Kasia druga fota powala.
Pasja - cz.3
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pasja - cz.3
Kasia druga fota powala.
Kasiu, nie wiedziałam że masz tak wprawną rękę w formowaniu iglaków... pomożesz mi u mnie, podczas wiosennego spotkania przy kawie?
Mam odpowiednie nożyce 
Czekam na glediczjową wizualizację... miłego!
ps. dobrze, że już jesteś
Czekam na glediczjową wizualizację... miłego!
ps. dobrze, że już jesteś
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Oj niesamowicie te Twoje iglaczki wyglądają. Moje są wielgachne, ale zabiorę się za nie w kwietniu. Już się doczekać nie mogę.
A jezior mam dookola 5
Nazw nie znam.
A jezior mam dookola 5
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dobry wieczór!
Majka dzięki to cynie olbrzymki
Szczerze mówiąc nie takich kwiatków się spodziewałam
Żebyś wiedziała jakie miały grube łodygi
ledwo je wyrwałam z gleby !Wlazły też na iglaka i wierzbę ,ogólnie narobiły sporo zamieszania.
Aguniu fakt nie mam z tym problemów. Też miałam pietra trochę ale po pierwszej gałązce poszło jak z płatka! Chętnie pomogę a i ogród zobaczyć na żywo, będzie bardzo miło
Dorotko to do dzieła na wiosnę! Jak duże iglaki to jeszcze fajniej będą się prezentowały! Też jestem ciekawa efektu
Najlepiej pokaz jakie są duże!
Póki co dzisiejsze jeszcze jesienne

Majka dzięki to cynie olbrzymki
Aguniu fakt nie mam z tym problemów. Też miałam pietra trochę ale po pierwszej gałązce poszło jak z płatka! Chętnie pomogę a i ogród zobaczyć na żywo, będzie bardzo miło
Dorotko to do dzieła na wiosnę! Jak duże iglaki to jeszcze fajniej będą się prezentowały! Też jestem ciekawa efektu
Póki co dzisiejsze jeszcze jesienne

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jesiennie, ale z optymizmem
Ja spróbuję jednak przezimowac. Właśnie ze względu na to, że nie mam już miejsca na rabatach. W tym roku robie eksperyment z różami, hortensjami i chryzantemami. Zobaczymy
Ja spróbuję jednak przezimowac. Właśnie ze względu na to, że nie mam już miejsca na rabatach. W tym roku robie eksperyment z różami, hortensjami i chryzantemami. Zobaczymy
- majka411

Kasiu znam ten gatunek cynii, miałam właśnie ten sam kolor co u Ciebie.
Jeżeli trafi w odpowiednie miejsce ogrodu, to wspaniale się prezentuje.
Widać na zdjęciu jak jej tam dobrze było. Może się wysiała.
Kasia zobacz tu masz New Down http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.207176
a tu Eden Rose 88 http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.210578
pozwoliłam sobie wstawić te linki, bo gdzieś czytałam, że nie możesz ich odróżnić.
Piękne są obie
Jeżeli trafi w odpowiednie miejsce ogrodu, to wspaniale się prezentuje.
Widać na zdjęciu jak jej tam dobrze było. Może się wysiała.
Kasia zobacz tu masz New Down http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.207176
a tu Eden Rose 88 http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.210578
pozwoliłam sobie wstawić te linki, bo gdzieś czytałam, że nie możesz ich odróżnić.
Piękne są obie
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Kasiu zdjęcia są w moim wątku, ale jutro postaram się zrobić tym, które chcę ciachać. I będzie miejsce pod nimi dla innych roślinek.
I znowu pokazalaś nam kolejne, piękne zdjęcia. Ja chcę wiosnę.
I znowu pokazalaś nam kolejne, piękne zdjęcia. Ja chcę wiosnę.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu,
ale Ci pięknie zdjęcia powychodziły
Podobają mi się bardzo, zwłaszcze te trawki

Podobają mi się bardzo, zwłaszcze te trawki
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Kasiu! Pewnie już pisałam, ale muszę powtórzyć - robisz wspaniałe zdjęcia, bardzo mi się podobają! Ciekawe ujęcia, wydobywasz niezwykłe szczegóły i mają niezwykłą atmosferę.
Inna sprawa,że obiekty fotografowane są wyjątkowej urody - seria fotografii na rozpoczęcie wątku robi duże wrażenie - ogród prezentuje się pięknie!
Zauważyłam ładne, metalowe krzesełko - gdzie kupione?
Inna sprawa,że obiekty fotografowane są wyjątkowej urody - seria fotografii na rozpoczęcie wątku robi duże wrażenie - ogród prezentuje się pięknie!
Zauważyłam ładne, metalowe krzesełko - gdzie kupione?
- magenta

- Kontakt:
Dobry dosyć późny wieczór
Małgosiu udało mi się załapać słoneczko, aparat akurat nie "pracował" i mogłam go dorwać. Sama osobiście zafascynowana jestem kolorystyką /w ogóle/ a na tych zdjęciach udało mi się wyłapać ciekawe połączenia kolorystyczne. Zamierzam, to w pewien sposób wykorzystać
Ja powiem Ci nie mam weny na eksperymenty, w zeszłą zimę usiłowałam w donicy przechować Grandiflorę i była tak mizerna przez lato..., bałam się, że nie zakwitnie. Poszła do gruntu. Na klatce jedynie mam lantanę, psiankę i agapant /który kwitł pięknie w tym roku - chyba wczesne nawożenie mu posłużyło). Na tarasie został w skrzyni powojnik, hm zobaczymy...
Majka Nasionka cynii kupiłam w zwykłym ogrodniczym i mimo, że dokładnie przeczytałam opis jak będą wysokie to się szczerze zdziwiłam
Co do róż Edenka wiem jak wygląda i jestem jej fanką, ale nie znam wszystkich odmian, które macie u siebie i w końcu myślałam, że to inna nazwa tej samej odmiany. New Dawn mnie nie kręci. Taki troszkę z niej anemik
Dorota już się wpisałam u ciebie
Zerknę czy wkleiłaś.
Krysiu Dziękuję
Słonko mnie wyciągnęło na dwór 
Izo również dziękuje za pochwały
Ogród się w zeszłym roku ładnie rozwinął i uwielbiam oglądać zdjęcia z lata. Mogłyby tylko te drzewa w końcu urosnąć
Mam również malutkie plany na przyszły rok, ale czy finanse pozwolą zobaczymy. Może M w końcu się zabierze do realizacji cieku wodnego, będę go namawiać. Może sami się zabawimy, to będzie taniej
A krzesełko kupiłam na all. Niestety trzeba je renowować, bo rdzewieje. Zimę spędzi na tarasie.
Dobranoc wszystkim , bo się bardzo późno zrobiło...
Małgosiu udało mi się załapać słoneczko, aparat akurat nie "pracował" i mogłam go dorwać. Sama osobiście zafascynowana jestem kolorystyką /w ogóle/ a na tych zdjęciach udało mi się wyłapać ciekawe połączenia kolorystyczne. Zamierzam, to w pewien sposób wykorzystać
Ja powiem Ci nie mam weny na eksperymenty, w zeszłą zimę usiłowałam w donicy przechować Grandiflorę i była tak mizerna przez lato..., bałam się, że nie zakwitnie. Poszła do gruntu. Na klatce jedynie mam lantanę, psiankę i agapant /który kwitł pięknie w tym roku - chyba wczesne nawożenie mu posłużyło). Na tarasie został w skrzyni powojnik, hm zobaczymy...
Majka Nasionka cynii kupiłam w zwykłym ogrodniczym i mimo, że dokładnie przeczytałam opis jak będą wysokie to się szczerze zdziwiłam
Dorota już się wpisałam u ciebie
Krysiu Dziękuję
Izo również dziękuje za pochwały
Dobranoc wszystkim , bo się bardzo późno zrobiło...
- majka411

dobre określenieNew Dawn mnie nie kręci. Taki troszkę z niej anemik
Kasia cynie wolę kupować gotowe sadzonki już z kwitkiem, wtedy wiem co mam.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasiu, jak zwykle seria klimatycznych fotek, cudne
Kompozycja z Golden Celebration i fioletowych bylin zapowiada się cudnie, ja też skomponowałam jedną w takich barwach. Niedawno posadziłam GC, przypomnisz jak wyglądała u Ciebie w tym sezonie?Jak oceniasz jej zdrowotność?
Kompozycja z Golden Celebration i fioletowych bylin zapowiada się cudnie, ja też skomponowałam jedną w takich barwach. Niedawno posadziłam GC, przypomnisz jak wyglądała u Ciebie w tym sezonie?Jak oceniasz jej zdrowotność?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czy możesz przybliżyć co miałaś namyśli pisząc że chcesz wykorzystać kolorystykę uchwyconą na zdjęciach?
Ty nie chcesz przechowywać donic na dworze, z kolei ja nie chcę w domu.
Zobaczę jak przezimują moje rośliny. Na pewno w donicach jest im ciasno i ziemia szybciej się wyjaławia.
Może wiosną wymienię?
Ty nie chcesz przechowywać donic na dworze, z kolei ja nie chcę w domu.
Zobaczę jak przezimują moje rośliny. Na pewno w donicach jest im ciasno i ziemia szybciej się wyjaławia.
Może wiosną wymienię?
- magenta

- Kontakt:
Majeczko, do tej pory też kupowałam sadzonki cynii, ale tu w obecnym miejscu zamieszkania nie wyczaiłam takich możliwości.... W zbliżającym się sezonie raczej nie będę wysiewać...Efekty co prawda bardzo dobre, ale za dużo z tym zachodu i nie mam tak naprawdę gdzie przechowywać młodziutkich sadzonek.
Kasiu dziękuję bardzo
Co do GC, to kupiłam ja jakoś tak w środku lata, już kwitnącą i oczywiście posadziłam ją w idiotycznym, zbyt zacienionym miejscu. Kwitła raz, ale była bardzo zdrowa z pięknymi ciemnymi liśćmi o mocnych pędach.
Teraz jest posadzona od strony południowo-zachodniej i mam nadzieję, że mi się odwdzięczy w przyszłym roku
Jeśli obchodzisz imieniny to z najlepszymi życzeniami G.C. dla ciebie.

Małgosiu póki co nie mogę przybliżyć wykorzystania kolorków na zdjęciach, ale w swoim czasie na pewno zdradzę ;)
Ja w domu przechowywałam w zeszłym sezonie Oleandra, ale bez powodzenia i dałam sobie spokój. Teraz na klatce schodowej trzymam trzy donice. I to miejsce akurat nie jest kłopotliwe. Z tym wyjałowieniem ziemi to prawda. Chyba musimy wymienić jak je wystawimy z powrotem na ogród.
Pozdrawiam
Kasiu dziękuję bardzo
Teraz jest posadzona od strony południowo-zachodniej i mam nadzieję, że mi się odwdzięczy w przyszłym roku
Jeśli obchodzisz imieniny to z najlepszymi życzeniami G.C. dla ciebie.

Małgosiu póki co nie mogę przybliżyć wykorzystania kolorków na zdjęciach, ale w swoim czasie na pewno zdradzę ;)
Ja w domu przechowywałam w zeszłym sezonie Oleandra, ale bez powodzenia i dałam sobie spokój. Teraz na klatce schodowej trzymam trzy donice. I to miejsce akurat nie jest kłopotliwe. Z tym wyjałowieniem ziemi to prawda. Chyba musimy wymienić jak je wystawimy z powrotem na ogród.
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzięki Kasiu
To ponoć ulubiona róża Austina, ciekawe czy u nas zasłuży na takie miano. A Ty dzisiaj świętujesz?