Zakątek Annes 77
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Aniu, to są 2 różne trawki, tzn o różnym pokroju.
Zebrinus wysoki i rosnący w kepie, a baron niski i rozłażący się.
Chociaz u mnie to nie widzę, żeby się rozłaził.

Zebrinus wysoki i rosnący w kepie, a baron niski i rozłażący się.
Chociaz u mnie to nie widzę, żeby się rozłaził.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu, dawno u ciebie nie byłam   Różyce na poprzedniej stronie to moje ulubione: piano i pashmina która ostatnio jest słabo osiągalna. A ostatnie połączenia przetaczników i róż również na moich rabatach się pojawiły. Co prawda dopiero będą zachwycać /mam nadzieję/ w przyszłym sezonie
 Różyce na poprzedniej stronie to moje ulubione: piano i pashmina która ostatnio jest słabo osiągalna. A ostatnie połączenia przetaczników i róż również na moich rabatach się pojawiły. Co prawda dopiero będą zachwycać /mam nadzieję/ w przyszłym sezonie   

Czytam o heliotropach...miałam jeden w donicy i moje postanowienie na przyszły rok to heliotropowe donice i białe zwisające pachnące petunie. Wprost nie mogę się doczekać 

Aniu czy heliotropy wysiewasz?

Różyce na poprzedniej stronie to moje ulubione: piano i pashmina która ostatnio jest słabo osiągalna. A ostatnie połączenia przetaczników i róż również na moich rabatach się pojawiły. Co prawda dopiero będą zachwycać /mam nadzieję/ w przyszłym sezonie
 Czytam o heliotropach...miałam jeden w donicy i moje postanowienie na przyszły rok to heliotropowe donice i białe zwisające pachnące petunie. Wprost nie mogę się doczekać

Aniu czy heliotropy wysiewasz?
- Annes 77
Witaj Magenta   

Bardzo polubiłam przetaczniki i dodatki do róż no muszą być,inaczej pustawo na rabacie.
Heliotropów jeszcze sama nie wysiewałam,kupiłam dwie gotowe sadzonki i posadziłam na balkonie 

Może w lutym spróbuję sił ? Jak lobelia i żeniszek mi się udały to może z heliotropami nie będzie tak źle?
Z petuniami jednego roku mi nie wyszło,chyba za mało je nawoziłam,liście zrobiły się bardzo jasne ,zniechęciłam się na jakiś czas

Bardzo polubiłam przetaczniki i dodatki do róż no muszą być,inaczej pustawo na rabacie.
Heliotropów jeszcze sama nie wysiewałam,kupiłam dwie gotowe sadzonki i posadziłam na balkonie

Może w lutym spróbuję sił ? Jak lobelia i żeniszek mi się udały to może z heliotropami nie będzie tak źle?
Z petuniami jednego roku mi nie wyszło,chyba za mało je nawoziłam,liście zrobiły się bardzo jasne ,zniechęciłam się na jakiś czas

- szyszunia
- 1000p 
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Annes  piękne latnie wspomnienia. Ja też w tym roku spróbuję wysiać żeniszka bo jakoś sobie o nim zapomniałam. Co do przetaczników to i ja  na nie zachorowałam. W tym roku 3 sobie kupiłam ale niestety jeden padł a był taki łady ciemny. Został taki jaśniejszy ale mnie jest okazały. Oby do wiosny
 piękne latnie wspomnienia. Ja też w tym roku spróbuję wysiać żeniszka bo jakoś sobie o nim zapomniałam. Co do przetaczników to i ja  na nie zachorowałam. W tym roku 3 sobie kupiłam ale niestety jeden padł a był taki łady ciemny. Został taki jaśniejszy ale mnie jest okazały. Oby do wiosny 

piękne latnie wspomnienia. Ja też w tym roku spróbuję wysiać żeniszka bo jakoś sobie o nim zapomniałam. Co do przetaczników to i ja  na nie zachorowałam. W tym roku 3 sobie kupiłam ale niestety jeden padł a był taki łady ciemny. Został taki jaśniejszy ale mnie jest okazały. Oby do wiosny
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie też zagościły. rewelacyjnie pasują do róz. 
Zawilce też lubię. Ciekawe czy przetrwały. U mnie chyba dla nich za sucho.

Zawilce też lubię. Ciekawe czy przetrwały. U mnie chyba dla nich za sucho.
- Annes 77
Iwonko ciemny przetacznik? Chętnie sprawiłabym sobie taki kolorek:)
Żeniszek i jego piórka jest bezproblemową byliną,w lutym znów go wysieję,potem przepikuję i towarzystwo dla róż gotowe 

Wszyscy czekamy na święta,potem poleci już z górki 

Gosiu zawilce są takie delikatne Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?
 Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?

Żeniszek i jego piórka jest bezproblemową byliną,w lutym znów go wysieję,potem przepikuję i towarzystwo dla róż gotowe

Wszyscy czekamy na święta,potem poleci już z górki

Gosiu zawilce są takie delikatne
 Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?
 Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ja się czaję na zakupy, choć chciałabym poczekać na piwonie chińskie  Kupowałam kilka razy i nie żałowałam.
 Kupowałam kilka razy i nie żałowałam.
Kto nie sieje, niech żałuje-to prawdziwy początek wiosny, kiedy na parapetach wschodzą nasiona Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.
 Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.

Kupowałam kilka razy i nie żałowałam.
 Kupowałam kilka razy i nie żałowałam.Kto nie sieje, niech żałuje-to prawdziwy początek wiosny, kiedy na parapetach wschodzą nasiona
 Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.
 Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Dziewczyny, a kto to ten Pan Marek Podstolec. Nie znam - a może tez bym kupiła  .
 .

.
 .Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu

- Annes 77
Ewuś na chińskie piwonie to i ja bym się skusiła  

Nasionka na pewno posieję,trudno,że parapety zawalone i drżę o nie,żeby nie spleśniały 

Edytko sprawdź na allegro wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
U mnie za oknem właśnie sypie śnieg i nie przestaje No nieźle trzeba bedzie odgarniać ,garażu brak
 No nieźle trzeba bedzie odgarniać ,garażu brak 

Nasionka na pewno posieję,trudno,że parapety zawalone i drżę o nie,żeby nie spleśniały

Edytko sprawdź na allegro wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
U mnie za oknem właśnie sypie śnieg i nie przestaje
- ewamaj66
U mnie jeszcze nie sypie, ale przymroziło na biało. Ciężko mi będzie kopcować róże 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witajcie   

Chińskie piwonie? A jakie to są? Ciemny przetacznik chętnie też bym takiego na rabacie posadziła 

Może i ja z heliotropami zaryzykuję i wysieję, muszę się zastanowić
 muszę się zastanowić  

Chińskie piwonie? A jakie to są? Ciemny przetacznik chętnie też bym takiego na rabacie posadziła

Może i ja z heliotropami zaryzykuję i wysieję,
 muszę się zastanowić
 muszę się zastanowić  
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
ZnalazłamAnnes 77 pisze: Edytko sprawdź na allegrooo wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
 .
 . A przetacznik też się podoba i mam go od wiosny
 .
 .Pozdrawiam - Edyta

- ewamaj66
Zamierzam być twardka  Białe powoli znika, może niedługo da się rwać kretowiska (kompost później
 Białe powoli znika, może niedługo da się rwać kretowiska (kompost później  ).
).
Piwonia chińska to ta bylinowa, z korzeniami jak marchewki. Kwitnie w czerwcu.

Białe powoli znika, może niedługo da się rwać kretowiska (kompost później
 Białe powoli znika, może niedługo da się rwać kretowiska (kompost później  ).
).Piwonia chińska to ta bylinowa, z korzeniami jak marchewki. Kwitnie w czerwcu.