Jeżeli chodzi o śledzie to idę na łatwiznę i gotowe .. a potem troszkę modyfikuje .. ale widzę tu sporo przepisów z matiasów to spróbuję ..
Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
-
juda
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 1349
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
AGNESS
te gołąbki podobne jak Anna11 tylko zamiast mąki ziemniaczanej grysik i jeszcze ugotowany ryż ...wiadomo że tradycyjne w liściu najlepsze ale i te czasami dla leniwców

Jeżeli chodzi o śledzie to idę na łatwiznę i gotowe .. a potem troszkę modyfikuje .. ale widzę tu sporo przepisów z matiasów to spróbuję ..
Jeżeli chodzi o śledzie to idę na łatwiznę i gotowe .. a potem troszkę modyfikuje .. ale widzę tu sporo przepisów z matiasów to spróbuję ..
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Hi,hi zgadza się w tych gołąbkach wszystko robi się o wiele krócej
Śledzie w zalewie octowej też tak robię...w tamtym roku tylko wyszły nie za dobre, jakieś stare płaty kupiłam. Lekko żółty odcień na końcówkach miały, niem mam pojęcia co pchają do wiaderek...termin do spożycia ok a w środku ryba chyba przeterminowana. Śledzi robię tylko troszkę bo M nie nie jada w ogóle...zapach jest zabójczy dla jego podniebienia. Ryba po grecku i różna inna smażona najlepiej idzie 
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Ale pomysłów na rybki i gołąbki
Zaraz kopiuję do notesika
Co do rybki, to też często robię pieczoną w folii z warzywami, kroję warzywa w słupki, układam z nich "poduchę" na folii, na to przyprawioną rybkę, posypaną ziołami i przykrywam kolejną porcją warzyw, skrapiam odrobiną oliwy, zawijam i do piekarnika na 200*C na 20 minut. Pycha
Co do rybki, to też często robię pieczoną w folii z warzywami, kroję warzywa w słupki, układam z nich "poduchę" na folii, na to przyprawioną rybkę, posypaną ziołami i przykrywam kolejną porcją warzyw, skrapiam odrobiną oliwy, zawijam i do piekarnika na 200*C na 20 minut. Pycha
Pozdrawiam, Dorota
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 8593
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: 30 km poniżej Wrocławia
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Brzmi ciekawie, ale dzieciunie nie ruszą
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 5310
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Dziewczyny pierwszy raz robiłam te gołąbki ...........z pekińskiej [bez parzenia ]wspaniałe........ eM zachwycony
Aniu może zrobisz terrinę z wędzonej ryby ja robię przeważnie z wędzonego łososia ........
Potrzebny jest miałki serek, może być homo lub mascarpone ........sól pieprz czosnku ile kto lubi ....układamy warstwami ..........
serek -na to cieniuśkie plastry zielonego ogórka- rybka i tak do wyczerpania

Potrzebny jest miałki serek, może być homo lub mascarpone ........sól pieprz czosnku ile kto lubi ....układamy warstwami ..........
serek -na to cieniuśkie plastry zielonego ogórka- rybka i tak do wyczerpania
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 8593
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: 30 km poniżej Wrocławia
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Brzmi ciekawie - nigdy nie robiłam...
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 5310
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Trzeba koniecznie spróbować 
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 928
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: z forum ogrodniczego.info
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Dziewczyny a czy robiłyście ciasto ''łabędzi puch'' ?
Ponoć przepyszne,delikatne.
Ponoć przepyszne,delikatne.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Dziewczynki wielkie dzięki za wszystkie przepisy ,,kotlecikowe, gołąbkowe i rybkowe,, na pewno wiele osób z nich skorzysta
Kasiu ja Łabędzi puch robiłam, och.... pewnie ze 3 lata temu ... jakoś o niem zapomniałam, a jest naprawdę pyszne i delikatne
Warto spróbować 
Kasiu ja Łabędzi puch robiłam, och.... pewnie ze 3 lata temu ... jakoś o niem zapomniałam, a jest naprawdę pyszne i delikatne
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
To ja pięknie prisze i ten przepis na łabędzi puch 
- elusia57
- 100p

- Posty: 135
- Od: 10 lip 2012, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: opolszczyzna
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Też chętnie skorzystałabym jeśli nie jest za trudne do wykonania.
Pozdrawiam Elżbieta
- Nutka81
- 1000p

- Posty: 2806
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: mazowieckie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Ja dziewczyny ostatnio w necie znalazłam przepis na piernika (bez jajek). Szybkie i łatwe ciasto.
Zrobiłam je ostatnio, przełożyłam dżemem wiśniowym...mmmm...pychota
Łabędzi puch...nawet nie słyszałam o takim cieście, ale chętnie i ja poznam przepis
Zrobiłam je ostatnio, przełożyłam dżemem wiśniowym...mmmm...pychota
Łabędzi puch...nawet nie słyszałam o takim cieście, ale chętnie i ja poznam przepis
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 42390
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Małgosiu to może dasz przepis na ten piernik bez jaj 
- Nutka81
- 1000p

- Posty: 2806
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: mazowieckie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Marysiu, jasne... już lecę po mój "sklerotarzyk"...
... a więc...
Piernik bez jaj
2 szklanki mleka
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy piernikowej (ja dodałam 3
)
2 łyżki kakao
ponoć dobrze dodać 2 łyżki dżemu ale ja nie dodawałam, bo chciałam przełożyć dżemem
Do miski wlać mleko , cukier oraz olej i dobrze wymieszać, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dobrze połączyć (za drugim razem zmiksowałam, bo mieszając nie rozbiły mi się grudki mąki i ciasto się nie dopiekło). Na końcu dodać kakao,cynamon,przyprawę piernikową oraz i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Blachę wysmarować tłuszczem i wylać ciasto. Piec w temp.180'C około godziny. Ja oczywiście sprawdzam drewnianym patyczkiem
... a więc...
Piernik bez jaj
2 szklanki mleka
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy piernikowej (ja dodałam 3
2 łyżki kakao
ponoć dobrze dodać 2 łyżki dżemu ale ja nie dodawałam, bo chciałam przełożyć dżemem
Do miski wlać mleko , cukier oraz olej i dobrze wymieszać, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dobrze połączyć (za drugim razem zmiksowałam, bo mieszając nie rozbiły mi się grudki mąki i ciasto się nie dopiekło). Na końcu dodać kakao,cynamon,przyprawę piernikową oraz i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Blachę wysmarować tłuszczem i wylać ciasto. Piec w temp.180'C około godziny. Ja oczywiście sprawdzam drewnianym patyczkiem
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
,,ŁABEDZI PUCH,,jest w necie.Nic trudnego i mało kosztowny.Właściwie to piekłam całkiem taki sam tylko bez dodatku bułek.Nie wiedziałam ,że tak się nazywa hihi.Jest pyszny.Coś jak rafaello 

