkie rośliny jako nasze, więc mam pozwolenie by się nimi chwalić
ale dziękuje za miłe komentarze
Dorotko ten laur został zakupiony jakieś 4lata temu w kwiaciarni na potrzeby reprezentacji firmy, a później podzielony i w ten sposób znalazł się u nas. od tego czasu urósł trzykrotnie. ja też miałam,ale nie zapewniłam mu warunków i padł, więc cieszę oczy tym, który został się u Mamy
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Aniu, wpadłam i ja do Ciebie
Widzę u Ciebie szczawika... wiesz jak brzmi jego nazwa po łacinie?
Piękna kliwia, raczej leciwa sadząc po ilości liści. Jak zakwitnie będzie co oglądać
Widzę u Ciebie szczawika... wiesz jak brzmi jego nazwa po łacinie?
Piękna kliwia, raczej leciwa sadząc po ilości liści. Jak zakwitnie będzie co oglądać
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Hej
Super zbiorek doniczkowych, bardzo ładne draceny i fikusy
Super zbiorek doniczkowych, bardzo ładne draceny i fikusy