no to Ptasie Radio, za tydzień o 16......
Ogródek Robaczka cz. 5
Re: Ogródek Robaczka cz. 5
ooooojej......ale ze mnie gapa
akurat słuchałam czegoś i nie zauważyłam co piszę.....jej
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu dopiero teraz wyczytałam, że byłaś na koncercie Muse, zazdroszczę Ci bo to jeden z moich ulubieńców! (szczególnie solista) Kasiu ile Ci tych róż do posadzenia zostało?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pełne różowe tulipany
W tym roku wiosną będzie posucha tulipanowa, ale przyszłej jesieni na pewno sobie to odbiję 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siedze i się delektuję widokami.
Wiosna u Ciebie jest przepiękna. Takie ilości tulipanów na żywo muszą wyglądac jeszcze ładniej niż na zdjęciach.
U nas mimo pochmurnej pogody było bardzo ciepło. Praca w ogrodzie była przyjemnością, chociaż mżył deszcz.
Jutro ciąg dalszy wybierania liści spod róż
Wiosna u Ciebie jest przepiękna. Takie ilości tulipanów na żywo muszą wyglądac jeszcze ładniej niż na zdjęciach.
U nas mimo pochmurnej pogody było bardzo ciepło. Praca w ogrodzie była przyjemnością, chociaż mżył deszcz.
Jutro ciąg dalszy wybierania liści spod róż
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Posadziłam dodatkowe tulipany dzisiaj. Oczywiście po inspiracji zamieszczanymi przez Ciebie zdjęciami
Pogoda też sprzyja takim szaleństwom 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Kasia a ja poproszę o więcej fotek tulipanów z profilu, no takie są
.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ale będzie się działo
Sabacik
Bawcie się dobrze.
Dawno już miałem chęć pomieszać tulipany z sasankami , ale póżniej przy kopaniu sasanki marnieją.
Dawno już miałem chęć pomieszać tulipany z sasankami , ale póżniej przy kopaniu sasanki marnieją.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry
Za oknem nieśmiało wygląda słonko, więc wykorzystam dzień na obchód ogrodu i drobne porządki
Od początku grudnia zapowiadają opady śniegu, ciekawe czy uwinę się z sadzeniem do tego czasu czy będę odśnieżać dołki
Polecam Wam świetną książkę o różach, którą pochłaniam od kilku dni - 650 najpiękniejszych róż, Buchmanna. Pasjonująca lektura! Trochę o historii róż, różanych rodowodach, powstawaniu odmian, ich specyfice i zastosowaniu w ogrodach - bardzo ciekawe informacje okraszone nowinkami i radami hodowców. Poza tym dużo cennych praktycznych porad odnoście sadzenia, pielęgnacji, ochrony i tworzenia kompozycji rabatowych. Następnie opisane 650 najpiękniejszych odmian z pięknymi fotografiami
Wymarzony prezent gwiazdkowy, nie sądzicie?
Majka, jeszcze mi się chyba nie zdarzyło wrócić od Ewy bez jakiejś róży w bagażniku...a że dość często ją odwiedzam..
Ach, raz wróciłam bez, a M mnie przywitał zdziwionym wyrazem twarzy i tekstem: " co, skończyły się..?'
Aktualnie miejsc na nowości brak, ale już planuję wiosenne korekty na jednej rabacie...i może jeszcze kilka rabatówek się zmieści na froncie.
Martuś, czyli jak się nic nie zmieni to widzimy się w przyszłą sobotę
Marysiu, My z M lubimy MUSE od jakiegoś czasu, to najlepiej grający zespół na żywo jaki znam. Byliśmy 2 lata temu na ich koncercie na Wembley, coś niesamowitego. Koncert w Łodzi też był fantastyczny, grali na 200 % możliwości, a publiczność zachowywała się świetnie
Sama zobacz
Jeśli chodzi o róże, to zostało mi kilkanaście róż od Ewy - czeka na ostatnie dostawy i zamówione niedawno z Anglii, od Harknessa (imieninowy prezent od M
)
Ewcia, ta pełna odmiana to Queensland i Matchpoint, bardzo efektowne, niziutkie.
Gosiu, zapraszam wiosną do odwiedzin jeśli masz ochotę
Ja też muszę pozbierać liście z różanych rabat, ciągle ich przybywa..Polecam Ci fajną książkę, o której pisałam ostatnio "Poradnik Ogrodnika. 99 kroków do pięknego ogrodu" Chojnowskich. Piszą miedzy innymi o zakładaniu, pielęgnacji i regeneracji trawnika
Madziu, jakie tulipany dosadziłaś? Miło mi, że moja wiosna Cię inspiruje!
Beatko, z profilu powiadasz..? poszukam
Ula, dzięki!
Tadziu, dzięki! ja nie wykopuję tulpanów, za dużo ich jest i zawsze brakuje na to czasu..
Tosiu, dziękuję!
Jeśli mowa o odliczaniu, to... do 1 marca mamy już tylko 95 dni!

Za oknem nieśmiało wygląda słonko, więc wykorzystam dzień na obchód ogrodu i drobne porządki
Polecam Wam świetną książkę o różach, którą pochłaniam od kilku dni - 650 najpiękniejszych róż, Buchmanna. Pasjonująca lektura! Trochę o historii róż, różanych rodowodach, powstawaniu odmian, ich specyfice i zastosowaniu w ogrodach - bardzo ciekawe informacje okraszone nowinkami i radami hodowców. Poza tym dużo cennych praktycznych porad odnoście sadzenia, pielęgnacji, ochrony i tworzenia kompozycji rabatowych. Następnie opisane 650 najpiękniejszych odmian z pięknymi fotografiami
Majka, jeszcze mi się chyba nie zdarzyło wrócić od Ewy bez jakiejś róży w bagażniku...a że dość często ją odwiedzam..
Martuś, czyli jak się nic nie zmieni to widzimy się w przyszłą sobotę
Marysiu, My z M lubimy MUSE od jakiegoś czasu, to najlepiej grający zespół na żywo jaki znam. Byliśmy 2 lata temu na ich koncercie na Wembley, coś niesamowitego. Koncert w Łodzi też był fantastyczny, grali na 200 % możliwości, a publiczność zachowywała się świetnie
Jeśli chodzi o róże, to zostało mi kilkanaście róż od Ewy - czeka na ostatnie dostawy i zamówione niedawno z Anglii, od Harknessa (imieninowy prezent od M
Ewcia, ta pełna odmiana to Queensland i Matchpoint, bardzo efektowne, niziutkie.
Gosiu, zapraszam wiosną do odwiedzin jeśli masz ochotę
Madziu, jakie tulipany dosadziłaś? Miło mi, że moja wiosna Cię inspiruje!
Beatko, z profilu powiadasz..? poszukam
Ula, dzięki!
Tadziu, dzięki! ja nie wykopuję tulpanów, za dużo ich jest i zawsze brakuje na to czasu..
Tosiu, dziękuję!
Jeśli mowa o odliczaniu, to... do 1 marca mamy już tylko 95 dni!

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kasiu, Twoje odliczanie i mnie się podoba
A Twoje wiosenne kwiaty w moich ulubionych kolorach zastępują słonko, którego obecnie jest zdecydowanie za mało. Ksiązkę sobie zamówiłam. W końcu też muszę coś dostać na Mikołaja. Absolutnie z tego nie wyrosłam, z ta różnicą - że teraz sama sobie kupuję
A Twoje wiosenne kwiaty w moich ulubionych kolorach zastępują słonko, którego obecnie jest zdecydowanie za mało. Ksiązkę sobie zamówiłam. W końcu też muszę coś dostać na Mikołaja. Absolutnie z tego nie wyrosłam, z ta różnicą - że teraz sama sobie kupuję
Kasiu, u mnie nic nie wychodzi
... Chodzi mi o słonko
Ciemno i szaroburo...
No ale tylko 95 do marca, więc damy radę
Kocham marzec, bo to mój miesiąc urodzin, imienin i ogólnie taki świąteczny
Zawsze dostaję wtedy tulipany i wiosenne kwiaty
Zdjęcia jak zwykle urzekające
Może u mnie też takie ładne czosnki urosną
Miłej niedzieli
No ale tylko 95 do marca, więc damy radę
Może u mnie też takie ładne czosnki urosną
Miłej niedzieli
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzięki Marysiu
Bożka, Twoje czosnki na pewno będą piękne! To ta sama odmiana, którą kupiłaś
Sweety, ale fajny prezent sobie zrobiłaś
Bożka, Twoje czosnki na pewno będą piękne! To ta sama odmiana, którą kupiłaś
Sweety, ale fajny prezent sobie zrobiłaś
Imieninowe najlepszego Kasiu
Super, że byliście na Muse - też uważam że koncertowo są świetni, ale zaraz po moim DM
Super, że byliście na Muse - też uważam że koncertowo są świetni, ale zaraz po moim DM