Gdybym nie widziała liści, powiedziałabym, że to camelia.
SEZON różany 2008
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- dtlissa
- 200p

- Od: 29 mar 2007, o 22:23
a tu moje dwie 
pierwsza NN, druga prawdopodobnie "new dawn" - niestety jak wracam z pracy jest juz kolo 21... wiec nie moge sensownych zdjec zrobic ale jutro z rana obfotografuje moje rozyczki

pierwsza NN, druga prawdopodobnie "new dawn" - niestety jak wracam z pracy jest juz kolo 21... wiec nie moge sensownych zdjec zrobic ale jutro z rana obfotografuje moje rozyczki

Witam w ogrodzie... (NL1)
-
cilla77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to moje piękności!
Abraham Darby

Mój niedawny zakup - angielka o przecudnym zapachu! ale jaka??

Graham Thomas

Kolejny zakup - angielka - zupełnie w ciemno - ale jaka?

Tajemnicza pnąca Pink Showers z Tesco - pięknie sobie radzi jak na dwa kikutki marcowe
Na szcytach 2 pączuszki!

Abraham Darby

Mój niedawny zakup - angielka o przecudnym zapachu! ale jaka??

Graham Thomas

Kolejny zakup - angielka - zupełnie w ciemno - ale jaka?

Tajemnicza pnąca Pink Showers z Tesco - pięknie sobie radzi jak na dwa kikutki marcowe

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- GERTRUDA
- 1000p

- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
cilla77- cudne te twoje angielki , szczególnie ta biała może to "Sombreuil " ? ta druga NN łudząco przypomina "Alchymist'" , ale może to też być Glorie De Dijon [ ona wykazuje dużą zmienność w kolorystyce - zależną od stanowiska , nasłonecznienia pH gleby itd.....] trudno jednoznacznie stwierdzić [ wstaw zdjęcia pączka , listków i pokroju całej rośliny , napisz jaka siła zapachu - może wtedy coś bardziej pewnego uda się ustalić- choć stawiałabym raczej na Alchymist ] W każdym razie na pewno są cudowne !! 
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja przygoda z różami trwa bardzo krótko, jedną mam od zawsze cudownie pachnie , jest to róża wielkokwiatowa pamiątka po babci, nawet udało mi się ją ukorzenić i po 4 latach mam drugi dorodny krzak 

Dwa lata temu kupiłam Abraham Derby i jestem w niej zakochana

W ubiegłym roku w czerwcu kupiłam dwie róże pnące staroangielską białą ale nie znam jej nazwy
i pomarańcową pachnacą ale też bez nazwy

Biała rośnie powoli, ale za to pomarańczowa jest super szybka, w ciagu jednego roku doszła do szczytu 2 metrowej pergoli . Liczę na to że fachowcy od róż z dużo większym stażem niż ja podpowiedzą mi co to za odmiany.
Pozdrawiam Jola

Dwa lata temu kupiłam Abraham Derby i jestem w niej zakochana

W ubiegłym roku w czerwcu kupiłam dwie róże pnące staroangielską białą ale nie znam jej nazwy
i pomarańcową pachnacą ale też bez nazwy

Biała rośnie powoli, ale za to pomarańczowa jest super szybka, w ciagu jednego roku doszła do szczytu 2 metrowej pergoli . Liczę na to że fachowcy od róż z dużo większym stażem niż ja podpowiedzą mi co to za odmiany.
Pozdrawiam Jola
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Matko takie arostykratyczne rasowe piękności
A ja tu z jakimś kundelkiem w dodatku NN przylotnęłam.Bo jako pierwsza rozwinęła pączki i rozpachniała się. A może ktoś ma taką i wie jak się nazywa.Piesa -szkodnik ukradła tabliczkę...To z założenia róża pnąca.U mnie rośnie od czterech lat.Wszystkie pomarańczowe wybarwienia na płatkach w pąkach nikną, kiedy kwiat całkowicie się rozwinie.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;