Moje kwiaty
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwiaty
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Witam
Nie wiem jeszcze jak przenosić zdjęcia z garnka na forum. Jeśli będą jakieś błędy z pisaniem to przepraszam, ale jedną ręką nie można poprawnie pisać. 
Cześć, Elu! Kawał czasu Cię nie było. O jakim garnku piszesz?
Witam
Przez Garnek przesyłałam zdjęcia gdy miałam stary komputer nie było kłopotów z wysyłaniem. Jest to http://www.garnek.pl . Mam tam 41 stron z kwiatami i innymi zdjęciami
. Gdybym wysyłała zdjęcia przez fotosik, albo przez Imageshack.us nie było by kłopotu.
Aha!
Nie zrozumiałam, bo nie znam tego "garnka".
Ja wysyłam przez Tinypic. Ale skoro masz zdjęcia zgromadzone już gdzie indziej... Szkoda, że nie umiem tu nic doradzić.
Witam
W dalszym ciągu będę próbowała, a może uda się

- bwoj54

Elu! Przyszłam zobaczyć czy udało Ci się wstawić te zdjęcia przez http://www.garnek.pl . Ja dodawałam we wrześniu ....musisz w stopce swojego profilu wkleić link....z http://www.garnek.pl/ jeśli rzeczywiście masz tam zapisane swoje zdjęcia/ 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Witam
Udalo się
. W sierpniu postanowiłam rozmnożyć hortensje. Z pędów młodych pocięłam części i wsadziłam do doniczek. przez lato do października trzymałam na działce, a teraz stoją w domu na parapecie. Jest ich 9.

Na wiosnę miałam ładne kwiaty i codziennie patrzyłam na nie i rozmawiałam z nimi.

to cynie

to parzydło przyniesione z lasu

Na wiosnę miałam ładne kwiaty i codziennie patrzyłam na nie i rozmawiałam z nimi.

to cynie

to parzydło przyniesione z lasu
A to są moje hortensje wyhodowane przeze mnie.

Witam
Bardzo fajnie jest mieć i swoje jednoroczne kwiaty. Ja w tym roku miałam dużo cynii,gazanii i astrów

a to akurat jest pierwiosnek

a to akurat jest pierwiosnek
Jak fajnie, że Ci się udało z tym hortensjami.
Ale pierwsze zdjęcie chyba nie weszło, może spróbujesz jeszcze raz?
- bwoj54

Elu...
udało się....parzydło leśne...powaliło mnie z nóg....gazanie śliczne....a hortensje ...to Ci się udalo...
. 
Witam
To przez przypadek wyhodowałam hortensje. Po prostu chciałam spróbować, czy mi się uda. A ze zdjęciami może być różnie. jedno może być mniejsze, a drugie większe. Całą działkę mam prawie z kwiatów. Nie mam żadnych warzyw. Patrząc po obrazkach w różnych czasopismach ogrodowych zauważyłam piwonię drzewiastą. Długo jej szukałam i udało mi się ją znaleźć w centrum ogrodniczym. Ma być koloru żółtego.

- bwoj54

....ciekawy nabytek...nie słyszałam o piwonii drzewiastej , ale nie powiem ...zainteresowała mnie ....więc zaraz wpisuję w google poczytać o niej
Witam
Warto mieć też obornik naturalny nie sztuczny. Moje kwiaty dzięki temu nawozowi stały się dorodniejsze i ładniejsze.

W zeszłym roku znalazłam na targu krzew morwy nie drzewo.

W zeszłym roku znalazłam na targu krzew morwy nie drzewo.