Moje nowe parapety!
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje nowe parapety!
Ale ty masz parapet
a cambria cudna
taki kolor chyba widzę pierwszy raz 
- Damiano12318
- 200p

- Od: 26 lip 2011, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wątek szybko się rozwija... hmm... w czasie przerwy świątecznej lub wcześniej wezmę się za tworzenie nowego wątku, abyście mogli zaspokoić swoją ciekawość
oraz takie pytanie gdzie można kupić taki czarny metalowy kwietniczek??? też w biedrze??? 
- krokusik164
- 200p

- Od: 18 paź 2012, o 22:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
taki jak ten mój? narożnikowy?
na serwisie z aukcjami internetowymi 
kochani! dziś znów zaszalałam
już lecę robić zdjęcia 
ale póki co... pokażę moją cambrię w świetle dziennym - lepiej widać kolor

dolne płatki układają się w taki jakby... odstający do góry język :P kwiat z bliska rooooobi wrażenie ;p
no i dla mnie zła wiadomość
myślałam, że mnie storczyk pędem zaszczycił.... a to tylko korzeń 

okazało się też, że ten jednopędowy storczyk co kupiłam wczoraj w bezdomie tak naprawdę był... dwupędowy...

kochani! dziś znów zaszalałam
ale póki co... pokażę moją cambrię w świetle dziennym - lepiej widać kolor

dolne płatki układają się w taki jakby... odstający do góry język :P kwiat z bliska rooooobi wrażenie ;p
no i dla mnie zła wiadomość

okazało się też, że ten jednopędowy storczyk co kupiłam wczoraj w bezdomie tak naprawdę był... dwupędowy...

Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- katharos
- 1000p

Ja obejrzę rano 
- krokusik164
- 200p

żałuj ;p idę właśnie robić zdjęcia 
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Ale prześliczny okaz.. gratuluję szybko rozwijającej się kolekcji...

- krokusik164
- 200p

dobra
teraz dzisiejsze łowy :P
bylimy dziś w dojczlandzie i mąż pozwolił mi na kwiatki za 20 zł... więc szukałam 4 sztuk po ok 5 zł
no i....
najpierw moim oczom rzuciło się... mikado syngonanthus za 4,99 w ceramicznej osłonce! wyjmuję... patrzę... stoi woda, ale widać, że świeżo zalane ;p więc cap łobuza bo to jedyna sztuka była

obok patrzę... grudnik... dziwny kolor... taki pomarańczowo różowy. spodobał mi się, ale już ostro oskubany w ceramicznej osłonce za 15 zł... w życiu za taki wraczek bym tyle nie dała... więc...

z żalem przeszłam obok stojaczka z poisencjami... były dość drogie i miałabym mniej kwiatków... już miałam się jednak po nią wrócić, ale znalazłam takiego oto maluszka w brokacie za 4,99 ;)

a obok niego...
tak więc bierzemy się za hodowlę fiołków
4,99 za sztukę ;p

saintpaulia crimson

wychodząc już prawie ze sklepu zobaczyłam w kwiaciarni naprzeciwko jakieś kwiatki skitrane w rogu na podłodze. podchodzę i patrzę... a one po 10 zł... pytam dlaczego? a babeczka do mnie "bo przekwitły". Więc patrzę... mam w drobnych w kieszeni 20 zł... oglądam... stoi 5 sztuk. a ona do mnie, że jak wezmę 2 to mi da nolinę gratis. więc się zgodziłam i wzięłam dwa czerwone przekwitnięte anturium. ale jak zobaczyłam nolinę
z resztą sami zobaczcie
anturium 1

anturium (casanova czy Scherzerianum
czy to jest to samo
) 2

no i nolina

one są naprawdę duże! a ceny na doniczkach to między 40 a 60 zł. aż dziw, że im się opłaca tak przeceniać...
bylimy dziś w dojczlandzie i mąż pozwolił mi na kwiatki za 20 zł... więc szukałam 4 sztuk po ok 5 zł
najpierw moim oczom rzuciło się... mikado syngonanthus za 4,99 w ceramicznej osłonce! wyjmuję... patrzę... stoi woda, ale widać, że świeżo zalane ;p więc cap łobuza bo to jedyna sztuka była

obok patrzę... grudnik... dziwny kolor... taki pomarańczowo różowy. spodobał mi się, ale już ostro oskubany w ceramicznej osłonce za 15 zł... w życiu za taki wraczek bym tyle nie dała... więc...

z żalem przeszłam obok stojaczka z poisencjami... były dość drogie i miałabym mniej kwiatków... już miałam się jednak po nią wrócić, ale znalazłam takiego oto maluszka w brokacie za 4,99 ;)

a obok niego...

saintpaulia crimson

wychodząc już prawie ze sklepu zobaczyłam w kwiaciarni naprzeciwko jakieś kwiatki skitrane w rogu na podłodze. podchodzę i patrzę... a one po 10 zł... pytam dlaczego? a babeczka do mnie "bo przekwitły". Więc patrzę... mam w drobnych w kieszeni 20 zł... oglądam... stoi 5 sztuk. a ona do mnie, że jak wezmę 2 to mi da nolinę gratis. więc się zgodziłam i wzięłam dwa czerwone przekwitnięte anturium. ale jak zobaczyłam nolinę
anturium 1

anturium (casanova czy Scherzerianum

no i nolina

one są naprawdę duże! a ceny na doniczkach to między 40 a 60 zł. aż dziw, że im się opłaca tak przeceniać...
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
O rany..ty masz więcej szczęścia niż.....eeeeeee
normalnie przeciętny człowiek.
Bo normalnym ludziom takie rzeczy się nie przytrafiają...
To były łowy...nie do opisania... podzielisz się listkiem fiołkasa...???
Bo normalnym ludziom takie rzeczy się nie przytrafiają...
To były łowy...nie do opisania... podzielisz się listkiem fiołkasa...???
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Wpadłam z rewizytą
. Cudowne te Twoje dzisiejsze zakupy. Anturium za dychę
, jak zakwitnie będzie warte z 5 razy więcej
Kolekcja domowych doniczkowców bardzo zadbana. A cambria... piękna, kolorek bardzo atrakcyjny.
Kolekcja domowych doniczkowców bardzo zadbana. A cambria... piękna, kolorek bardzo atrakcyjny.
- krokusik164
- 200p

Kasiu pewnie, że masz u mnie po listku ;p
oxalis bardzo mi miło, że znów u mnie jesteś
ano faktycznie udało mi się z tymi kwiatkami
tym bardziej, że ceny na doniczkach są duuużo wyższe. oby tylko zakwitły ponownie
muszę się naczytać o nich ;p co, jak i z czym jedzą
zapraszam do mnie również w przyszłości bo tu prawie co dzień coś nowego
teraz poluję na coś zwisające na ścianę, co mi się szybko rozrośnie ;p
oxalis bardzo mi miło, że znów u mnie jesteś
teraz poluję na coś zwisające na ścianę, co mi się szybko rozrośnie ;p
- lbanek
- 200p

- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
no właśnie, a lwiatki przecież w niezłym stanie, może ta nolina dziwna - ma miękki kaudeks?,labka1 pisze:O rany..ty masz więcej szczęścia niż.....eeeeeeenormalnie przeciętny człowiek.
Bo normalnym ludziom takie rzeczy się nie przytrafiają...![]()
pewnie z przelania, ale to wytrzymałe roślinki, powinna dojść do siebie u Ciebie
- katharos
- 1000p

Powiem tylko tyle: szczęściara 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Arletko ale zaszalałaś
Zakupy rewelacja
Masz jakiś radar na wykrywanie przecenionych kwiatuszków
Ja wczoraj siedziałam sobie przy kompie i intensywnie gapiąc się na półkę z płytami mojego M. w duchu sobie myślałam: "Jak tu mu trochę przesunę to wejdzie kwiatek, i nawet spory
to sobie zamówię
może nie zauważy
"
Jak ci wyszły te mielone smażone z miłości
Jak chcesz coś na ścianę to ci mogę dać cissusa (ten pospolity chyba rombolistny) bo mam w pracy i rośnie jak głupi.
Ja wczoraj siedziałam sobie przy kompie i intensywnie gapiąc się na półkę z płytami mojego M. w duchu sobie myślałam: "Jak tu mu trochę przesunę to wejdzie kwiatek, i nawet spory
Jak ci wyszły te mielone smażone z miłości
Jak chcesz coś na ścianę to ci mogę dać cissusa (ten pospolity chyba rombolistny) bo mam w pracy i rośnie jak głupi.
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Piękne zakupy.
Ja sama skrzętnie omijam ostatnio stoiska z kwiatami.
Po wniesieniu na zimowanie roślinek z ogródka , zapchałam się maksymalnie.
Ja sama skrzętnie omijam ostatnio stoiska z kwiatami.
Po wniesieniu na zimowanie roślinek z ogródka , zapchałam się maksymalnie.
- krokusik164
- 200p

lbanek powiem Wam szczerze, że nie zauważyłam, żeby coś tej nolinie było. babka powiedziała, że już z rok ponad stoi i nikt jej nie chce. twardy ma brzuszek. może zrobię zdjęcia i sami ocenicie bo ja się totalnie nie znam
mam tylko jedną malutką nolinkę, którą przestawiam ciągle i kombinuję, bo od dołu listki usychają, a i tak nowe wychodzą
katharos oby to szczęście dopisywało mi nadal, bo widziałam prześlicznego phalaenopsisa
miał taki świetny fioletowy kolor
i poza tym ani jednego innego odcienia na płatkach ;p a nie miał już żadnego pąka
Niunia1981 akurat cissusa rombolistnego mam :/ rośnie raczej wolno, więc trzeba go gdzieś przestawić
a mielone pyszne
za wczorajszą cierpliwość mąż zasłużył dziś na naleśniki z serem 
mrinwestor ja nie mam ogródeczka więc mogę pchać domowe zieloności
katharos oby to szczęście dopisywało mi nadal, bo widziałam prześlicznego phalaenopsisa
Niunia1981 akurat cissusa rombolistnego mam :/ rośnie raczej wolno, więc trzeba go gdzieś przestawić
a mielone pyszne
mrinwestor ja nie mam ogródeczka więc mogę pchać domowe zieloności