Kropelka zaprasza
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Żurawki, chryzantemy cudo , ogród nie do poznania.
I jeszcze na dodatek śliczna nieznajoma. Powiedz, jak się zwie

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosieńko, aparat wciaż ten sam. Rozklekotany już do granic mozliwości, ale jakoś tak nowinki techniczne nas nie pociągają, zatem wszelkie sprzęty elektroniczne użytkujemy do granic możliwości.
A czemu korzystam ze stron w jezyku obcym? Uśmiejesz się, ale na tych po polsku nie mogę dodać zdjecia
A te po obemu jakoś tak intuicyjnie nie mam z nimi problemu
Bwoj54, korzystam z Tiny pic. Dziękuję za ciepłe słowa. Teraz to jakos tak nie mam ochote nic działać w ogrodzie, choć w sumie miałabym co robić
Drewutnio- uwielbiam góry, te widoki to rozkosz dla oczu. Z ogrodem o tyle prościej, że jest w zasiegu wzroku i ręki
Aniu, na tej korowej rabacie posadzone są trzy iglaczki, świerk białobok, drugi płaczący i trzeci chyba tuja aurea nana??? Potem trzy hortensje i kielichowiec wonny oraz berberys niziutki karłowy.
Marysiu, nie jestem pewna czy to ta roslina, ale kupowałam "orszelinę" i to chyba to
Wiosna...

A czemu korzystam ze stron w jezyku obcym? Uśmiejesz się, ale na tych po polsku nie mogę dodać zdjecia
Bwoj54, korzystam z Tiny pic. Dziękuję za ciepłe słowa. Teraz to jakos tak nie mam ochote nic działać w ogrodzie, choć w sumie miałabym co robić
Drewutnio- uwielbiam góry, te widoki to rozkosz dla oczu. Z ogrodem o tyle prościej, że jest w zasiegu wzroku i ręki
Aniu, na tej korowej rabacie posadzone są trzy iglaczki, świerk białobok, drugi płaczący i trzeci chyba tuja aurea nana??? Potem trzy hortensje i kielichowiec wonny oraz berberys niziutki karłowy.
Marysiu, nie jestem pewna czy to ta roslina, ale kupowałam "orszelinę" i to chyba to
Wiosna...

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
MARIOLKA
Powinnaś ostatnią fotkę /7 koron/ zestawić z pienińskimi 3-ma koronami
Pozdrowienia,
Sławek
Powinnaś ostatnią fotkę /7 koron/ zestawić z pienińskimi 3-ma koronami
Pozdrowienia,
Sławek
-
kropelka

Sławku, może i masz rację
Normalnie dziś taki mnie power do pracy dopadł w ogrodzie. Złapałam widły i dalej do przesadzania klona, naszarpałam się z nim co niemiara,już nie wiedziałam co cenniejsze czy klon, czy widły
A tu zimę mówią...
A taka pogoda dziś była swietna, chęci do pracy nabrałam, potem wytaskałam sporą część trawy pod nową rabatkę, stwierdziłam, że mogłabym jutro nawet poukładać dalszą część ścieżki...
A tyeraz to mam obawy, czy oby ten klonik sobie poradzi w tych nowych warunkach...
Normalnie dziś taki mnie power do pracy dopadł w ogrodzie. Złapałam widły i dalej do przesadzania klona, naszarpałam się z nim co niemiara,już nie wiedziałam co cenniejsze czy klon, czy widły
A taka pogoda dziś była swietna, chęci do pracy nabrałam, potem wytaskałam sporą część trawy pod nową rabatkę, stwierdziłam, że mogłabym jutro nawet poukładać dalszą część ścieżki...
A tyeraz to mam obawy, czy oby ten klonik sobie poradzi w tych nowych warunkach...
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kobieto spasuj już trochę, przecież mamy końcówkę listopada. Mało się napracowałaś w minionym sezonie
Odpocznij sobie troszeczkę.
Jestem pełna podziwu, że zdecydowałaś się teraz sama przesadzać drzewko
Odpocznij sobie troszeczkę.
Jestem pełna podziwu, że zdecydowałaś się teraz sama przesadzać drzewko
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
kropelka

Ilonko, wiesz jak to jest. czego człowiek sam nie zrobi to nie zrobione
Na kogo tu liczyć? Naszarpałam sie z klonikiem- fakt. Mam tylko nadzieję, że zaakceptuje nowe miejsce. Pokopałam troszkę pod nową rabatkę, przywiozłam taczke kamienia pod ściezkę, wywiozłam dwie taki darni, troszke ułożyłam ścieżeczki i... padam na dziób. Chyba już mi sie nie chce tej rewolucji ogrodowej
Marzenko, ja też Cię witam
Marzenko, ja też Cię witam
Czy to zaczątek rabaty z hostami
śliczna kępka 
-
kropelka

Aniu, mam kilka funkii w swoim ogrodzie, ale jakos tak nie wyeksponowane... Na zdjeciach wygladaja ładnie... w rzeczywistości trochę mniej...
Teraz wspomnienia ubiegłej wiosny- Zapraszam

Teraz wspomnienia ubiegłej wiosny- Zapraszam

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
No,rzeczywiście MARIOLKO,że u Ciebie już wiosna 
Ta różowa na pierwszej fotce to bergenia,prawda
Sławek
Ta różowa na pierwszej fotce to bergenia,prawda
Sławek
-
kropelka

Tak Sławku, to bergenia 
No niechże chociaż pouśmiecham się patrząc na zdjęcia, żeby nie było mi tak buro jak za oknem
żółte słoneczka dla Ciebie Sławku

No niechże chociaż pouśmiecham się patrząc na zdjęcia, żeby nie było mi tak buro jak za oknem
żółte słoneczka dla Ciebie Sławku

- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsze kwiatki wiosenne, jakie piękne. Żółte słoneczka to omieg?,
Ładnie wygląda ten duży korzeń.
Mariolko wiem, że jesteś silna kobietka
ale drzewo przesadzać.
Chyba że ten klonik nieduży.
Dla Ciebie
Ładnie wygląda ten duży korzeń.
Mariolko wiem, że jesteś silna kobietka
Chyba że ten klonik nieduży.
Dla Ciebie
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
W taki dzień jak dzisiejszy, deszczowy takie zdjęcia są jak najbardziej na miejscu 
Pozdrawiam - Ilona
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mariolu..ja już klona a raczej klonika, trzy razy przesadzałam i to własnymi rękoma.
. Mój M był chętny ale zawsze jutro..
, jak mnie werwa naszła to i ogromniastego pewnie bym przesadziła. Najważniejsze że klonik przesadzony, tylko czy mu będzie pasować. W słońcu się przypalał a w cieniu tracił kolory.
Wiosenne zdjęcia miło się teraz ogląda.