Ilonko, przyszłam namówić Ciebie, żebyś zechciała omówić swoje różyczki, te które miałaś w minionym sezonie.
 Ilonko, przyszłam namówić Ciebie, żebyś zechciała omówić swoje różyczki, te które miałaś w minionym sezonie.   
 Zobaczysz jak zaczniesz, to wena Ci wróci

, jeśli chodzi oczywiście o róże, ale może w następnym sezonie, kto wie
, jeśli chodzi oczywiście o róże, ale może w następnym sezonie, kto wie   napisałam, że nie mam weny do pisania, ale to nie wynika z jakiejś chandry tylko jak zwykle z braku czasu, bo ja już tak mam, że na "tyłku" za przeproszeniem nie mogę usiedzieć i wciąż muszę coś robić, a że pomysłów mam co nie miara, więc zawsze się dziwię jak ludzie mogą się nudzić
 napisałam, że nie mam weny do pisania, ale to nie wynika z jakiejś chandry tylko jak zwykle z braku czasu, bo ja już tak mam, że na "tyłku" za przeproszeniem nie mogę usiedzieć i wciąż muszę coś robić, a że pomysłów mam co nie miara, więc zawsze się dziwię jak ludzie mogą się nudzić  . Póki co naprawdę wolę oglądać te Twoje pięknotki i planować, a raczej kombinować
. Póki co naprawdę wolę oglądać te Twoje pięknotki i planować, a raczej kombinować  , gdzie by tu jeszcze jakieś upchać, no i właśnie wpadł mi do głowy kolejny pomysł, zrobię aranżację tego co wymyśliłam i wstawię
 , gdzie by tu jeszcze jakieś upchać, no i właśnie wpadł mi do głowy kolejny pomysł, zrobię aranżację tego co wymyśliłam i wstawię  .
.

...muszę się przygotować do wiosny, bo gdzieś wyczytałam, że to już niedługo za 101 dni
  ...muszę się przygotować do wiosny, bo gdzieś wyczytałam, że to już niedługo za 101 dni
 muszę znaleźć odpowiednie zdjęcia, powycinać, ponakładać a to troszkę czasu zajmie, póki co zima długa, ale żebyście tak długo nie musiały czekać to, wymyśliłam dwie pergole na których mają być oczywiście różyczki i tak na jednej widzę Elfe i The Pilgrim, a na drugiej obowiązkowo Eden Rose i może Martha? Kasiu co myślisz? Poza tym przed tym moim gigantem żarnowcem rabatę różaną w kształcie pół łuku, no i mam przecież do zrobienia oczko, może jakiś mostek?
 muszę znaleźć odpowiednie zdjęcia, powycinać, ponakładać a to troszkę czasu zajmie, póki co zima długa, ale żebyście tak długo nie musiały czekać to, wymyśliłam dwie pergole na których mają być oczywiście różyczki i tak na jednej widzę Elfe i The Pilgrim, a na drugiej obowiązkowo Eden Rose i może Martha? Kasiu co myślisz? Poza tym przed tym moim gigantem żarnowcem rabatę różaną w kształcie pół łuku, no i mam przecież do zrobienia oczko, może jakiś mostek?

też już po głowie tłucze mi się wejście do ogrodu poprzez pergolę obsypaną różami ale boję się, że jak mi przemarzną to będzie łyso
 też już po głowie tłucze mi się wejście do ogrodu poprzez pergolę obsypaną różami ale boję się, że jak mi przemarzną to będzie łyso 

a potem można to realizować
 a potem można to realizować 

zapomniałam pomierzyć donice na ewentualny domek dla dyń na moim tarasie...musze to nadrobic koniecznie w najbliższym czasie
  zapomniałam pomierzyć donice na ewentualny domek dla dyń na moim tarasie...musze to nadrobic koniecznie w najbliższym czasie  
  to muszę przyznać że jednak tekst pisoenki "bielyje rozy" ma dużo z prawdy ogrodnicznej :"....kto to wymyślił żebyście rosły zimą,białe róże,by was wprowadzić w świat okrutnych zamieci i zimnych wiarów..."
  to muszę przyznać że jednak tekst pisoenki "bielyje rozy" ma dużo z prawdy ogrodnicznej :"....kto to wymyślił żebyście rosły zimą,białe róże,by was wprowadzić w świat okrutnych zamieci i zimnych wiarów..." 

Należało Ci się
  Należało Ci się  Piękne kompozycje i rabatki. Widać, że Ty taki pracuś jesteś
  Piękne kompozycje i rabatki. Widać, że Ty taki pracuś jesteś  Ciągle coś zmieniasz, modyfikujesz i o to chodzi
  Ciągle coś zmieniasz, modyfikujesz i o to chodzi  Mnie urzekły rozplenice, bo ja uwielbiam trawy. Ślicznie wyglądają w większej ilości. Czy one zimują bez problemu? Miałam kiedyś rozplenicę Rubrum, ale ślad po niej zaginął po zimie...
 Mnie urzekły rozplenice, bo ja uwielbiam trawy. Ślicznie wyglądają w większej ilości. Czy one zimują bez problemu? Miałam kiedyś rozplenicę Rubrum, ale ślad po niej zaginął po zimie...

, ta rozplenica (Black Beauty) póki co zimuje bez problemu, nawet nie była na zimę okryta.
, ta rozplenica (Black Beauty) póki co zimuje bez problemu, nawet nie była na zimę okryta.

właśnie niedawno wróciłam (nie lubię się uskarżać, ale czasami mam dość tych wszystkich badań, nic mi niby nie jest, ale wyniki nie ciekawe, eh historię mogłabym napisać), więc sama sobie daję tego kopa
 właśnie niedawno wróciłam (nie lubię się uskarżać, ale czasami mam dość tych wszystkich badań, nic mi niby nie jest, ale wyniki nie ciekawe, eh historię mogłabym napisać), więc sama sobie daję tego kopa  , bo inaczej bym usiadła i nic nie robiła.
, bo inaczej bym usiadła i nic nie robiła.
 Miałam dwie i obie wykopałam tej jesieni. Marnie rosły, jeszcze marniej kiwtły i chorowały
  Miałam dwie i obie wykopałam tej jesieni. Marnie rosły, jeszcze marniej kiwtły i chorowały   Do Edena pasuje jakaś róża w mocniejszym odcieniu... może Maritim?
 Do Edena pasuje jakaś róża w mocniejszym odcieniu... może Maritim?