Piękna zdjęcia ogrodu! Jest zielono jak wiosną!
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Piekne zdjęcia detali! Te trawki!!! Te berberysy! Masz oko!
To zasługa Twoich pięknych iglaków! A trawniczek jaki wypielęgnowany 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko niezła rewolucja się zapowiada. Nie wiem czy będzie lepiej, ale będzie na pewno inaczej!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś uwielbiam Twój a właściwie Wasz trawnik, taki wysprzątany i elegancki
a w zestawieniu z drzewkami i krzakami to wszystko jest wspaniałe.
U mnie pewnie nigdy się nie doczekam takiego wysprzątanego trawnika ale zawsze mogę wpaść do Ciebie i się napatrzeć.
Kącik pogazowy zapowiada się ślicznie, z tymi hortensjami kwitnącymi ogromnymi wiechami.
A pro po hortensji, masz ich dość sporo więc proszę o radę w ich sprawie. Potrzebuję jakieś które będą rosły prawie cały czas w słońcu, na marnym podłożu - choć przy sadzeniu częściowo będzie zmienione no i z ograniczonym dostępem do wody czyli tylko tyle aby przeżyły najgorsze upały. Czy są takie mało wymagające a jednocześnie ładne bo to ma być dodatek do Róży Dawida która ma śliczne czerwone owoce. http://www.rozarium.org/roze/r-a-dawida/ Planuję zrobić okrąg z hortensji wokół róży tylko nie wiem czy znajdę takie bezobsługowe a śliczne.
Kącik pogazowy zapowiada się ślicznie, z tymi hortensjami kwitnącymi ogromnymi wiechami.
A pro po hortensji, masz ich dość sporo więc proszę o radę w ich sprawie. Potrzebuję jakieś które będą rosły prawie cały czas w słońcu, na marnym podłożu - choć przy sadzeniu częściowo będzie zmienione no i z ograniczonym dostępem do wody czyli tylko tyle aby przeżyły najgorsze upały. Czy są takie mało wymagające a jednocześnie ładne bo to ma być dodatek do Róży Dawida która ma śliczne czerwone owoce. http://www.rozarium.org/roze/r-a-dawida/ Planuję zrobić okrąg z hortensji wokół róży tylko nie wiem czy znajdę takie bezobsługowe a śliczne.
- constancja

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, pięknie.
Tak czyściutko i ze smakiem.
Cieszę się, że nastrój uległ poprawie.... z pewnością łatwiej będzie przebrnąć przez te kilka miesięcy.
A mech? Ja celowo z lasu go ściągam, a w wiosennych planach mam produkcję jogurtowej pożywki i hodowlę w kilku miejscach. Marzy mi się też stworzenie na tarasie dywaników z różnych gatunków mchu.... tylko nie wiem co na to powiedzą moje futrzaki.
Cieszę się, że nastrój uległ poprawie.... z pewnością łatwiej będzie przebrnąć przez te kilka miesięcy.
A mech? Ja celowo z lasu go ściągam, a w wiosennych planach mam produkcję jogurtowej pożywki i hodowlę w kilku miejscach. Marzy mi się też stworzenie na tarasie dywaników z różnych gatunków mchu.... tylko nie wiem co na to powiedzą moje futrzaki.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Też biegam w szlafroczku rano po ogrodzie. Piję kawę z moimi królewnami, ale tylko latem.
Zdjęcia cudne
.
Dziś było ładnie. Trochę słonka i za raz lepiej
Co robisz z krecikiem
Znajomy opowiadał o koledze, który łapał i wyrzucał za siatkę
.
Zdjęcia cudne
Dziś było ładnie. Trochę słonka i za raz lepiej
Co robisz z krecikiem
Znajomy opowiadał o koledze, który łapał i wyrzucał za siatkę
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, wspaniałe zdjęcia z ogrodu. Trudno uwierzyć, że są z dnia dzisiejszego. Bo u nas ani odrobiny słonka, za to szarówa i śnieżek, no i na minusie.
Trawkę masz ślicznie przyciętą przed zimą, ja się zbierałam, zbierałam i nie skosiłam.
A zdjęcia robisz fantastyczne!
Trawkę masz ślicznie przyciętą przed zimą, ja się zbierałam, zbierałam i nie skosiłam.
A zdjęcia robisz fantastyczne!
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga Twój ogród nawet późną jesienią wygląda interesująco.
Nowe plany bardzo ciekawe i na pewno będzie pięknie. Zwłaszcza gdy zaczną kwitnąć hortensje.
Dziś okryłam resztę róż. Teraz kilka miesięcy spokoju. Niestety będzie trudno wytrzymać bez pracy w ogrodzie
Nowe plany bardzo ciekawe i na pewno będzie pięknie. Zwłaszcza gdy zaczną kwitnąć hortensje.
Dziś okryłam resztę róż. Teraz kilka miesięcy spokoju. Niestety będzie trudno wytrzymać bez pracy w ogrodzie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Moniko, myślę, że trochę odpoczynku od ogrodu wszyscy potrzebujemy... mam nadzieję, że już od początku marca będziemy mogli pełną parą ruszyć do wiosennych porządków... ponoć grudzień/styczeń mają być zimne, a luty/marzec już wiosenne
To optymistyczna prognoza, nawet jeśli to tylko wróżenie z fusów... Czy Ty masz jakieś hortensje, poza Annabelle? Jakoś nie pamiętam
Nena, bardzo mi miło czytać takie komentarze - dzięki! Szlafroczek mam kożuszkowy, do tego za wielkie buty M. i żadne temperatury wokoło zera mi nie straszne ;-)) Krecik złapał się w pułapkę, ale definitywną, i wylądował za siatką - myślę, że w tym roku mieliśmy ich co najmniej ze 20 sztuk
Doris, cieszę się, że Ci się podoba... Będziesz wiosną sadzić hortensje?
Ewa-constancja, a wiesz, że ja też przynosiłam mech z okolicznego lasu? Zamierzałam zrobić prawdziwy zakątek z mchu i paproci... niestety lato było wtedy tak upalne, że po jakimś czasie mech padł... Niewykluczone, że spróbuję znowu, a na pewno wysmaruję jogurtem stopnie kaskady, co by szybciej zarosła.... Miłego wieczoru!
Majutek, zakładaj już ten swój wątek, proszę
Posadziłaś już wszystkie różyce?
Co do hortensji, to chętnie doradzę odmiany z którymi mam doświadczenie... do róży Dawida (swoją drogą, powinnam z różnych powodów takową mieć!
) według mnie świetnie będzie pasować hortensja Silver Dollar albo Vanille Fraise - obie mogą śmiało rosnąć na słonecznym stanowisku (u mnie od południowej strony), mają olbrzymie wiechy, ozdobne do jesieni, przecudownie się przebarwiające, zwłaszcza Vanille F. Mam tylko pewną wątpliwość, czy hortensje o tak dużych wiechach nie zdominują róży... Zobacz jeszcze na Pink Diamond lub Pinky Winky o delikatniejszych kwiatostanach lub ażurową Great Star. Jeśli chodzi o podłoże, to wszystkie hortensje preferują wilgotną glebę... Przynajmniej raz dziennie obfite podlewanie konieczne... Daj znać co wymyśliłaś 
Marysiu, nie takie rewolucje się robiło
tu tylko mały przewrót się zapowiada, miejmy nadzieję, że udany!
Miłko, dziękuję za tyle komplementów - staram się dbać o ogród nawet późną jesienią...
Tadziu, liczę że zima będzie tylko w grudniu, a później aura będzie dla nas i przyrody łaskawa...
Majeczko, krety czasem u mnie i pod śniegiem wyrzucają kopce, mam wrażenie że nie śpią nigdy
Ewa, u mnie śnieg nie spadł, a dzień był przepiękny... jak u Ciebie?
...i zaległości:
Tereniu, dziękuję za sobotnie odwiedziny... we wspominkach postawiłam na żółty kolor i choć za nim nie przepadam, to wczesną wiosną te barwy są cudowne... drzewko to Wredny, dobrze rozpoznałaś
Pozdrowienia!
Przemku, dziękuję w imieniu koloru żółtego
!
Pat, oczywiście że dopiszę Cię do listy erectowej (w niektórych kręgach zwanej erekcyjną
) - siewek w sezonie jest naprawdę sporo. Słońce było dziś cudowne, co prawda nie zrobiłam nic konkretnego w ogrodzie, ale za to zmieniłam zasłony, poduchy w salonie, bieżniki, świece... dominują teraz odcienie czekolady, caffe mocca, złota i połyskującego ciepłego brązu - to lubię. Poza tym, napatrzyłam się na Twoje kuchenne dylematy i mimo, że lubię swoją kuchnię bardzo bardzo, to mam ochotę zrezygnować ze stonowanej nowoczesności na rzecz tak wspaniałego rustykalnego klimatu, do jakiego dążysz
Jestem zachwycona Twoimi inspiracjami!
Julek, słońce dzisiaj obudziło we mnie demona dekoratora i designu
Jagódko, Margo, Jula już Ci przekazały swoje doświadczenia z History, ja polecam Cinderellę jako piękną i niezawodną - decyzja należy do Ciebie
Ave, serdecznie dziękuję za odwiedziny wraz z całym zestawem pochlebnych słów - bardzo mi miło! Historia mojej przygody z ogrodem oparta na wcześniejszych doświadczeniach z ogrodu przy rodzinnym domu oraz ogrodu wiejskiego, jest dość obszerna - od dziecka towarzyszyły mi rośliny, zwierzęta domowe, ptaki, tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam jak pozytywnie wpłyną na moje życie. Jeśli czymkolwiek mogę Cię zainspirować, będzie mi szalenie miło. Zapraszam i obiecuję rewizytę u Ciebie.
Robaczku, udanego spotkania dziś wieczorem
Prace w ogrodzie zakończone, chociaż jeszcze kusi mnie by wsadzić trochę czosnków...
Małgosiu, pozdrawiam generalsko zatem
Ula, dzięki za odwiedziny!
Zdaje się, że wyszłam na prostą
PanM się śmieje, że kolokwium piszę, taki elaborat mi wyszedł 
Nena, bardzo mi miło czytać takie komentarze - dzięki! Szlafroczek mam kożuszkowy, do tego za wielkie buty M. i żadne temperatury wokoło zera mi nie straszne ;-)) Krecik złapał się w pułapkę, ale definitywną, i wylądował za siatką - myślę, że w tym roku mieliśmy ich co najmniej ze 20 sztuk
Doris, cieszę się, że Ci się podoba... Będziesz wiosną sadzić hortensje?
Ewa-constancja, a wiesz, że ja też przynosiłam mech z okolicznego lasu? Zamierzałam zrobić prawdziwy zakątek z mchu i paproci... niestety lato było wtedy tak upalne, że po jakimś czasie mech padł... Niewykluczone, że spróbuję znowu, a na pewno wysmaruję jogurtem stopnie kaskady, co by szybciej zarosła.... Miłego wieczoru!
Majutek, zakładaj już ten swój wątek, proszę
Co do hortensji, to chętnie doradzę odmiany z którymi mam doświadczenie... do róży Dawida (swoją drogą, powinnam z różnych powodów takową mieć!
Marysiu, nie takie rewolucje się robiło
Miłko, dziękuję za tyle komplementów - staram się dbać o ogród nawet późną jesienią...
Tadziu, liczę że zima będzie tylko w grudniu, a później aura będzie dla nas i przyrody łaskawa...
Majeczko, krety czasem u mnie i pod śniegiem wyrzucają kopce, mam wrażenie że nie śpią nigdy
Ewa, u mnie śnieg nie spadł, a dzień był przepiękny... jak u Ciebie?
...i zaległości:
Tereniu, dziękuję za sobotnie odwiedziny... we wspominkach postawiłam na żółty kolor i choć za nim nie przepadam, to wczesną wiosną te barwy są cudowne... drzewko to Wredny, dobrze rozpoznałaś
Przemku, dziękuję w imieniu koloru żółtego
Pat, oczywiście że dopiszę Cię do listy erectowej (w niektórych kręgach zwanej erekcyjną
Julek, słońce dzisiaj obudziło we mnie demona dekoratora i designu
Jagódko, Margo, Jula już Ci przekazały swoje doświadczenia z History, ja polecam Cinderellę jako piękną i niezawodną - decyzja należy do Ciebie
Ave, serdecznie dziękuję za odwiedziny wraz z całym zestawem pochlebnych słów - bardzo mi miło! Historia mojej przygody z ogrodem oparta na wcześniejszych doświadczeniach z ogrodu przy rodzinnym domu oraz ogrodu wiejskiego, jest dość obszerna - od dziecka towarzyszyły mi rośliny, zwierzęta domowe, ptaki, tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam jak pozytywnie wpłyną na moje życie. Jeśli czymkolwiek mogę Cię zainspirować, będzie mi szalenie miło. Zapraszam i obiecuję rewizytę u Ciebie.
Robaczku, udanego spotkania dziś wieczorem
Małgosiu, pozdrawiam generalsko zatem
Ula, dzięki za odwiedziny!
Zdaje się, że wyszłam na prostą
-
Keetee

Agus tak
zamierzam sądzic i chyba pozostane tylko przy Vanila Frise ,jak dla mnie mega efektowne ,choć jeszcze podoba mi sie taka na pniu Pee Gee 
Doris, to zdjęcie Pee Gee ze strony Future Gardens jest po prostu nieziemskie... powiem Ci, że jak spotkam taką w którejś ze szkółek, to sobie sprawię. Oczywiście Vanille Fraise polecam Ci z całego serca... chyba nie ma sobie równi w głębi i intensywności przebarwiania...
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Załapałam się już na końcówkę 12 części brawo 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Ewa, witam serdecznie
Do końca wątku jeszcze daleko - w ogrodzie nuda, nie ma co robić i o czym gadać; nie to co w sezonie ;-)
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus bedzie dobrze a nawet lepiej niz dobrze - tez tak bym zrobila
Demonie opowiadaj co wymodzilas? jutro pierwszy adwent a ja nawet wianka nie wymodzilam do swieczek ... jutro musze magiczna skrzynie otworzyc i zobaczyc co tam mam ciekawego.
ps e tam nie ma o czym gadac, tez tak myslalam zeszla zima a to dopiero topiki zaczely plynac wartko jak strumienie gorskie
Demonie opowiadaj co wymodzilas? jutro pierwszy adwent a ja nawet wianka nie wymodzilam do swieczek ... jutro musze magiczna skrzynie otworzyc i zobaczyc co tam mam ciekawego.
ps e tam nie ma o czym gadac, tez tak myslalam zeszla zima a to dopiero topiki zaczely plynac wartko jak strumienie gorskie
-
Keetee

Agus a Ty masz ta odmiane Renhy Vanille
Pee Gee ...to cudo...cały czas główkuje nad miejscem bo baaaaardzo ja chce