Daj cynka czy smakowało
 Daj cynka czy smakowało 
Podpowiem, że po wyrobieniu jest dość rzadkie, nieco tylko bardziej gęste niż naleśnikowe
 Dlatego lepiej je piec w dwóch foremkach, ale piekłam też w całości, da się przekroić do przełożenia, ale trzeba uważać zdejmując i nakładając blaty na siebie, bo jest bardzo delikatne i może się łamać.
 Dlatego lepiej je piec w dwóch foremkach, ale piekłam też w całości, da się przekroić do przełożenia, ale trzeba uważać zdejmując i nakładając blaty na siebie, bo jest bardzo delikatne i może się łamać.Marysiu, też wiele rzeczy robię "na oko"
 Świetny patent na szybki obiadek
 Świetny patent na szybki obiadek 
_oleander_, jak robisz grzybowy pasztecik? Nigdy jeszcze nie robiłam, warzywne owszem, zdarzało mi się, ale potem sama je muszę jeść i przeważnie rozdaję Mamie i siostrom, bo moi faceci kręcą nosem. Oni obaj wybitnie mięsożerni
 Może grzybowy by im posmakował
 Może grzybowy by im posmakował 
Pati, taki obłożony słoninką lub boczkiem mój Mąż uwielbia

Ula, witam Mieszkankę Ziemi Świętokrzyskiej
 i zapraszam jak najczęściej
  i zapraszam jak najczęściej  Wypróbowuj i dawaj znać jak smakowało
 Wypróbowuj i dawaj znać jak smakowało  I oczywiście gorąco zapraszamy do dzielenia się ulubionymi przepisikami
 I oczywiście gorąco zapraszamy do dzielenia się ulubionymi przepisikami  

podpatrzę i skorzystam pewnie z przepisów
  podpatrzę i skorzystam pewnie z przepisów  
  Przecież Twoje paszteciki oglądałam, a ten w cieście mam nawet skopiowany
 Przecież Twoje paszteciki oglądałam, a ten w cieście mam nawet skopiowany   Teraz tylko piec
 Teraz tylko piec 

) Widujemy się na Wyspie
  ) Widujemy się na Wyspie  
  ) Potem lecę po Dziecko, za obiad biorę się ok. 16.00 a ok. 16.30 Mąż wraca z pracy... Czasami w ramach oderwania się od kompa i pracy, cosik bardziej czasochłonnego w kuchni wymyślam
 ) Potem lecę po Dziecko, za obiad biorę się ok. 16.00 a ok. 16.30 Mąż wraca z pracy... Czasami w ramach oderwania się od kompa i pracy, cosik bardziej czasochłonnego w kuchni wymyślam   
  moja już skończyła w maju, ale miło mi
 moja już skończyła w maju, ale miło mi  
 ,
,
 Dzieciaki były zachwycone, mąż podchodził jak do jeża
  Dzieciaki były zachwycone, mąż podchodził jak do jeża