Ogrodowe początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe początki
Witaj Ewo! Jesteś twórczą i niesamowicie pracowitą osobą.
Sporo sobie dziś u Ciebie poczytałam i pooglądałam.
I tak: psiulek śliczny i rozczulający!
Zazdroszczę umiejętności komputerowych - puzzle ogrodowe fajnie wyglądają. Podobała mi się linia rabaty od frontu - śmiała, poszerzająca nasadzenia.
Masz kłopot z koszeniem przy obrzeżach - może spróbuj wkopać w ziemię na granicy nasadzeń kostkę, jaką masz na ścieżce, albo cegłę czy coś, wtedy możesz na to wjeżdżać kosiarką. Nie ma żadnego problemu z koszeniem.
Z Asią rozmawiałaś o zmianie ukształtowania terenu, tarasach - z tego , co wiem, to bardzo drogie przedsięwzięcie.
Gorąco popieram posadzenie dużych drzew - na Twojej dużej działce kilka rosnących wysoko by sie przydało. Jesienią kupowane w szkółkach, nie w donicach, ale z ziemi wyciągane, nawet spore są tanie.
Jeśli masz problem z wodą na działce, można zrobić drenaż, nawet we własnym zakresie, ale tę wodę trzeba gdzieś odprowadzać. Wydaje mi się ,że pogłębienie rowu i oczka , bez żadnej folii, odciągałoby wodę z terenu. Jej poziom będzie zmienny, ale to chyba tańsze rozwiązanie i powinno podsuszyć ogród.
Do planu jeszcze się na dobre nie zabrałam, ale zrobię!
Sporo sobie dziś u Ciebie poczytałam i pooglądałam.
I tak: psiulek śliczny i rozczulający!
Zazdroszczę umiejętności komputerowych - puzzle ogrodowe fajnie wyglądają. Podobała mi się linia rabaty od frontu - śmiała, poszerzająca nasadzenia.
Masz kłopot z koszeniem przy obrzeżach - może spróbuj wkopać w ziemię na granicy nasadzeń kostkę, jaką masz na ścieżce, albo cegłę czy coś, wtedy możesz na to wjeżdżać kosiarką. Nie ma żadnego problemu z koszeniem.
Z Asią rozmawiałaś o zmianie ukształtowania terenu, tarasach - z tego , co wiem, to bardzo drogie przedsięwzięcie.
Gorąco popieram posadzenie dużych drzew - na Twojej dużej działce kilka rosnących wysoko by sie przydało. Jesienią kupowane w szkółkach, nie w donicach, ale z ziemi wyciągane, nawet spore są tanie.
Jeśli masz problem z wodą na działce, można zrobić drenaż, nawet we własnym zakresie, ale tę wodę trzeba gdzieś odprowadzać. Wydaje mi się ,że pogłębienie rowu i oczka , bez żadnej folii, odciągałoby wodę z terenu. Jej poziom będzie zmienny, ale to chyba tańsze rozwiązanie i powinno podsuszyć ogród.
Do planu jeszcze się na dobre nie zabrałam, ale zrobię!
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewcia
takie zobowiązanie to wielka odpowiedzialność.
Czy dasz radę upilnować tę piątkę małych dzieci i ogarnąć swoją rodzinę na weekend ?
A kiedy Ty odpoczniesz ?
Czy ten facet nie ma rodziny, matki , teściowej, które mogłyby mu pomóc ?
Może na wyrost oceniasz możliwości fizyczne i psychiczne swojego organizmu.
Ale decyzja jest Twoja.
Miłego wieczoru

Czy dasz radę upilnować tę piątkę małych dzieci i ogarnąć swoją rodzinę na weekend ?
A kiedy Ty odpoczniesz ?
Czy ten facet nie ma rodziny, matki , teściowej, które mogłyby mu pomóc ?
Może na wyrost oceniasz możliwości fizyczne i psychiczne swojego organizmu.
Ale decyzja jest Twoja.
Miłego wieczoru

Ewuniu dużo się dzieje u Ciebie.Biegniesz przez życie bardzo szybko
Ogród coraz piękniejszy
Oj nie mogę nadążyć

Oj nie mogę nadążyć

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Piękne foteczki,aż miło popatrzeć 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj ależ dzieje się u Ciebie zdjęcia cudne.pozdrawiam. 

Ewcia ale wspomnieniowe zdjęcia
super
A szaman z ostatniego zdjęcia świetny

A szaman z ostatniego zdjęcia świetny

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś poczytałam sobie ..............ale ma facet zagryzkę
Ty też borykasz się
Ale piesio cudny pal licho Azalię
Fotki śliczne i ozdoba ogrodu też

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewuś gdzie nam zginęłaś? już kilka dni cię z nami nie ma
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
No tak.. Pewnie M Ewy się zniecierpliwił że wzruszyła się innym panem
i zabronił jej kontaktu z nim i rozmowy o nim.
Wspomnienie lata słodkie. Co roślina to ciekawsza. Na jednym ze zdjęć jest chyba omżyn, prawie czuję ten zapach...Niestety mój skasowało po minionej zimie, ale może jeszcze kiedyś spróbuję.

Wspomnienie lata słodkie. Co roślina to ciekawsza. Na jednym ze zdjęć jest chyba omżyn, prawie czuję ten zapach...Niestety mój skasowało po minionej zimie, ale może jeszcze kiedyś spróbuję.
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ewo mam nadzieję ,że ci się poukłada tak byś była zadowolona.
Współczuję temu Panu bardzo ale musisz myśleć przede wszystkim o stabilnej pracy i wypłacającym pracodawcy sama masz dzieci na utrzymaniu.
Powodzenia
Współczuję temu Panu bardzo ale musisz myśleć przede wszystkim o stabilnej pracy i wypłacającym pracodawcy sama masz dzieci na utrzymaniu.
Powodzenia

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Witam kochani
Iwonko chyba te weekendy( z tymi dziećmi) nie wypalą,znalazłam klientkę na sobotę,a że zbieram kaskę na roślinki wiosenne to nie będę wybrzydzać.Chyba niedługo będę pracować 6 dni w tygodniu...
Już tylko poniedziałki zostałyhttp://forumogrodnicze.info/posting.php?mode=reply&f=2&t=49261 wolne i co drugi czwartek
Roza333 witaj
Ewciu(rewi)
szaman powiadasz,chyba tak
Tamaryszku doceniam to że pomimo braku czasu myślisz o mnie i do mnie zaglądasz
U Asi podobają mi się te murki,teren(ale podobanie to nie wszystko)jak napisałaś to kosztowne
I myślę ,że mam trochę za mały ogród.Ale skarpę zrobię na środku największego zielska przed tarasem.Drzewka,zakup odkładam do wiosny.Pogłębienie rowu będzie i drenaż,z oczkiem pomyśle
Ignis chyba masz rację ,do niedawna sama potrzebowałam pomocy.A o sobie nie myślę.
A kiedy ogród?
Ewa pipio odpocznę jak zesztywnieje
Wiolamanka
dziękuje
becia123
działo się
Mig131
Myślę teraz aby zrobić ptaka z gałęzi
Romciu Chyba jednak się nie zdecyduję.Jemu pomogę w opiece a sama będę musiała zwolnić nowa nianię która u mnie pracuje od niedawna i zostawić tych wszystkich ludzi u których pracuję
A szkodnik więcej broi ta Azalia to był tylko przykład.Ostatnio porozrywał mi agro na skarpie i na roślinkach
Przemku
Miło ,że zauważyłeś.Ostatnio jestem jakaś śnięta i nawet nie próbuję zwalić Kamila z mojego miejsca przed kompem.Zbieram siły do wiosny
Olu(Bufo)Ja nawet nie wiedziałam że omżyn to Budleja,musiałam sobie nazwę w google wrzucić
Tak mam jedna na razie. Już nawet zabezpieczyłam przed mrozem ,o ile smrodek mi opakowania nie zerwie -powinno być dobrze
Czar-na chyba jednak temu panu pomogę kogoś znaleźć w jego okolicy.U mnie zbyt wiele ale się pojawia jak już napisałam wyżej.
Nie mam nowych zdjęć,u mnie nie wiele się dzieje.A jak nawet to nie wiem co,bo wychodzę z domu-ciemno,wracam również ciemno.
Ale znalazłam to nie w swoim ogródku
kwitnący rododendron

i kotek mojej chlebodawczyni

piękny prawda?!
Iwonko chyba te weekendy( z tymi dziećmi) nie wypalą,znalazłam klientkę na sobotę,a że zbieram kaskę na roślinki wiosenne to nie będę wybrzydzać.Chyba niedługo będę pracować 6 dni w tygodniu...
Już tylko poniedziałki zostałyhttp://forumogrodnicze.info/posting.php?mode=reply&f=2&t=49261 wolne i co drugi czwartek

Roza333 witaj

Ewciu(rewi)
szaman powiadasz,chyba tak

Tamaryszku doceniam to że pomimo braku czasu myślisz o mnie i do mnie zaglądasz

U Asi podobają mi się te murki,teren(ale podobanie to nie wszystko)jak napisałaś to kosztowne
I myślę ,że mam trochę za mały ogród.Ale skarpę zrobię na środku największego zielska przed tarasem.Drzewka,zakup odkładam do wiosny.Pogłębienie rowu będzie i drenaż,z oczkiem pomyśle

Ignis chyba masz rację ,do niedawna sama potrzebowałam pomocy.A o sobie nie myślę.
A kiedy ogród?

Ewa pipio odpocznę jak zesztywnieje

Wiolamanka
dziękuje

becia123

Mig131

Romciu Chyba jednak się nie zdecyduję.Jemu pomogę w opiece a sama będę musiała zwolnić nowa nianię która u mnie pracuje od niedawna i zostawić tych wszystkich ludzi u których pracuję

Przemku

Olu(Bufo)Ja nawet nie wiedziałam że omżyn to Budleja,musiałam sobie nazwę w google wrzucić

Czar-na chyba jednak temu panu pomogę kogoś znaleźć w jego okolicy.U mnie zbyt wiele ale się pojawia jak już napisałam wyżej.
Nie mam nowych zdjęć,u mnie nie wiele się dzieje.A jak nawet to nie wiem co,bo wychodzę z domu-ciemno,wracam również ciemno.
Ale znalazłam to nie w swoim ogródku
kwitnący rododendron

i kotek mojej chlebodawczyni

piękny prawda?!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No tak Ewo, trzeba przede wszystkim myśleć o sobie, bo jak Ty będziesz się czuła do bani i mało komfortowo to nici z jakiejkolwiek pomocy, a kotek jak krol na takim posłaniu
śliczna kita 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Rododendron super! Mi słabo kwitnie i na wiosnę eksmisja, a w jego miejsce coś nowego
A kot
ale ma wygodny piękny jest 

A kot

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
to jest kotek pięknotek
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Szkoda ,że nie mój.
Grzaniec wypity
,idę rozprostować kości.
Jutro do pracy kolejny nowy dom
Ale powiem wam mam problem z tym szczeniaczkiem,gryzie mi dzieci po twarzy
Diana nawet nigdy nie miała takich agresywnych momentów....
zawsze coś...
Grzaniec wypity

Jutro do pracy kolejny nowy dom

Ale powiem wam mam problem z tym szczeniaczkiem,gryzie mi dzieci po twarzy

Diana nawet nigdy nie miała takich agresywnych momentów....
zawsze coś...