Jaka dzisiaj pogoda u Ciebie? U mnie zachmurane, ale ciepło. Jedna kawka to za mało, lecę po następną...
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Dobry Aguś!
Jaka dzisiaj pogoda u Ciebie? U mnie zachmurane, ale ciepło. Jedna kawka to za mało, lecę po następną...
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach jak ja uwielbiam Twój ogród Aguś . Cudne fotki . Nabyłam w ty sezonie " psa" ale niestety nie z dredami
Mój to modrzew Diana , szczepiony na pniu . Ale jak spotkam taką formę płaczącą już będzie mój
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Mój to modrzew Diana , szczepiony na pniu . Ale jak spotkam taką formę płaczącą już będzie mój
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Cudne energetyczne fotki...twój ogród to ideał 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale się przestraszyłam-kociąt przeszedł po klawiaturze i maszyna mi zgasła
Na szczęście takie problemy to nie są żadne problemy
Pada. To jest problem
Pada. To jest problem
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
A ja właśnie mam taką ŻONĘ i nawet się nie obraża jak tak o nim mówię i jest z tego dumny. Może to mało typowy podział obowiązków ale każdy robi to co lubi. Mój M woli uciec do kuchni niż pomagać mi przy pracach budowlanych. I za to go uwielbiam.Oj i ja chciałabym mieć taką żonę: ugotuje, posprząta, o zwierzaki zadba, dzieci doglądnie,
a i ogród cudownym uśmiechem omiecie. Ideał nie baba.
Aguś cudne zdjęcia Piesa. Z niecierpliwością będę czekała aż mój choć zbliży się wyglądem do Twojego. Pamiętaj by dać wiosną hasło do postrzyżyn bo nie wiem kiedy. To będzie piewsze strzyżenie mojego szczeniaczka.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko dobrego....
Chmurki, słoneczko - jeszcze jest dobrze!
Chmurki, słoneczko - jeszcze jest dobrze!
Marysiu, dzień dobry... tu pochmurno i pogoda łóżkowa, nic konkretnego dziś nie zrobię, bo zwyczajnie mi się nie chce... Miłego!
Jolu, dam znak do postrzyżyn piesa
Generalnie cięcia nie należy się bać, co zrozumiałam dopiero z czasem... na początku było mi szkoda każdej przyciętej gałązki; teraz wiem, że ogrodnika poznaje się nie po tym jak sadzi, ale po tym jak tnie ;-)
Ewuś, siedzisz dziś w domu, ale Ci dobrze... koty dookoła, komputer świeci, kawa jest - czegóż chcieć więcej
Aguś, bardzo dziękuję, ale te słowa o ideale to do Dany, do Dany! ;-)
Agniesiu, obejrzałam sobie Twojego modrzewia - świetne są te kręcone gałązki, zobaczysz ile radości da Ci taki rozczochrany, loczasty pies
Swoją drogą, zastanawiam się, czy mojemu do towarzystwa nie zakupić dziewczynki Diany
Musiałaby być już jednak dojrzałą damą 
Kasik, tu pogoda do bani, a po wczorajszym słonku śladu nie ma... na szczęście mój tydzień jest krótszy, zatem jakoś wytrzymam... uśmiechu życzę
Miłko, a to ciekawe co piszesz na temat żółknących liści czosnku... myślisz, że to kwestia grzyba? Zaobserwuję wiosną co się z nimi będzie działo - wydaje mi się, że taki efekt mam co roku... Zastosuję prewencję zatem
Cieszę się, że modrzewiowe gałązki przypadły Ci do gustu!
Małgoś, miłego również... nie mam delospermy, a podoba mi się... muszę poczytać o jej wymaganiach; może znajdę dla niej jakies miejsce w ogrodzie?
CDN...
Jolu, dam znak do postrzyżyn piesa
Ewuś, siedzisz dziś w domu, ale Ci dobrze... koty dookoła, komputer świeci, kawa jest - czegóż chcieć więcej
Aguś, bardzo dziękuję, ale te słowa o ideale to do Dany, do Dany! ;-)
Agniesiu, obejrzałam sobie Twojego modrzewia - świetne są te kręcone gałązki, zobaczysz ile radości da Ci taki rozczochrany, loczasty pies
Kasik, tu pogoda do bani, a po wczorajszym słonku śladu nie ma... na szczęście mój tydzień jest krótszy, zatem jakoś wytrzymam... uśmiechu życzę
Miłko, a to ciekawe co piszesz na temat żółknących liści czosnku... myślisz, że to kwestia grzyba? Zaobserwuję wiosną co się z nimi będzie działo - wydaje mi się, że taki efekt mam co roku... Zastosuję prewencję zatem
Małgoś, miłego również... nie mam delospermy, a podoba mi się... muszę poczytać o jej wymaganiach; może znajdę dla niej jakies miejsce w ogrodzie?
CDN...
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś...Danie też to powtarzam za każdym razem 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja myślę, że zasychające liście czosnków to nie jest grzyb, tylko nieodłączna cecha tych roślin. Dotyczy to wszystkich odmian, dużych i małych. Trzeba po prostu sadzać czosnki za innymi roślinami, które je maskują.
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Aguś ,na zdjęcia Twojego pięknego ogrodu można patrzeć i patrzeć. Na reszcie jestem pewna co to jest "pies" czytałam o tym psie swojego czasu albo u Ciebie albo u Kasi i bardzo starała się go do czegoś dopasować. Przez dredy stawiałam na modrzew ale pewności do dzisiaj nie miałam
Mój marny ale się poprawi , dzięki Jadzi wiem że potrzebuje oprysku ,mnie to trzeba chyba wszystko 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Czosnki maja liście takie niewyjściowe z natury a nie nie z choroby. Czytałam o tym kiedyś, żeby je właśnie sadzić przy czymś co zasłoni te mało ozdobne liście. Ba, nawet zgodnie z zasadami posadziłam swoje przy krzaczku, który miał pełnić taką maskującą funkcje i owszem pełnił. Tylko, że nie pomyślałam o tym, że dół owszem pięknie zasłonięty ale górą należy jednak kolory odciąć, żeby fiolet czosnku ładnie wyeksponować. A ja "ogrodnik roku" posadziłam wśród lawendy o takim samym kolorze
Ale to było dawno i nieprawda ( w zeszłym sezonie, czyli przed FO)
Aguś, też poproszę o znak-sygnał kiedy i co tniesz wiosną, żebym i ja ruszyła do pracy
Miłego dnia
Aguś, też poproszę o znak-sygnał kiedy i co tniesz wiosną, żebym i ja ruszyła do pracy
Miłego dnia
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Podglądam i podziwiam Twój piękny zakątek
Czosnki cudowne. Moje, raczej mojego syna, nie zakwitły w tym roku. Wypuściły same liście.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agunia ale u mnie fantastic słoneczko
Miłego dziona
Miłego dziona
Ja kura domowa prawie od zawsze
melduję ,że nadal żyję ,podglądam ,podczytuję a że się nie udzielam bo ja z natury małomówna ale tak na serio a nie jak niektórzy 
Oby do piątku
Oby do piątku
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Będę się pewnie powtarzać, ale co tam....jestem pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczyłam
Stworzyliście piękny ogród, z rozmysłem zaplanowany i zagospodarowany. Będę częstym gościem aby podziwiać dalsze dokonania. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia