Ale jak się rozwinęły, odetchnęłam....nadal ma kolor
Kwiatuchy Aguchy :)
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiatuchy Aguchy :)
To wiecie w jakim szoku byłam, jak mój grudniczek po zrzuceniu pierwszych kwiatków (żółte) powiększył dorastające pączki, które "błysnęły" różem?
- krokusik164
- 200p

- Od: 18 paź 2012, o 22:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hahaha no wiecie co
ja to bym wszystkie kwiatki chciała 
a dziś mąż w szoku był... wyszłam z domu z pieniędzmi sama! na zakupy! i nic z kwiatków nie przyniosłam hahahah
a dziś mąż w szoku był... wyszłam z domu z pieniędzmi sama! na zakupy! i nic z kwiatków nie przyniosłam hahahah
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
-
guru302
- 500p

- Od: 14 lip 2012, o 23:09
No no grudniczki śliczne
. . . A ja tak szukam żółtego !!

pozdrawiam serdecznie Gabrysia
Niestety takim jeszcze nie dysponujęguru302 pisze:. . . A ja tak szukam żółtego !!
![]()
Witaj u mnie guru302
Szukam jakiegoś kwiatka lub dwóch kwiatków dla mojej mamy. U niej normalnie nic nie rośnie. Kupiłam jej dwie draceny i obydwie niestety zmarniały. Już sama nie wiem co się u niej dzieje. Okno wychodzi na stronę zachodnia, ale ponieważ mieszka w bloku na I pietrze zasłaniają słońce drzewa, które stoją przed balkonem. Macie jakieś pomysły, bo ja już nie
pomóżcie
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Ja mam sypialnie z zachodnim oknem, latem koło 7 wieczorem świeci słonko, a teraz w ogóle i stoją w nim : alokazja, szeflera i echmea, alokazja tu mi ożyła bo na południowym oknie zdychała. Zamioculcas też lubi takie miejsca. Mam zamiar też hojkę tam postawić jak mi się porządnie ukorzeni.
- lbanek
- 200p

- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
scindapsus czyli epipremnum by chyba rosło, bluszcze wszelkie, cissus jakiś rombolistnyAgnisia31 pisze:
Potrzebuję pomocy
![]()
Szukam jakiegoś kwiatka lub dwóch kwiatków dla mojej mamy. U niej normalnie nic nie rośnie. Kupiłam jej dwie draceny i obydwie niestety zmarniały. Już sama nie wiem co się u niej dzieje. Okno wychodzi na stronę zachodnia, ale ponieważ mieszka w bloku na I pietrze zasłaniają słońce drzewa, które stoją przed balkonem. Macie jakieś pomysły, bo ja już nieZastanawiam się, może one maja za zimno, bo mama czasem okno otwiera, może za często je podlewa - twierdzi, że raz w tygodniu.. No już sama nie wiem co tu jej poradzić.
pomóżcie
nie sa bardzo wymagające a ładnie i w miarę szybko się rozrastają
Zamiego, alokazje i anglaoneme ma. A jakiś kwiat który jest taki rozłożysty w sensie jak dracena?? Może jakaś calathea??
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Calatei nie mam (póki co
) a dracena może by rosła bo u mnie na wschodzie rośnie to i na zachodzie powinna .
No własnie u niej draceny nie chcą rosnąć. Miała i marginate i jeszcze jakąś inna odmianę i wszystkie zmarniały. 
-
guru302
- 500p

Przepraszam Aguniu
że panoszę się w Twoim wątku a przede wszystkim należało by się przywitać! Dzień dobry
na imię mam Gabrysia
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich

-- 24 lis 2012, o 17:06 --
A ciekawe czy aglaonema aż rosła ?
-- 24 lis 2012, o 17:06 --
A ciekawe czy aglaonema aż rosła ?
Witam serdecznie Gabrysiu u mnie
Angloanema rośnie, widziałam jakiś listek wypuściła, byłam zdziwiona, że coś w ogóle wypuściła w tak złych warunkach
Angloanema rośnie, widziałam jakiś listek wypuściła, byłam zdziwiona, że coś w ogóle wypuściła w tak złych warunkach
-
guru302
- 500p

U mnie ten kwiatek rośnie w bardzo ciemnym kącie
i ma się znakomicie:)
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Guru Gabrysiu zapraszam na mój temat.
Agnisiu, przepraszamy za prywatę

Agnisiu, przepraszamy za prywatę
Kochane agloanemy moga stac w całkowitym cieniu i też zakwitną;). U mnie nie jedna już kwitła stojąc w takim miejscu.
A twojej mamie polecę śmiało anturium i phalenopsisy, aglaonemę, filodendrony i calatheę w takie waruneczki;)
A twojej mamie polecę śmiało anturium i phalenopsisy, aglaonemę, filodendrony i calatheę w takie waruneczki;)
Dziękuje Patrycjo za propozycje. Muszę coś wybrać z tego i kupić. bo bidulka naprawdę ma mało kwiatków, a tak je lubiFiligranowa27 pisze: