Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1081 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 78  
Autor Wiadomość
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 01:49 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Super wygląda..i zapewne jeszcze lepiej smakuje..przepis zabieram.. ;:138
Elcia napisz tylko jakie wymiary ma ta blaszka?

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
elcia1974
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 15:04 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 9940
Skąd: dolnośląskie

 1 szt.
Kasiu idę zmierzyć...
25 x 35 cm :D
Przepis naprawdę polecam, bo ciasto wychodzi takie jakby wilgotne a nie bardzo suche. ;:136

_________________
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 15:14 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Wiecie jak mój syn radzi sobie gdy stwierdzi, że ciasto jest za suche? Moczy w kubku z wodą i taką paciaję zjada. Wygląda to obrzydliwie dlatego nadaje się tylko do praktykowania w ściśle rodzinnym gronie. :;230

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
elcia1974
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 15:31 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 9940
Skąd: dolnośląskie

 1 szt.
Ja lubię moczyć ciasto typu drożdżówka, babka piaskowa albo murzynek w kawie z mlekiem. ;:224

_________________
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
katharos
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 20:16 
Offline
1000p
1000p
Avatar użytkownika
Postów: 3156
Skąd: małopolska

 1 szt.
Witam :wit Smacznie tu u ciebie ;:108
Elu przepis zabieram :heja

_________________
Pozdrawiam Kasia Obrazek
Mój kawałek na ziemi
Moje domowe cz.1 cz.2 cz.3


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 3 gru 2012, o 23:09 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Sucha drożdżówka to żaden problems...powiem więcej..teraz to dawno nie widziałam, ale kiedyś były takie suchary na wagę..całkiem drogie..ale za to przepyszne..a co to było jak nie ususzone kromki drożdżówek?... :;230

Tu nie ma kłopotu..bo suche nawet zdrowsze...świeżego nie każdy może zjeść..trzeba mieć zdrową wątróbkę i żołądek.. ;:136

Dzięki za wymiary... ;:168

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 4 gru 2012, o 13:11 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Dziś żeberka z przepisu Elci
Obrazek
Oraz pasztet prawdziwie wiejski: :D
Własna kombinacja smakowa :heja
Obrazek

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Nolinka
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 4 gru 2012, o 16:27 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2306
Skąd: Białystok

 1 szt.
Ja pasztet też zawsze robię z własnej kompozycji. Z takiego mięsa , jakie akurat jest w lodówce. Ostatnio robiłam z kurczaka, wątróbki i boczku. Od razu częśc mrożę, żeby za bardzo się nie przejadł. Bo co za dużo to nie zdrowo :D Twój oczywiście też wygląda super smakowicie, a żeberka też bym chętnie skonsumowała ;:108

_________________
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
katharos
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 4 gru 2012, o 16:44 
Offline
1000p
1000p
Avatar użytkownika
Postów: 3156
Skąd: małopolska

 1 szt.
Z własnej kompozycji najlepszy...teraz żałuję że moich wyborów nie sfociłam :(

_________________
Pozdrawiam Kasia Obrazek
Mój kawałek na ziemi
Moje domowe cz.1 cz.2 cz.3


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 4 gru 2012, o 18:32 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Kasiu nic straconego, cały czas można wstawiać sprawdzone przepisy i fotki gotowych dań.
Zachęcam.
Nolinko mój jest z boczku (świniodzika), kaczych podrobów i odrobiny kurczaka. :D

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kris11
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 4 gru 2012, o 19:51 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 311
Skąd: ok/Warszawy

 1 szt.
Wpiszę się w ten jakże pożyteczny wąteczek :D

_________________
Pozdrawiam- Marzena


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 5 gru 2012, o 21:47 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Witam Cię Marzenko i zapraszam do współtworzenia wątku. :wit

Obiecałam wstawić przepis na mój wynalazek, czyli:
Ryba z marynowanymi pieczarkami

duży słoik marynowanych pieczarek
duży słoik ogórków konserwowch
3 duże cebule
1 kg filetów rybnych
-Ciasto-
3/4 szkl wody
1 szkl maki
2 jajka
2 łyżki vegety
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciasto musi być dość gęste.
-Zalewa-
3 szkl wody
3/4 szkl oleju
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
10 dag koncentratu pomidorowego
5 łyżek ketchupu
Filety obsuszyć na ręczniku papierowym, obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, a pieczarki przekroić na pół lub jeśli są malutkie zostawić w całości. Warzywa wymieszać razem. W naczyniu układać warstwami, na spód warzywa, potem ryba, na wierzchu musi być warstwa warzyw.Składniki zalewy zagotować i gorącą zalać ryby. Odstawić do ostygnięcia.

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 5 gru 2012, o 22:26 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Kochani miałam podzielić się opinią o rybce z przepisu Niuni. Moja już zjedzona i wierzcie mi była wyborna. W tej zalewie to nie tylko rybka wyśmienicie smakuje, ale i warzywa są przepyszne. U mnie zjedzone do "okruszka". :;230

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
jola1313
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 6 gru 2012, o 11:43 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 5482
Skąd: okolice Suwałk

 1 szt.
Ktoś tu się chwalił,że ma przepis na chrupiące gofry ;:224 .
Dorotka,a gdzie on???

A taką rybkę Niuni,to koniecznie muszę zrobić na święta ;:108
Mam fajny przepis na kurczaka ''po papiesku'' ;:224 .Zaraz poszukam.Robiłam kilka razy,żeberka też są smaczne z tego przepisu ;:108

KURCZAK PO PAPIESKU

1kg udek(pałki)
60 dag pieczarek(można bez)
2 cebule
2 papryki
8łyżek wody(ja później dolewam więcej,bo lubię sosik :lol: ),8 łyżek cukru,8 łyżek maggi,3 łyżki octu,1 słoiczek przecieru pomid.

Kurczaka natrzeć vegetą,piec 50min.pieczarki pokroić i podsmażyć,dodać pokrojoną cebulę i paprykę.przyprawy (wodę,cukier,maggi ,ocet przecier) wymieszać.Na kurczaka podpieczonego wyłożyć pieczarki z cebulą i polać sosem.Piec jeszcze ok 30min.
Można dolać więcej wody.
Ja robiłam też wersję z ogórkami kiszonymi lub w occie.

_________________
Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz. 5
Spis moich wątków
Sprzedam


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.           [ Posty: 1081 ]  Idź do strony nr...        1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 78  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *