Witam wszystkich w temacie poświęconym mojemu małemu ogródkowi. Szczerze mówiąc ogrodnictwem zainteresowałem się dopiero pół roku temu i choć plonów jeszcze nie było, to już teraz wiem że było naprawdę warto. Mój kawałek ziemi ma wymiary ok 4m x 4m, jednak stale się powiększa o rozległe obszary za ogrodzeniem. Postawiłem zdecydowanie na owoce i warzywa. Jeżeli chodzi więc o rośliny sadownicze - w moim ogrodzie są maliny, agresty, borówka i wiele innych, warzywa hm... tylko te najlepsze - moim subiektywnym zdaniem - kukurydza, cukinia, rzodkiewka, słonecznik a z roślin ozdobnych - tulipany, dzikie wino, niebawem pojawi się macierzanka. Tyle wstępu, a już niebawem zdjęcia.
Owocowy ogród
- pawels23
 - 200p

- Od: 26 lut 2008, o 16:48
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 - Kontakt:

Owocowy ogród
Witam wszystkich w temacie poświęconym mojemu małemu ogródkowi. Szczerze mówiąc ogrodnictwem zainteresowałem się dopiero pół roku temu i choć plonów jeszcze nie było, to już teraz wiem że było naprawdę warto. Mój kawałek ziemi ma wymiary ok 4m x 4m, jednak stale się powiększa o rozległe obszary za ogrodzeniem. Postawiłem zdecydowanie na owoce i warzywa. Jeżeli chodzi więc o rośliny sadownicze - w moim ogrodzie są maliny, agresty, borówka i wiele innych, warzywa hm... tylko te najlepsze - moim subiektywnym zdaniem - kukurydza, cukinia, rzodkiewka, słonecznik a z roślin ozdobnych - tulipany, dzikie wino, niebawem pojawi się macierzanka. Tyle wstępu, a już niebawem zdjęcia.
- pawels23
 - 200p

- Kontakt:

Więc najpierw zdjęcia przedstawiające ogród przed pracami wiosennymi, wtedy w ogrodzie były tylko dwa agresty, borówka wysoka, jedna malinka i winorośl 'Concord'. Na pierwszym zdjęciu widok z góry (mój ogród to ten z zielono - białym, niedokończonym wtedy jeszcze płotkiem), następnie zdjęcia z - dość zimowego - marca: ogród z przodu, jeden z agrestów, borówka Bluecrop i winorośl.. A już niedługo aktualne zdjęcia

Nie mogę sobie wyobrazić jak to wszystko mieści się na takiej powierzchni ale rozumiem, że chciałeś mieć owocowy raj- ja tez zaczęłam od sadzenia drzew i krzewów owocowych, na kwiaty brakło pieniędzy ale brać ogrodnicza z tego forum tak mnie wsparła sadzonkami i nasionkami, że myślę, że już za rok albo dwa wystartuję w konkursie na najbardziej ukwieconą działkę. Czekam na nowe zdjęcia i życzę, żeby wszystko się przyjęło!

- Karo
 - -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Pawle zadziwiasz mnie  

Nie mogę uwierzyć!
Czy reszta gruntu w najbliższym sąsiedztwie należy do Ciebie?
Czy możesz stworzyć namiastkę ogródka adoptując na swoje potrzeby następne metry ziemi?
Czy to jest teren przy budynku w którym mieszkasz?
Mam masę pytań bo mnie zaskoczyłeś totalnie pozytywnie lol.

Nie mogę uwierzyć!
Czy reszta gruntu w najbliższym sąsiedztwie należy do Ciebie?
Czy możesz stworzyć namiastkę ogródka adoptując na swoje potrzeby następne metry ziemi?
Czy to jest teren przy budynku w którym mieszkasz?
Mam masę pytań bo mnie zaskoczyłeś totalnie pozytywnie lol.
- pawels23
 - 200p

- Kontakt:

1. Ogród z oddali
 2. Z przodu porzeczka biała dalej agrest, wokół tulipany

3. Ogród wewnątrz
 4. Agrest, borówka Bluecrop, bratki
 5. agrest (w oddali Concord i pień porzeczki)

[/size][/color]
- pawels23
 - 200p

- Kontakt:

Dawno nic nie pisałem, a tymczasem przyszła wiosna a wraz z nią zakwitły tulipany i bratki w moim ogrodzie (tak, je też u siebie zmieściłem