to Ty małolata jesteś
Moje Ogrodowe krople pamięci...
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...
Ewcia
uwielbiam komplementy takie
Rówieśnico 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
to ja też poproszę o ten przepis na wyleczenie zatok 
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- ra_barbara

- Kontakt:
Renatko Aloes trzeba kupić w aptece musi być w szklanej butelce, nie w plastikowej
Jeszcze lepiej gdyby sie miało własny aloes z doniczki
Alocit z soku z aloesu wykonujemy w ten sposób, że sok z aloesu rozcieńczamy wodą w stosunku 1:1, czyli do półlitrowej butelki z ciemnego szkła wlewamy ? litra soku z aloesu i ? litra wody. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.
Alocit z soku z pestek grejpfruta wykonujemy w ten sposób, że półlitrową butelkę z ciemnego szkła napełniamy wodą i dodajemy 35 kropli Citroseptu. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.
Zakraplać do nosa 3,4x dziennie.
Po półrocznej kuracji roztworem soku z aloesu na początku, należy co trzy miesiące zmieniać rodzaj środka gojącego (na ekstrakt z grejpfruta i odwrotnie). Te zmiany uzasadnione są faktem, że po pewnym czasie organizm ?przyzwyczaja się? do każdego środka gojącego i przestaje na niego reagować. Teoretycznie można byłoby stosować tylko jeden z środków gojących i robić przerwy, ale nie jest to dobre wyjście, ponieważ nasze środowisko zatruwane jest nieprzerwanie, więc nawet krótka przerwa w profilaktyce może spowodować niepowetowane szkody w zdrowiu.
Alocit z soku z aloesu wykonujemy w ten sposób, że sok z aloesu rozcieńczamy wodą w stosunku 1:1, czyli do półlitrowej butelki z ciemnego szkła wlewamy ? litra soku z aloesu i ? litra wody. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.
Alocit z soku z pestek grejpfruta wykonujemy w ten sposób, że półlitrową butelkę z ciemnego szkła napełniamy wodą i dodajemy 35 kropli Citroseptu. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.
Zakraplać do nosa 3,4x dziennie.
Po półrocznej kuracji roztworem soku z aloesu na początku, należy co trzy miesiące zmieniać rodzaj środka gojącego (na ekstrakt z grejpfruta i odwrotnie). Te zmiany uzasadnione są faktem, że po pewnym czasie organizm ?przyzwyczaja się? do każdego środka gojącego i przestaje na niego reagować. Teoretycznie można byłoby stosować tylko jeden z środków gojących i robić przerwy, ale nie jest to dobre wyjście, ponieważ nasze środowisko zatruwane jest nieprzerwanie, więc nawet krótka przerwa w profilaktyce może spowodować niepowetowane szkody w zdrowiu.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Basiu a propos sąsiadki to ona ma swoja koncepcję a Ty swoją. Niestety każda inną
Może jakby ten murek cyknąć od przodka to by lepiej było widać!
Może jakby ten murek cyknąć od przodka to by lepiej było widać!
- ra_barbara

- Kontakt:
Marysiu od przodka nic nie widać bo tam są jeszcze deski szalunkowe co by murek stabilności nabrał
.Wiesz gdyby sasiadka dała tam jakich ładnych kamieni to jeszcze można by znieść ale ona wali tam worki foliowe a na nie dachówki potłuczone i zauważyłam też kawałki eternitu
, no i nie chcę ale muszę zwrócić jej uwagę, przecież to azbest a ja mam blisko tej siatki warzywnik.Przesadziła baba, wkurzyłam sie bardzo, co za puste bezmyślne babsko 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu dobrze gadasz o aloesie , ale tylko zawsze trzeba usuwać wewnętrzą skórkę liścia ...powoduje rewolucję bardzo burzliwą w brzuchu gdy go pijesz.../ oczywiście kupowane w aptece skórki już nie mają/
a wiesz jak on odmładza...a jak wpływa na energię
na temat tej cudownej rośliny mogę duuużo pisać...jestem jej fanką od wielu lat...
- ra_barbara

- Kontakt:
Ależ Misiu...co Ty godosz co Ty godosz
mój wątek Cię uwielbia
jak wszystkich co tu zaglądają
A mówisz że aloes odmładza....no to ja teraz rozumiem skąd u Ciebie ta piękna cera
Wiem o zdejmowaniu zewnętrznej skórki...pamietam, pamietam jak sie to robi
...czy ja świntuszę ...(?)
Idę sobie ugotować budyniu, Grażynka na wyspie u Marysi smaki mi zrobiła bo tam w Irlandii jakieś puddingowe święto obchodzą
A mówisz że aloes odmładza....no to ja teraz rozumiem skąd u Ciebie ta piękna cera
Wiem o zdejmowaniu zewnętrznej skórki...pamietam, pamietam jak sie to robi
Idę sobie ugotować budyniu, Grażynka na wyspie u Marysi smaki mi zrobiła bo tam w Irlandii jakieś puddingowe święto obchodzą
- Maska

- Kontakt:
A mnie aloes pięknie rósł i pewnego dnia padł (chyba go najpierw podsuszyłam, a potem za bardzo chciałam mu to wynagrodzić!)
Z tym eternitem to absolutny brak świadomości. Jak się sprowadziłam, to sąsiad dostał wyrok sądu: obcięcie dachu stajni , który kończył się za blisko mojej posesji. Stajnia kryta eternitem. Wyrok był konsekwencją sprawy moich poprzedników, a ja mówiłam że mnie to nie przeszkadza, ale on się uparł że będzie sprawdzane wykonanie decyzji. I co wziął szlifierkę kątową i bez żadnego zabezpieczenia obciął część dachu eternitowego na długości ok. 10 m. Na szczęście mam tam tylko kwiatki, ale co się nawdychał i rozpylił to nasze i co miałam się kłócić z facetem, z którym moi poprzednicy toczyli boje na widły! Dodam jeszcze, że facet musiał uzupełnić wykształcenie, żeby utrzymać się w pracy i studiował w Wyższej Szkole Ochrony Środowiska
Z tym eternitem to absolutny brak świadomości. Jak się sprowadziłam, to sąsiad dostał wyrok sądu: obcięcie dachu stajni , który kończył się za blisko mojej posesji. Stajnia kryta eternitem. Wyrok był konsekwencją sprawy moich poprzedników, a ja mówiłam że mnie to nie przeszkadza, ale on się uparł że będzie sprawdzane wykonanie decyzji. I co wziął szlifierkę kątową i bez żadnego zabezpieczenia obciął część dachu eternitowego na długości ok. 10 m. Na szczęście mam tam tylko kwiatki, ale co się nawdychał i rozpylił to nasze i co miałam się kłócić z facetem, z którym moi poprzednicy toczyli boje na widły! Dodam jeszcze, że facet musiał uzupełnić wykształcenie, żeby utrzymać się w pracy i studiował w Wyższej Szkole Ochrony Środowiska
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Żartujesz Marysiu - pomine epitety jakie mi sie nasuneły, zeby nie obrażać zwierzątek osiołków itp...Maska pisze: wziął szlifierkę kątową i bez żadnego zabezpieczenia obciął część dachu eternitowego ... i studiował w Wyższej Szkole Ochrony Środowiska
- Maska

- Kontakt:
Niestety Aniu nie żartuję 
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ujmę to słowem KOŁEK,
chociaż jak mieszkałam na wsi mąż głównej ksiegowej z Zespołu Oświaty Gminnej zmienił dach, usunął eternit (to były takie płytki 20cm x 20cm) - potem chodził po nieuzytkach zielonych, po łące za domem i polu Holendra, który przejął ziemię PGRu i rozrzucał sobie te płytki, zeby nie musiec ich utylizować - bo to kosztowne !!!
chociaż jak mieszkałam na wsi mąż głównej ksiegowej z Zespołu Oświaty Gminnej zmienił dach, usunął eternit (to były takie płytki 20cm x 20cm) - potem chodził po nieuzytkach zielonych, po łące za domem i polu Holendra, który przejął ziemię PGRu i rozrzucał sobie te płytki, zeby nie musiec ich utylizować - bo to kosztowne !!!
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Kochane....ja aloes popieram w 100%....bywało że mały pił go-taki amerykański w butlach z miąższem.....ale on drogi-mimo to wypił swoje....wyleczyłam go tym z przeziębień i z brania antybiotyków-od kilku lat spokój....ale do tego trzeba cierpliwości i systematyczności-teraz próbowałam podawać krople do nosa...ale zapominałam
Aloes mam swój ---o taki
tozdj z netu-nie chce mi się szuakć swojego
mam sadzonki małe-roczne ....nie wiem ile -może trzy....jakby kto chciał to dam....może na zlot??
Basiu sorki
Aloes mam swój ---o taki
mam sadzonki małe-roczne ....nie wiem ile -może trzy....jakby kto chciał to dam....może na zlot??
Basiu sorki
Basiu bardzo dziękuje
muszę spróbować 
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Maska

- Kontakt:
No to spróbuję i ja też jeszcze raz może go nie utopię!
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Mnie pani sprzedająca sok z aloesu wraz z broszurą powiedziała, że do celów leczniczych wykorzystuje się tylko aloes zwyczajny. http://pl.wikipedia.org/wiki/Aloes_zwyczajny Inne nie mają tych właściwości.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;