Mój ogród na fotografii cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. II

Post »

Wandziu! ;:167 miło, że mnie odnalazłaś...jestem wypoczęta , zrelaksowana... :heja
Liczyłam na przychylność aury...ale niestety dzisiaj u mnie szaro, buro i wilgotnie...
Myślałam,że dokończę przygotowywanie zaczętych wczoraj miejsc na rabatki /kosztem trawnika./..ale coś czuję,że zima mnie zaskoczy.....dzisiaj mżawka a ..jutro pewnie deszcz ze śniegiem ;:222 ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu :) I mnie pogoda pokrzyżowała plany. Miałam dokończyć ścieżeczkę, ale deszcz 'omimlał" mi wszystko. Teraz widzę, że słonko na powrót przebija, tylko ja już straciłam zapał... (przy scieżeczce również wytaskałam kawał trawnika, bo gdzieś klonika musiałam zameldować) :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu :wit kochana...ja też chęci mam... ale zaraz po śniadaniu...jak usiądę do kompa , albo zacznę robić coś innego w domu...to ogrodowy zapał mija...U mnie nic nie zapowiada.... na jakiekolwiek przebłyski ;:3 ...jest okropnie ponuro i cały czas pada ;:222 ...Pozdrawiam ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zaraz, zaraz... to zupełnie jak i u mnie. Póki nie siądę o poranku do kompa, to góry mogę przenosić, a wystarczy trochę posiedzieć na forum i nie tylko... i już mi się nie chce nic. Dlatego dzis pościel zmieniałam przed 7 rano, bo później już by mi się nie chciało :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaraz, zaraz... to zupełnie jak i u mnie. Póki nie siądę o poranku do kompa, to góry mogę przenosić, a wystarczy trochę posiedzieć na forum i nie tylko... i już mi się nie chce nic.To tak jak mi :;230
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Bogusiu to mnie teraz zaskoczyłaś ;:oj
Co ty z tymi cebulkami będziesz robić jakbym tyle co rok kupował, to by po 3 latach miejsca brakło a w dodatku, że mieszkam w takim klimacie, że mi mało co wymarza
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu tak Tobie tam opłaca się kupować cebulki bo blisko mieszkasz,ja bym interes życia zrobiła jakbym pojechała tam po cebulki co :;230 :;230
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Elu!/abcd/...sama rozkosz...napawanie się ogrodowymi widokami , wiosenno- letnimi pozwala "naładować" się pozytywną energią na "niechcianą" zimę... :;230 ;:180

Mariolu...cieszę się,że w tych swoich ociężałościach pogodowych nie jestem odosobniona... ;:180 ;:196

Iwonko! ;:167 witaj w klubie " zielono zakręconych -zimowo spowolniałych" :;230 ;:196

Hiacynto!miło mi,że do mnie ;:65 ...
Zgadza się, gdy świeci słoneczko to człowiekowi chce się żyć...a w taki ponury dzień jak dzisiaj u mnie... mam"totalnego lenia" ;:180

:wit Przemku...Pisałam już,że te cebulki jakoś "krótko "żywotne ....po trzech sezonach pozostają pojedyncze egzemplarze kwiatów i na nowo trzeba odnawiać kolekcję ;:180 ...a gruntu u mnie dostatek :;230

Elu...ja mam tylko 100 kilometrów do Guben a 142 do Cottbus....dlatego często tam jeździmy. Do niedawna mieliśmy tam znajomych,którzy informowali nas o obniżkach..teraz przeprowadzili się do mojej miejscowości....a więc razem robimy "wypad" ;:215 ;:180
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu to masz źle. Jak ja coś kupię to dbam o to, aby rosło bardzo długo
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemek!...ja też dbam...ale to nie moja wina,że tak szybko się wyradzają...są dorodne, zdrowe ...ale żywot krótki...może znasz sposób na przedłużenie
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu ja cebulki co rok(tulipany), a inne co dwa lata (wyjątek lilie) wykopywałem i maczałem w zaprawie grzybobójczej i co niektóre egzemplarze mają już ponad 6 lat ;:oj
Ziemia wokół cebulek przy wypuszczaniu pierwszych listków była nawożona, co powodowało, że kwiaty były większe tak samo jak cebulki ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Bogusiu! Tylu gości już zawitało do Ciebie ;:138 Jakie smakołyki zaserwowałaś gościom ( czy jakaś specjalna okazja?) A jakie piękne kwiaty przed domem , podoba mi się kompozycja.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak potwierdzam tulipany teraz są inne jak kiedyś i zmieniają kolory z pięknych zmieniają się w zwykłe no i giną po jakimś czasie to są moje obserwacje ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

To prawda,że nowsze odmiany są delikatniejsze i zauważyłam,że mają mniej cebulek . Przez to nie można samemu się dochować z malutkich tylko kupować... kupować ... bo interes musi się kręcić
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I dlatego właśnie, chodzę sobie po opuszczonych działkach od wiosny, do jesieni i wykopuję te stare sprawdzone i wytrzymałe okazy roślin, może dla niektórych to przeżytki, ale mi się bardzo podobają ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”