Marysiu dojdzie na pewno!
Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie
Dorotko słonecznie i ciepło jak w październiku!
Ja już zarezerwowałam liliowce u Emila ! Cały dzień grasowałam w Krakowie dopiero co wróciłam. Ogród musiał sobie dzisiaj radzić sam. Jutro tez mnie jazda czeka.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znowu grasowałaś w Krakowie, Marysiu
Była pizza w Trattorii? 
- Maska

- Kontakt:
Misiu na wyspę zapraszam!
Aguniu dzisiaj byłam na dachu! Byłam pizza ze szpinakiem czosnkiem, czerwoną cebulą i parmezanem
i pogaduchy!
Aguniu dzisiaj byłam na dachu! Byłam pizza ze szpinakiem czosnkiem, czerwoną cebulą i parmezanem
Zachwyciłam się twoim niebem
U mnie w mieście trudno o taką przestrzeń i o takie niebo
Przegorzany cudne 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Marysiu proszę namiary na tą pizzerię. Czy wiesz może czy na rynku są już Targi Bożonarodzeniowe?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Marysiu!
Zazdroszczę wizyty w Krakowie....moja ulubiona pizzeria to Trzy papryczki na Poselskiej
Zazdroszczę wizyty w Krakowie....moja ulubiona pizzeria to Trzy papryczki na Poselskiej
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Marysiu już wybrałaś??? Mnie oczka latają jak na sprężynkach i zdecydować się nie mogę
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska

- Kontakt:
Izo też lubię przegorzany - muszę je rozmnożyć żeby mieć kępę, ale czego ja nie muszę
Niebo to mój ulubione obiekt!
Agnieszko nie byłam w Runku może dzisiaj ? N. Kleparz - Herbewo!
Kasiu chętnie podam Ci parę lepszych ! Tamtą też znam. Kiedyś z moimi przyjaciółkami robiłyśmy co miesiąc wypad do nowej restauracji, teraz chodzimy do tych co nam ktoś poleci!
Bejka ja uległam pająkom strasznie mi się podobają - nie bardzo mnie kręcą te falbanki (tak jak w strojach
) i jakieś mocne kolory sobie wybrałam ok. 6-7 zarezerwowałam oczywiście! I więcej nie zaglądam 
Agnieszko nie byłam w Runku może dzisiaj ? N. Kleparz - Herbewo!
Kasiu chętnie podam Ci parę lepszych ! Tamtą też znam. Kiedyś z moimi przyjaciółkami robiłyśmy co miesiąc wypad do nowej restauracji, teraz chodzimy do tych co nam ktoś poleci!
Bejka ja uległam pająkom strasznie mi się podobają - nie bardzo mnie kręcą te falbanki (tak jak w strojach
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czekam na info bo chcę się wybrać 
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysieńko znów gdzieś wybywasz a ja się melduję i po przerwie na kawusię znów lece do ogrodu przed zimą jeszcze popracować.Kochana swego czasu tak mi się podobały przegorzany i jak się rozsiały to były wszędzie,dobrze że mnie od nich uratował kolega z pasieką bo to rośliny miododajne,ale były wszędzie,wytępić trudno bo korzenie nie wiadomo jak głęboko,wykopiesz jeden wyrasta pięć,łatwo jest je rozmnożyć z kawałka korzenia,powodzenia w uprawie bo piękne po zasuszeniu 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska

- Kontakt:
Marysiu a Ty taka pracowita aż Ci zazdroszczę. Zaległości towarzyskie odrabiam, albo inaczej odwsiawiam się.
Nie wiedziałam, że tak się rozmnaża przegorzan. Siać mi się jakoś nie sieje, ale już to pisałam że przychodzi rok, że jakaś roślina zaczyna się siać. Ja tak mam w tym roku z orlikami. Pewnie na przegorzany jeszcze nie przyszedł czas. Też łażę po ogrodzie i okrywam iglakami różne rośliny, bo straszą zimą!
Nie wiedziałam, że tak się rozmnaża przegorzan. Siać mi się jakoś nie sieje, ale już to pisałam że przychodzi rok, że jakaś roślina zaczyna się siać. Ja tak mam w tym roku z orlikami. Pewnie na przegorzany jeszcze nie przyszedł czas. Też łażę po ogrodzie i okrywam iglakami różne rośliny, bo straszą zimą!
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu dziś zapowiadali -15 na początek grudnia,ale czy to możliwe taki nagły przymrozek i bez śniegu ,aż strach pomyśleć co będzie z roślinkami 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ja siedzę już na 4 serwisach pogodowych równocześnie (jakoś na wsi obserwacja zmian pogody stała się dla mnie istotniejsza
) i raczej nie ma złudzeń...ma w okolicy weekendu spaść z dnia na dzień z +5 na -10...wołałam o zimę, jednakowoż wolałabym łagodniejsze przejście :roll:aaaale śnieg też zapowiadają, więc jest nadzieja, że najpierw napada, a potem pomrozi 
- Maska

- Kontakt:
Wiolu też słyszałam o opadach i ważne żeby zostały, żeby nie stopniało. Wszystkiego jeszcze nie okryłam, bo ciepło jest. Jakby co będę latać i okrywać.
Najgorszy jest marznący deszcz już to brałam strzelają słupy, zrywają si e przewody elektryczne, za to zdjęcia są cudne
Pat nie panikuj albo zajmij się meteorologią ! Coś się tak uparła żeby już była zima

Pat nie panikuj albo zajmij się meteorologią ! Coś się tak uparła żeby już była zima