Apteka na działce
Re: Apteka na działce
Krysiu najbardziej widoczne rano ale do wieczora nie wiele się zmniejszy
sól nie używam zbyt dużo wole cukier
ciśnienie po niżej normy 115/ 75
z sercem byłam rok temu u kardiologa zaznaczam że dobrego nic nie stwierdził choć w dzieciństwie miałam szmery w sercu ale ponoć zwiane one były z chorobą reumatyczną
co do nerek to niczego nie odczuwam od ponad 10 lat pije zieloną herbatę i sikam po niej jak co niektórzy faceci po piwie
alergia no nie wiem nocą sypiam bez m a na niego to jestem uczulona
może wszechwiedzącą i nie jesteś ale wiesz bardzo dużo
sól nie używam zbyt dużo wole cukier
ciśnienie po niżej normy 115/ 75
z sercem byłam rok temu u kardiologa zaznaczam że dobrego nic nie stwierdził choć w dzieciństwie miałam szmery w sercu ale ponoć zwiane one były z chorobą reumatyczną
co do nerek to niczego nie odczuwam od ponad 10 lat pije zieloną herbatę i sikam po niej jak co niektórzy faceci po piwie
alergia no nie wiem nocą sypiam bez m a na niego to jestem uczulona
może wszechwiedzącą i nie jesteś ale wiesz bardzo dużo
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, obiecałaś napisać mi (PW) jakie zioła polecasz na zespół cieśni nadgarstka. Jestem trochę namolna
, ale ty masz dużą wiedzę i doświadczenie
, a jak można polepszyć sobie zdrowie bez uciekania się do operacji, to trzeba spróbować.

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Odpiszę na pewno ale nie dziś ... koło południa poszliśmy na działkę aby ukopać korzeni Żywokostu i Łubczyka do przerobu na lekarstwo . Potem kawa i obserwacja sikorek bo już dokarmiamy.
A po powrocie niemiła niespodzianka - awaria wody w łazience a podejście do jej usunięcia ... szkoda gadać. Próba usunięcia po dłuższym zmaganiu udała się ale to prowizorka - na dziś mam dość.
jode22 Jolu leczenie maleńkiej cząstki niewiele da - trzeba zacząć od oczyszczenia stawów a potem dieta bogata w odpowiednie składniki i wsmarowywanie mikstur z Żywokostu i Plektranthusa Amboinicum na zmianę.
Do tego 4 podstawowe ćwiczenia, dzięki którym poprawie się stan stawu i nerwy nie będą się blokować w tych kanałach.
Potrzebny jest jeszcze olejek z Dziurawca i Lawendy - wszystkie te rośliny opisywałam w swym wątku wcześniej.
A po powrocie niemiła niespodzianka - awaria wody w łazience a podejście do jej usunięcia ... szkoda gadać. Próba usunięcia po dłuższym zmaganiu udała się ale to prowizorka - na dziś mam dość.
jode22 Jolu leczenie maleńkiej cząstki niewiele da - trzeba zacząć od oczyszczenia stawów a potem dieta bogata w odpowiednie składniki i wsmarowywanie mikstur z Żywokostu i Plektranthusa Amboinicum na zmianę.
Do tego 4 podstawowe ćwiczenia, dzięki którym poprawie się stan stawu i nerwy nie będą się blokować w tych kanałach.
Potrzebny jest jeszcze olejek z Dziurawca i Lawendy - wszystkie te rośliny opisywałam w swym wątku wcześniej.
Wiosną gdy jest już ciepło i można zacząć prace działkowe,kończyłam szycie bądż szydełkowanie i czytanie książek wracałam do nich dopiero jesienią,ale w tym roku znalazłam duuuuuuużo lepszą lekturę,jest to kącik zielarski Krysi,pasjonują mnie zioła nie tylko jako rośliny ale i jako pomoc w zdrowiu,o wielu ziołoroślinach nie miałam nawet pojęcia,z roku na rok zwiększałam powierzchnię trawnika bo sił brak a teraz to chyba będzie w drugą stronę
pozdrawiam cieplutko Mirka

pozdrawiam cieplutko Mirka
Kochani
pozwalam sobie w tym wątku wstawić link z prośbą o podpisanie petycji w obronie medycyny naturalnej
http://iozn.pl/podpisz-petycje-w-obroni ... aturalnej/
prosząc jednocześnie o wsparcie z Waszej strony, a także Waszych bliskich razem możemy przyczynić się do zmiany przyszłości w kwestii zdrowia naturalnego. Jesteśmy częścią natury
Krysiu jeśli Ci to przeszkadza, daj znać a usunę ten wpis
pozwalam sobie w tym wątku wstawić link z prośbą o podpisanie petycji w obronie medycyny naturalnej
prosząc jednocześnie o wsparcie z Waszej strony, a także Waszych bliskich razem możemy przyczynić się do zmiany przyszłości w kwestii zdrowia naturalnego. Jesteśmy częścią natury

Krysiu jeśli Ci to przeszkadza, daj znać a usunę ten wpis

pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Mireczko w żadnym wypadku nie usuwaj - to bardzo mądra akcja, chętnie poprę ją i namawiam innych.
Czytałam trochę na ten temat i w głowie mi się nie mieści,że ktoś może decydować za mnie po jakie leki sięgnę gdy dopadnie mnie choroba.
W tej chwili mam wybór - naturalne i bezpieczne czy syntetyczne - wybór należy do mnie.
Skutki uboczne leków syntetycznych przerabiałam kilkanaście lat temu na sobie i do końca życia będę czuć ich skutki.
Sa sytuacje gdy naprawdę nie można się bez nich obejść i sytuacja wymaga natychmiastowego działania ale przy lżejszych problemach już niekoniecznie sięgam po nie.
Petycja w obronie medycyny naturalnej!
Czytałam trochę na ten temat i w głowie mi się nie mieści,że ktoś może decydować za mnie po jakie leki sięgnę gdy dopadnie mnie choroba.
W tej chwili mam wybór - naturalne i bezpieczne czy syntetyczne - wybór należy do mnie.
Skutki uboczne leków syntetycznych przerabiałam kilkanaście lat temu na sobie i do końca życia będę czuć ich skutki.
Sa sytuacje gdy naprawdę nie można się bez nich obejść i sytuacja wymaga natychmiastowego działania ale przy lżejszych problemach już niekoniecznie sięgam po nie.
Petycja w obronie medycyny naturalnej!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lis 2012, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wydawało mi się, że nazwy roślin piszemy mała literą, np. lubczyk, dziurawiec, żywokost...
To chyba nie umniejszy ich właściwości
To chyba nie umniejszy ich właściwości

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu wybacz, że się wtrącam i odpowiem za Ciebie Iwonce. Tak, to jest Plectranthus amboinicus.
Pozdrawiam Hala
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dziękuję Halinko, no więc będę go ratować, to przecież drogocenna roślina i nie ważne jak pisana, ważne jakie ma właściwości 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysia.....co sądzisz o oleju lnianym ???
Ja używam oleju lnianego dla mojej Ani przy zaparciach,1 łyżeczkę na czczo albo dodaje do sałatek ,trzeba trzymać go w lodówce.