Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
Madziu, skoro chcesz to je posadzisz, psioczyć będziesz potem 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No nie powiem, to były najkrótsze negocjacje w moim życiu
Chcę mieć róże i co mam na to poradzić? Serce nie sługa...

Chcę mieć róże i co mam na to poradzić? Serce nie sługa...
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- variegata
- 1000p
Akcja - obornik zakończona
Najpierw przyjechała kupa ( trafne określenie, prawda?) obornika i mistrzowie wideł rozrzucili to równomiernie. Na zdjeciu pierwsza porcja, później przyjechała kolejna, ale już podaruję Wam szczegóły w postaci kolejnych zdjęć lub ujęć makro, w końcu wiadomo o co chodzi, prawda?

Później zaorali i już po sprawie. Trwało to 4 godziny przy zaangażowaniu 3 par rąk męskich.
Taaadam!Tutaj będzie kiedyś trawnik

Ściślej mówiąc jego główna część, ponieważ jeszcze z boku domu też odbyła się ta sama akcja.

No i stało się
Psy zostały eksmitowane z tamtej strony działki.
Żeby nie było wątpliwości postawiliśmy im widoczne ograniczniki ( wdłuż elektronicznego ogrodzenia, o którym już pisałam, że takowe posiadamy) żeby nie zapędzały się z przyzwyczajenia w tamte rejony. Nawet miałam pomysł żeby do wiosny tam biegały zanim nie posiejemy trawy, ale one wpadły tam jak do stołówki i natychmiast trzeba było coś wymyślić...
Tak wygląda widoczny 'ogranicznik' wg. mojego pomysłu. Zniknie jak dojedzie drewniany płotek (kiedyś).

Po lewej stronie na końcu ściany powstanie kratka/pergola/łuk ( jeszcze nie wiem co, bo to wczorajszy pomysł) na róże pnące.

Najpierw przyjechała kupa ( trafne określenie, prawda?) obornika i mistrzowie wideł rozrzucili to równomiernie. Na zdjeciu pierwsza porcja, później przyjechała kolejna, ale już podaruję Wam szczegóły w postaci kolejnych zdjęć lub ujęć makro, w końcu wiadomo o co chodzi, prawda?

Później zaorali i już po sprawie. Trwało to 4 godziny przy zaangażowaniu 3 par rąk męskich.
Taaadam!Tutaj będzie kiedyś trawnik

Ściślej mówiąc jego główna część, ponieważ jeszcze z boku domu też odbyła się ta sama akcja.

No i stało się

Żeby nie było wątpliwości postawiliśmy im widoczne ograniczniki ( wdłuż elektronicznego ogrodzenia, o którym już pisałam, że takowe posiadamy) żeby nie zapędzały się z przyzwyczajenia w tamte rejony. Nawet miałam pomysł żeby do wiosny tam biegały zanim nie posiejemy trawy, ale one wpadły tam jak do stołówki i natychmiast trzeba było coś wymyślić...
Tak wygląda widoczny 'ogranicznik' wg. mojego pomysłu. Zniknie jak dojedzie drewniany płotek (kiedyś).

Po lewej stronie na końcu ściany powstanie kratka/pergola/łuk ( jeszcze nie wiem co, bo to wczorajszy pomysł) na róże pnące.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madzia idziesz,jak burza kochana
Nawet psom przypadło do gustu to nawożenia g.............m
Trzymam kciuki 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Madziu , fantastyczne zdjęcia z obornikowania
Dokąd sięga Twoja działka, do tych drzew na końcu ?
Pieski miały używanie, moje nawet kopią jak wsypię granulowany obornik
Będą też róże

Dokąd sięga Twoja działka, do tych drzew na końcu ?

Pieski miały używanie, moje nawet kopią jak wsypię granulowany obornik

Będą też róże

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Madziu małe pytanko odnośnie wspomagania obornikiem.
Pierwszy rozrzut w dwóch miejscach. A co z drugą częścią działki?
Czy jak będziesz chciała ją obrzucić tym złotem będziesz przejeżdżała po obecnej przeoranej ziemi czy rozwalała siatkę aby tam dojść?
Pierwszy rozrzut w dwóch miejscach. A co z drugą częścią działki?
Czy jak będziesz chciała ją obrzucić tym złotem będziesz przejeżdżała po obecnej przeoranej ziemi czy rozwalała siatkę aby tam dojść?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- variegata
- 1000p
ARABELLA dziękuje za odwiedziny i za kibicowanie
Kasiu chodzi o te drzewa po prawej stronie, gdzie są psie budy? To połowa tej części działki.
Pieski normalnie oszalały ja zobaczyły jaki im Pańcia wypas przygotowała
Róże pomimo, ze to nierozsądne i nieracjonalne z mojej strony faktycznie będą
Pocieszam sie tym , że u Ciebie w podobnych warunkach tez rosną i to jakie piękne
Ilonka, pierwszy rzut tylko z przodu i z boku, ponieważ to miejsce, które chce już od wiosny aranżować i urządzać. Druga część działki będzie nawożona i realizowana wg. planu dopiero w następnych sezonach i wtedy faktycznie będzie TAM utworzony wjazd awaryjny. Poza tym nawóz musi się najpierw wyprodukować, bo cały zapas przechwyciłam rolnikowi i wystarczyło akurat na ten kawałek, na którym ma być trawnik. U nas na wsi obornik jest towarem luksusowym i pożądanym-trzeba mieć znajomości żeby go zdobyć

Kasiu chodzi o te drzewa po prawej stronie, gdzie są psie budy? To połowa tej części działki.
Pieski normalnie oszalały ja zobaczyły jaki im Pańcia wypas przygotowała

Róże pomimo, ze to nierozsądne i nieracjonalne z mojej strony faktycznie będą

Ilonka, pierwszy rzut tylko z przodu i z boku, ponieważ to miejsce, które chce już od wiosny aranżować i urządzać. Druga część działki będzie nawożona i realizowana wg. planu dopiero w następnych sezonach i wtedy faktycznie będzie TAM utworzony wjazd awaryjny. Poza tym nawóz musi się najpierw wyprodukować, bo cały zapas przechwyciłam rolnikowi i wystarczyło akurat na ten kawałek, na którym ma być trawnik. U nas na wsi obornik jest towarem luksusowym i pożądanym-trzeba mieć znajomości żeby go zdobyć

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Madziu oj widzę że będziesz potrzebowała dużo roślin .
- variegata
- 1000p
Geniu, na szczęście już teraz będe wiedziała jakich ( mniej więcej)
Na pewno żadne maleństwa, tylko duuuże krzaki, no i jak słusznie zauważyłaś ilości roślin potrzebne do aranżacji tego przyszłego przyprawiają o ból głowy. Ale podzielę to na kilka etapów i takimi małymi kroczkami za kilkanaście lat będe miała ogród

Na pewno żadne maleństwa, tylko duuuże krzaki, no i jak słusznie zauważyłaś ilości roślin potrzebne do aranżacji tego przyszłego przyprawiają o ból głowy. Ale podzielę to na kilka etapów i takimi małymi kroczkami za kilkanaście lat będe miała ogród

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
No i czego Ci najbardziej zazdrościć oczywiście tak pozytywnie ?:) powierzchni ? chyba u mnie to najmniej osiągalne przy domu więc tego:) Poza zdrową zazdrością kibicuję i podglądam i cieszyć mnie będzie kiedy kiedyś będę mogła stwierdzić ten duży piękny ogród widziałam i kibicowałam mu od powijaków do teraz
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Madzia, akcja 'obornik' zakończna pełnym sukcesem, gratuluję
Trawka będzie rosła jak marzenie na takim gruncie
Ja mam opcję na dostawę obornika końskiego, ale nie mam gdzie kompostować tego 'złota' więc dopiero wiosną się zgłoszę do pobliskiej stadniny i wezmę co nie co...

Ja mam opcję na dostawę obornika końskiego, ale nie mam gdzie kompostować tego 'złota' więc dopiero wiosną się zgłoszę do pobliskiej stadniny i wezmę co nie co...

- variegata
- 1000p
Monia zawstydzasz mnie
Kasiu, ja wybrałam krowi bo podobno (opinia rolników) lepszy. Koński zakwasza i jest za suchy, przynajmniej tak słyszałam.
Iguś, jaka walka? Boks? Bo właśnie jakąś galę jestem zmuszona oglądać (M zapłacił 600zł za akcję-obornik i teraz oglądam z nim żeby myślał, że jestem miła
)
czy raczej pytasz o walke o róże? Bo mam kilka kandydatek na już

Kasiu, ja wybrałam krowi bo podobno (opinia rolników) lepszy. Koński zakwasza i jest za suchy, przynajmniej tak słyszałam.
Iguś, jaka walka? Boks? Bo właśnie jakąś galę jestem zmuszona oglądać (M zapłacił 600zł za akcję-obornik i teraz oglądam z nim żeby myślał, że jestem miła

czy raczej pytasz o walke o róże? Bo mam kilka kandydatek na już

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Madzia taka walka przez przelewu krwi jest ok. Tylko nie zadzieraj z g...........m ,bo jeszcze kwiatki nie urosną 

- variegata
- 1000p
Lucy, boks jest pfuj, ale siedze dzielnie i oglądam (co widać po wpisach na FO):lol:
Iga, wiem! Tobie o walke z myszami chodziło
Przemilczmy to. Na razie 1:0 dla myszy.
Proszę bardzo, poniżej dowód jakie zaangażowanie wykazują kotki w tej sprawie:

Iga, wiem! Tobie o walke z myszami chodziło

Proszę bardzo, poniżej dowód jakie zaangażowanie wykazują kotki w tej sprawie:

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)